21-07-2012

Een rustig hart krijgen en vakantie vieren.

Terwijl ik buiten op een stoel zit voel ik me rustig worden. Ik heb een mok koffie op de tafel staan en een trommel met snoepjes. De kinderen hebben vriendjes gevonden op het vakantiepark en komen af en toe langs om wat lekkers te halen.
Ik lees een boek 'Stilte in het hart' van Elizabeth Elioth, dat ik van een vriendin leende. Lekker zeg, na topdrukte te relaxen.

plaatje www

Ik houd mijn stille tijd en lees over Jezus. Hij sliep tegen het scheepskussen tijdens een zware storm. Het lukte Hem om zo rustig te liggen omdat Hij sliep in kalme verzekering dat Zijn Vader de situatie in Zijn hand had. Daarom was Zijn hart rustig. Ik reflecteer. Mijn hart is niet volmaakt rustig. Zelfs als ik op vakantie ben, bevecht ik bepaalde angsten. Maar ik laat  mijn hoofd niet hangen ... al heb ik niet het hart van Jezus, dat zo volmaakt rustig is - ik kan iedere dag een beetje meer leren. Hij wist wanneer Hij in actie moest komen en wanneer Hij dingen aan Zijn Vader moest overgeven. Hij leert me om te werken en te bidden, maar niet om bezorgd te zijn.


Een rustig hart is een tevreden hart, met wat God geeft. Ook als er een streep door een bepaalde verwachting gaat. Of als Gods weg een totaal ander kante op gaat dan je verwachtte. Bedenk: mijn erfdeel, mijn beker is in veilige handen. Ben ik wel bereid om alles vanuit Gods perspectief te zien? Aanvaard ik echt de beker van mijn leven, zoals Hij me die aanbiedt?


Jezus leefde in dezelfde wereld als ik en Hij leert me zien, hoe ik mag leven in een omgeving vol wisselingen. Ik voel me echt rustig worden, terwijl ik hier op een tuinstoel zit en klap het boekje van Elizabeth Eliott dicht. Het is tijd om met de kinderen te spelen. Tijd om te lachen. Tijd om vrolijke dingen te doen. Het leven heeft zoveel mooie verrassende dingen ...16 opmerkingen:

 1. Hi Jedidja ~

  Good post this morning. Many times, the only way I can fight and calm my fears is by knowing that the Father has every situation in my life under His control!

  A mug of coffee and a tin of sweets...that would be my kind of morning!

  God bless you today Jedidja, and may the LORD give you HIS quiet and calm in your soul>

  Blessings...Chelle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hello Jedidja! It's nice to read your blog again. I think it is a true testimony to our faith to be calm and trusting in the Lord.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbare gedachten en gevoelens hoor. Je kan uiterlijk rustig zijn en toch allerlei gedachten hebben rondspoken. Ik moet mijzelf vaak tot rust manen, creatief dagboek maken helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Jedidja,

  There is nothing better than spending quiet time with our own best thoughts (with coffee and sweets no less!)and having quiet moments with God. It's nice to enjoy some time to sit, think, reflect, relax, and let our minds allow God to refresh and renew our spirit, soul, and body for the coming day!

  Enjoy your quiet time! :)
  Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I love my quiet times with the Lord. We all need time with Him..just to be still and listen. Thanks for sharing these thoughts today. :)
  Many blessings!
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi stukje heb je geschreven en herkenbaar. Zo zou ik ook willen dat mijn hart rustiger was en meer vertrouwen erin kon leggen. Je verstand weet het wel, maar met je hart voel je het soms anders. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I was able to have some extra time outside with God today as well. Nothing quite compares...

  Thank you for sharing these thoughts. And for sharing this book by Elisabeth Elliot. It sounds very wonderful and challenging all at the same time.

  I am going to do some checking into it for myself.

  Blessings on your day today...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb daar ook moeite mee. Rustig worden van binnen, en me positief en enthousiast opstellen. Te bang voor weer een domper ofzo. Dank voor je blogje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. New here. Am delighted by what I read and saw in your photos. thank you for sharing. Blessings.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Coffee, sweets, happy kids, a good book, time to read your Bible ... sounds delicious.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heerlijk als je zo tot rust kan komen om dan weer verkwikt aan de gang kan gaan. Minder zorgen, meer vertrouwen. Corrie ten Boom had altijd van die rake opmerkingen hierover. Zorgen nemen niet de pijn voor morgen weg, maar wel de kracht van vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Good post Jedidja!
  Yay! I think I can read it in English and actually comment:)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie blog! Ik merk ook vaak dat mijn gevoelens opspelen - en dan denk ik vaak aan die Psalm van David waarin hij meerdere keren schrijft: "Wees stil mijn ziel, wat ben je onrustig in mij... Hoop op God!" En Fil. 4:4-7 vind ik ook mooi. Fijn dat je zo kon genieten van de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem7/24/2012

  Mooi blog, de tekst die mij van de week aansprak was/is:

  Psalm 37:8 Don't give in to worry or anger; it only leads to trouble.
  Good News Translation (GNT)

  Naomi van www.newsofpeace.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Being outside and reading is such a simple pleasure that I so love. And yes, there is great peace in trusting Him. Enjoy your holiday.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ah, coffee and sweets. Even more though, time with God. I'd love to read the Elliot book. I couldn't find that exact title so I'm wondering if they reprinted it to Keep a Quiet Heart? I've found the best book are ones others recommend.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.