31-03-2021

WEES RUSTIG EN HOOPVOL VANDAAG

De coronacrisis is niet voorbij. Nog steeds: huis vol, hoofd vol, handen vol. Moedbenemend en chaotisch. Toch zijn er ook gouden momentjes en ik vind die in deze periode dubbel zo mooi: de prachtigheid van de gewoonheid. 

Ik pleit niet voor de saaiheid van de dingen, maar de prachtigheid van de gewoonheid. Dankbaar en aandachtig zijn. De kunst van het leven is om in de doodgewone dingen de grootse schoonheid te vinden. Dirk de Wachter

 


Leven vanuit rust

Ik probeer steeds meer te leven vanuit rust. Het zijn babystapjes die ik zet. Soms word ik  alsnog overvallen door dingen. Molshopen die voor mij wel bergen lijken. Een paar weken terug liep het allemaal niet zo lekker. Ik had geen energie meer en was erg moe. Maar ik ging er (uiteindelijk) mee naar God toe en vertelde Hem alles, ook de dingen waar ik over piekerde in de nacht.

Ik hoef enkel mijn hart op te heffen - dat is voldoende voor Jezus. Hij weet alles wat ik wil zeggen. Elke gedachte die omhoog schiet, zal Hem bereiken en door Hem beantwoord worden. Mary Winslow

Gods bemoediging

God bemoedigde me met “Ik zal met u zijn, Ik zal u niet begeven en Ik zal u niet verlaten.”  Zo'n God te hebben, die je niet alleen laat!

Mijn energie is niet terug. 
Mijn moed wel. 

Dit zegt de HEERE tegen Jozua èn het is de grondslag van het Nieuw Testamentische “Hij heeft gezegd: Ik zal u niet begeven, en Ik zal u niet verlaten.” Word je geroepen tot het leiden van "een koppig volk" dan waarborgt deze belofte je alle wijsheid en bedachtzaamheid, die je maar nodig hebt. Hier is sterkte, heldenmoed en overwinning. Met dit teken zullen we ons doel bereiken: de HEER Zelf is met ons. Wees rustig en hoopvol vandaag. Wolken pakken zich misschien samen maar de HEER zal ze wegblazen. Hij is bij je, Hij zal je niet begeven en je niet verlaten. Bron: C.H. Spurgeon

 


Eindelijk loslaten

Als we eindelijk los mogen laten zal Hij ons sterkte en wijsheid geven. Heldenmoed. Wees rustig en hoopvol vandaag. Hij is bij je, Hij zal je niet begeven en je niet verlaten.

6 opmerkingen:

 1. Hi Aritha, yes God is with us. I too love His creation, and I love the pic of the bird on the arm. I have doves in my back garden that come and peck on my patio doors. I take them bird food to their birdhouse and they fly to it regardless of how close I am to them. Do not forget that in Jesus we have peace. God bless you.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. This was wonderful to read, Aritha. Thank you. I have been feeling this way too, deeply tired. But when I rest in God I am refreshed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige citaten, Aritha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. There is no healing balm for anything like taking our concerns to Jesus. I, too, feel peace that flows back to me and I know He will help me with anything. Happy Resurrection Day to you!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amen! I love your pictures of sparrows, and how much He cares for the sparrows, how much more He cares for you dear Aritha and us all. I love the sparrows because He loves them and loves us. Blessings and much love in Messiah.♡❤️

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.