15-11-2022

Waar ik ook kijk: mooiigheid

Over de drempel van mijn huis naar buiten stappen en naar buiten gaan. Ik pak mijn fiets en rijd naar het bos. Het is koud en ik ben blij dat ik met mijn handschoenen draag. O wat hou ik van dit smalle fietspad. Ik passeer de twee paarden in de weide. Ze staan te slapen en dat vind ik heel bijzonder om te zien. 

🐎 Wist je dat paarden staand kunnen slapen? 

Het ruikt naar de herfst. Ik kan de geur niet omschrijven maar vind het wel lekker. Mijn oren worden kou en ik neem me voor om de volgende keer mijn muts op te zetten. Hallo bos, hier ben ik weer,

Nu kan jij de kou in
Ik loop door het natte gras en pak vandaag een groot blad vast, dat nog aan de boom hangt. Het ziet er mooi uit: goudgeel met bruin. Het laat direct los. Daar sta ik dan met het grote blad in mijn hand. De tijd was rijp om los te laten. Goed gedaan boom; nu kan jij de kou in. Wat een ingenieuze Schepper hebben jij en ik. 

🌲 Kijk naar: biologie van Tim (de groei van de boom)


Uit mijn dagboek
Ik heb geen verdrietige gedachten (meer) bij het loslaten van de blaadjes. Ik mag dan ’s-avonds een beetje dippen maar dat komt voornamelijk omdat ik moet wennen aan het feit dat de zon zo vroeg ondergaat. Ik hou echt van het proces van de bomen! Fascinerend. Voordat de bladeren er in het najaar afvallen, vormen de bomen al verschillende soorten knoppen voor het volgend voorjaar en die worden ook nog eens goed beschermt tegen de winterse koud. De boom gaat echt niet dood in de winter. Er is een belofte van nieuw leven en dat maakt mij blij.


De hand van de Maker zien
Ik geniet van de geweldige kleurexplosie in het bos. Steeds vaker zie ik er de hand van de Maker in en let ik op Zijn hart. Op Wie Hij is. Ik laat het grote blad in het gras achter en loop dieper het bos in. De zon stijgt hoger en hoger. 

Duizend kleine lichtjes
Dan kom ik bij het veld met de jonge naaldbomen. Het is een open plek in het bos en hier heeft de opkomende zon vrij spel. Oh... wow! Ik kijk ik mijn ogen uit. Duizend kleine lichtjes om me een. De druppels aan de draden van de spinnenwebben glinsteren in het zonlicht. Ik ga op een boomstronk zitten en besluit hier mijn ochtendkoffie te drinken. Waar ik ook kijk: mooiigheid!Uit mijn dagboek

God showde Zijn grootsheid vandaag in miniscule dauwdruppels die het zonlicht reflecteerden. Ik heb er ooit een wetenschappelijk artikel over gelezen. Over hoe ingenieus het is dat spinnenwebben waterdruppels uit vochtige lucht kunnen verzamelen. Ik bewonder er mijn God om. "Hoe groot zijn Uw werken, HEERE, U hebt alles met wijsheid gemaakt, de aarde is vol van Uw rijkdommen."

Duizend kleine lichtjes
Sommige wandelingen wil ik voor altijd herinneren. Bij deze wandeling hoort de gedachte dat seizoenen inderdaad veranderen. Maar dat Hij duizend kleine lichtjes geeft op donkere dagen. Hij is bij machte dingen te te doen ver boven alles wat wij bidden of denken.  

»»————- ★ ————-««

✨ Heb jij dit wel eens gezien (druppels in een spinnenweb)
🍂 Wat vind je het allermooist aan de herfst
🪔  Hoe ik er in 2015 over dacht: God gaat er niet vandoor in de winter
🎧 Autumn Days When the Grass is Jewelled

23 opmerkingen:

 1. God's creation is full of beauty everywhere we turn!
  Blessings, Aritha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spider webs are so beautiful and they pop up everywhere in Autumn. I know what you mean about the scent of Autumn. It seems to be a mixture of decaying leaves and some other smell.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes, and I think the memories I associate with the change of seasons are what make it pleasurable for me, Granny

   Verwijderen
 3. Wat mooi haal al het positieve eruit en jexdag begint goed

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja en dat moet je soms heel bewust doen: stapje voor stapje.

   Verwijderen
 4. Beautiful how you always go so deeply in intimacy with the LORD our Maker in your walks, and you bring out your awe for Him through your posts. I love how you always bring the Glory to God!! And allow us to share in the intimate conversations you have with Him and the new revelations He shows you about His wonderful creation!! Blessings and Love and Shalom to you dear Aritha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Shayndel. May our LORD bless and keep you, over there in Japan.

   Verwijderen
 5. Wat een prachtige foto's Aritha. Ik hou ook wel van de herfst hoor, als ik maar niet door weer en wind hoef te fietsen :) binnen is gezelliger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, eens dus. Ik zit lekker binnen, met een kaarsje aan. En muziek aan. Het is beter zo. Buiten is het zo grauw.

   Verwijderen
 6. Love the BEAUTIFUL photos, Aritha. 🧡🧡🧡
  Wish we had autumn over here in our tropical corner of the world 🌴

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh, Veroncia, I sent autumn greetings to you. It is nice, yes. But when gray clouds block out sunlight for days it is not funny :-)

   Verwijderen
 7. You always take beautiful pictures of God's creation Aritha, and you obviously live in a beautiful place.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Brenda. Your response makes me see what I have, just where God has placed me. Thank you for your comment.

   Verwijderen
 8. Heel mooi! Ik heb nog nooit een paard staande zien slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook niet niet. Ik heb er naar gegoogeld omdat ik dacht: kan dat? Staan ze nou te slapen? Het was dus echt zo, Coby. Voor mezelf een leuk weetje.

   Verwijderen
 9. Ja. Prachtig hè? Die druppels op een web! Het mooiste aan de herfst? Vind ik de verscheidenheid aan warme, mooie rode en bruine kleuren... Helemaal als de zon zijn stralen erop laat schijnen. Ik geniet ervan als ik de bladeren onder mijn voeten hoor kraken. Mijn geheimpje? Als ik blaadjes tegenkom op mijn pad, trap ik er expres op. Het gekraak streelt mijn oren... ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. It is wonderful to enjoy the beauty of each season! The changing leaves, cool mornings, the horses, I see the beauty through your eyes and it is wonderful to behold! Thanks for sharing your morning with us, Aritha!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aritha, thanks so much for your visit and comment on one of the posts on my blog, I appreciate it! Did you know I host link parties? I welcome you to drop by again and link up at the variety of parties I host. I've often wondered why I always see horses standing. Hubby grew up on a farm so one day we were talking about horses and he told me that horses can sleep standing up, that amazed me!! Lots of folks love to see the changing of the seasons when the leaves begin to fall but I get kind of sad about it. Also, cooler weather comes with fall and winter. My body functions much better when the weather is warm or even better when it's hot. It so much makes me anticipate the coming of spring when everything comes back to life and the weather gets warmer. Lots of large orb weaver spiders this time of year in Alabama. We measured a web here that was at least 3 feet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoe gevoelig mooi jij schrijft en voorzien van prachtige foto's. Heel graag gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. I'v realized from your posts that you've got a strong relationship with the forest. Now, I learn that you like the cold weather too. Above all you admire God, the creator of all the beauty.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je maakt echt zulke mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.