25-07-2012

Zon, strand en Noordzee

Een familietrip naar de Noordzee? Geweldig! Onze zee is een randzee van de Atlantische Oceaan in Noordwest-Europa. Het heeft een gemiddelde diepte van 94 meter. De zee is een belangrijke schakel in scheepsroutes en dient als verbinding tussen Europa en de andere wereldmarkten. Voor ons als gezin betekent de Noordzee vooral veel speelplezier. Springen in de golven. Uren in het zand, grote kastelen bouwen en wachten tot het vloed wordt. Samen bolletjes met kaas en chocoladepasta eten, veel sap of yoghurtdrank drinken en vooral: steeds insmeren met zonnebrandolie ...De Noordzee is te klein voor het ontstaan van een eigen getijde. De getijden komen voort uit de getijgolf in de Noordelijke Atlantische oceaan. Eb en vloed wisselen zich af in een ritme van 12 uur en 25 minuten. Toen wij aankwamen was het eb. De zee trok zich terug, waardoor er zandbanken zichtbaar werden. Toen we weggingen werd het vloed en gingen de zandplaten weer onder water. Dat kan gevaarlijk zijn omdat er tussen zandbank en strand een diepte onstaat, waarin kleine kinderen niet langer kunnen staan ... ( zie onderstaande foto )Er komen steeds meer kwallen in de Noordzee omdat ze door overbevissing minder concurrentie krijgen. Toch hebben wij er niet meer dan zes geteld. Mijn kinderen vingen ze en gooiden ze in een kuil in het zand;  ze zijn er toch een beetje bang voor al schijnen deze kwallen niet gevaarlijk te zijn.
De bodem van de Noordzee ligt bezaaid met wrakken van schepen, oorlogsvliegtuigen en andere obstakels. Sommigen zijn eeuwen oud. Deze locaties zijn boeiend voor duikers. Zie de onderstaande video. De Noordzee: fascinerend!

Wat is jouw favoriete strand?

16 opmerkingen:

 1. Those jellyfish are seriously cool looking! We went on vacation to Chicago and the local aquarium there had a special jellyfish exhibit. My kids were definitely interested in that!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem7/25/2012

  What a beautiful time. How neat about the jelly fish. I would be scared, but I am fascinated at the same time. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk dagje heben jullie gehad en heerlijk aan zee!
  Kwallen komen ook doordat de warmte toeneemt ze gaan dan meer paren zodoende dus meer kwallen en ook door het vissen wat je zegt.
  Het klimaat veranderd overal en de natuur doet mee aan de ene kant van de wereld sterven diersoorten uit en aan de andere kant onstaan er weer nieuwe soorten we zitten midden in een evolutie :)

  Laatste keer zijn we naar Scheveningen geweest maar dat is al 2 jaar terug vandaag hebben we een heerlijk fietstochtje gemaakt dwars door de natuur :)

  ja stoer hè die tekening ;)

  Fijne avond
  Liefs Famke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als wij gaan gaan we het liefst naar Katwijk. Maar het is al weer lang geleden. Leuk, die achtergrondinfo over de Noordzee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. A vacation at the sea! How wonderful! Don't you just love how it smells? Hope you had lots of time to relax and just enjoy.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, de Noordzee! Ik heb vooral het strand bij Castricum vaak gezien :) 'k Ga er tegenwoordig niet meer zo vaak heen als het zo warm is, met 4 kleintjes vind ik dat wat onoverzichtelijk in de drukte. En dat, terwijl het hier bijna 'om de hoek' is! Komt wel weer...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem7/26/2012

  thank you for sharing this blessing with us...loves

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beautiful pictures Jedidja; would love to visit there someday! How blessed you are to be close enough to enjoy it frequently! :)

  Blessings and hugs!
  Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heeeeerlijk zo'n dagje strand! En wat een grote kwal!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig de zee (voor een dagje dan) en wij gaan graag als het wat koeler is gewoon een eind wandelen langs het strand bv. dingen zoeken die aangespoeld zijn of schelpen zoeken. Wij zijn niet van die 'zonnige'mensen die erg gauw op een strand te vinden zijn met 30 graden.
  Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig blogje over het Hollandse strand, dank je wel. Geniet met elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Such a beautiful place to be! Such interesting facts you shared. Is the water temperature very warm? Our lake is cold, but refreshing.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk zo'n dagje aan de zee, genieten......met elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ken eigenlijk alleen maar het noordzeestrand. En op de foto's van jou vind ik dat prachtig, want het is daar niet zo druk. Ik kan me niets ergers voorstellen dan zo'n volgepakt strand waarop mensen rug aan rug liggen te zonnen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Interessant wat je vertelt over de Noordzee. Wij wilden van de week een dagje naar het strand, maar het kuilen ging voor en nu is dat tenminste lekker binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. This looks like a great place to vacation. Well...except for the jelly fish! I wouldn't like those.
  LOL

  Blessings...Chelle

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.