07-01-2016

Wat geeft mijn dag een gouden gloed?

Het zijn  gewone dingen die vandaag voor me liggen. De afwasmachine moet leeg geruimd worden en de vieze spullen mogen erin. Het aanrecht wil ik schoon hebben en de koelkast is echt een rommeltje. Boven wacht een enorme berg wasgoed op me. En ... het zou mooi zijn als het me lukte om de badkamer vanmiddag te schrobben. 

Maar mijn bekken doet pijn en mijn benen zijn zwaar als lood. Ik heb ik zin om op de bank te hangen met mijn telefoon. Om weg te kruipen in een boek. Nee, nee ... niet aan toe geven nu. Ik haal diep adem en begin toch aan mijn klusjes. Wat geeft deze dag een gouden gloed? De wetenschap dat God  me niet verlaat! De wetenschap dat Hij (in Jezus) aanwezig is.


Hij geeft de vermoeide kracht en Hij vermeerdert de sterkte van wie geen krachten heeft, zij zullen hun kracht vernieuwen, zij zullen snel lopen en niet afgemat worden. (Jesaja 40:29,30)

Geen ster, geen vogel, geen bloem is voor Hem verborgen. Dat lees ik in Jesaja 40. Hij is er en Hij wil ons kracht geven voor het leven van alledag.

Kracht om klusjes af te krijgen.
Kracht om pijn te verdragen.
Kracht om hulp te aanvaarden. 
Kracht om eerlijk te zijn
Kracht om op te krabbelen
Kracht om ... (vul maar in)


Ja, het is echt Zijn aanwezigheid die mijn dag een gouden gloed geeft. Hij laat Zijn licht schijnen over alles in mijn kleine mensenleven.

God, how I prize your thoughts!
How many of them there are!
If I count them, there are more than grains of sand;
if I finish the count, I am still with you.

30 opmerkingen:

 1. Such lovely truth ... "God with us" in the midst of our daily work schedule, lowly work, common work, He is with us! Praise the Lord. And in that lowly work, God is honored! God is glorified! Ordinary work pleases Him! Thank you so much for this reminder! He gives us the strength and the peace!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you so much Avis, for all your comments every time!

   Verwijderen
 2. Anoniem1/07/2016

  Goed om inderdaad weer aan herinnert te worden....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thank you for writing such a wonderfully encouraging blog. It is so directed at the routines of the day that wear us down. Yet, Jesus is greater than our weariness. God bless you in 2016, dear one! I am praying for your family and you!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. May God bless you and your precious family too!

   Verwijderen
 4. na jouw reactie bij mij dacht ik eerst: "oh waarin dan wel?"
  Hierin dus! :) mooi, en dat heb ik bij veel dingen ook wel, maar eerlijk gezegd is het niet wat ik me bedenk als ik ergens geen zin in heb.
  Daar ga ik me in trainen! ;) bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amen! Dank voor deze bemoediging!

  Gr. Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe je om gaat met je vermoeidheid en pijn is bijzonder bemoedigend.
  Mijn lijf is gezond voor zover ik het door heb, maar ik word er vaak aan herinnerd dat dat niet vanzelfsprekend is. Soms kun je op andere manieren vermoeid zijn en dan helpt het als een ander je een zetje geeft. Dank je wel. Sterkte vandaag en bedankt voor je reacties op mijn blog. Wat betreft die popjes van Elianne...heel veel vrouwen vinden het geweldig, heel veel vrouwen voelen pijn bij het zien van zo'n popje. Kan allebei. Allebei logisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie. Ja, soms kun je op andere manieren vermoeid zijn.

   Verwijderen
 7. Goed en mooi gezegd . Om je hieraan vast te mogen en kunnen houden! Er is inderdaad zoveel waar we kracht voor mogen krijgen.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. En ik ben zo blij dat er kracht te k-r-ij-g-en is. Wat een genade!

   Verwijderen
 8. Mooi blogje Aritha, dank je wel!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alsjeblieft. Ik geniet altijd van die van jou. Dat is puur ontspanning voor me

   Verwijderen
 9. Bedankt voor je woorden.
  Mooi om regelmatig aan te denken.
  Groetjes, Dieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem1/08/2016

  Great post! Yes, He is with us daily, one day at a time, and will see us through. God bless,♥

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mooi,een mooi en gezegend nieuwjaar

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Erg mooi en inderdaad fijn om hieraan te worden herinnert. Sterkte en Let go Let God!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi om te weten dat God in Christus altijd bij ons is, ook als we in onze eigen ogen onbelangrijke vermoeiende dingen moeten doen. Veel zegen toegewenst Jedidja in de groei in Christus Kracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hi Jedidja! Thank you for visiting me today! May you have a wonderful year in the Lord, and I hope you are feeling better today. It's always a chore to overcome when we're not feeling well. It seems that the winter months always bring along it's colds and flu season.

  May God bless you and yours in 2016!
  Ceil

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel erg mooi Jedidja. Zeker nu ik zelf ook last heb van mijn bekken begrijp ik je gevoelens aan het begin van je bericht heel goed! Maar dank ook voor de bemoedigende woorden, want het is waar: Hij geeft elke dag, nieuwe liefde, nieuwe kracht...
  Gods zegen voor 2016!
  Liefs Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beautiful post as you point out that the presence of the Lord is with us in everything that we endure on a daily basis. He is our source of strength as we do all things"in Christ". The book of Philippians is such a wonderful reminder of this. He is the essence of our Spiritual lives, and God is able to fulfill every need that can ever arise. What a glory to God!

  Thank you for your visit today and sweet comment.
  The Lord bless you~~ Debbie

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.