12-12-2014

WAAR IS GOD ALS HET REGENT?

Regen en zuidwesterstorm. Code geel. Ik voelde me niet zo veilig op de fiets vandaag. Ik dacht: zo gaat het in het leven ook. Het is niet altijd mooi weer. Er zijn niet altijd zingende vogels. Soms vallen er net zoveel tranen als regendruppels op een stormachtige grijze dag. 

Later, weer lekker thuis, las ik: Waar is God als het regent. 
Hoe toepasselijk! 


Holley, de auteur van Schuilen bij God verzuchtte: Heer, kunt U mij laten zien dat U op dit (moeilijke) moment van mij houdt?

Opeens moest ik terugdenken aan een dag toen het onverwacht begon te stortregenen op het moment dat ik op school zat ... Toen ik het klaslokaal verliet, kon ik mijn ogen niet geloven. Mijn vriend Mark stond me op te wachten, met een glimlach op zijn gezicht en een paraplu in zijn hand. Hij was gekomen om me door de regen te vergezellen. Dicht naast Mark lopen was die dag natuurlijk het fijnste van de wandeling naar huis. Paraplu's zijn niet zo groot; en hoe dichter je bij elkaar loopt, hoe droger je blijft. Ik weet wat het is om zo hard mogelijk door een stortbui te rennen. Dat deed ik namelijke talloze keren. Maar als ik ervoor koos om onder Gods paraplu te lopen en Hem toeliet Zijn liefdevolle armen om me heen te slaan, waren dat de beste momenten van mijn reis.

IK WEET HET WEER!

Ik huil de laatste tijd vaak. Om mijn kind. Om de pijn van het los moeten laten. Waar is God als het regent? Waar is die Beschutting van de Allerhoogste dan? Waar moet ik heen met mijn pijn?Maar nu ik weet het weer! God wil niet alleen een God voor goede momenten voor mij zijn. God is in hoge mate een hulp gebleken in benauwdheden. 

Holley:
God wacht aan de deur van je hart om met je door de regen te lopen. Een weg waarvoor je zelf misschien niet had gekozen, maar die je nooit zult vergeten. Lopen onder Gods paraplu, onder Zijn bescherming, is niet hetzelfde als een wandeling in het park op een zonnige dag. Toch geeft het lopen onder Gods paraplu een zeker intimiteit waarnaar we op een dag verlangend terugkijken. We kennen allemaal wel mensen die zeggen: 'Ik ben blij dat die tijd voorbij is, maar soms mis ik de nabijheid van God zoals ik die toen ervoer.'

GEBROKEN

Een gebroken wereld. Dingen zijn niet zoals ze zouden moeten zijn. Relaties zo verstoord soms! Maar God verlangt ernaar iets moois te maken van mijn gebrokenheid. Hij wil mijn wonden genezen. God kan iets goeds doen met al die koude regen in mijn leven. 


Heb je nergens zin in omdat je alleen maar aan de storm in je leven kan denken, dan is dit boekje Schuilen bij God echt iets voor jou! Het is christelijk (maar niet belerend). Er staan veertig korte, bemoedigend stukjes voor mensen die zoeken naar houvast in moeilijke tijden.

20 opmerkingen:

 1. Anoniem12/12/2014

  Herkenbaar stukje. Het kan te keer gaan...!
  Er schoot zomaar een gedachte door me heen toen ik de titel van dit stukje las. God is in iedere regendruppel. God is in iedere traan. Hij huilt mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk genoot ik erg van het binnen zijn. Kids maakten een tent, ik aan de knutsel, cd'tje aan, warme chocomel... Voelde als samen onder de paraplu in Gods nabijheid...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautifully written! Also, I love the Christmasy look you've given your blog! Very pretty!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Jedidja! This sounds like a great book, and you are getting so much out of it! I love the idea of God being ready to meet me with an umbrella to walk me through my difficulties. To know that he will help me through is so comforting.
  I pray that you have had a storm-free day today :)
  Ceil

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi my friend. This is so encouraging. Food for my soul!
  Good to be reminded that with God we can face both sunshine and rain.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thank you for this encouragement!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. This is beautiful, Jedidjah--so encouraging and it brings me near to Jesus; thank you for your words.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. What an encouraging post, Jedidjah. I want to stay close to God under the covering of His umbrella.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn stormdag was wel goed. Ik hoefde niet naar buiten. Ik geniet van elke flinke regenbui. Een paar jaar geleden op zomerkamp, werd deze "gezegend" met heeel veel regen. We hadden een praatje over hoe God de wereld schoonwast en dat water het beeld is van de Heilige Geest. We hadden een songboekje waarin een liedje stond: "it's a happy day and I praise God for the weather." Ik en een Deense vriendin van zomerkamp zongen het lied terwijl we met onze blote voeten door de modder liepen. Tijdens een gebed met het halve kamp (ca. 50 mensen) waarin we baden om zon - want dat is toch wat handiger tijdens kamp - brak de zon door. We hebben geen regen meer gezien.
  We made it through the rain! Vanaf dat kamp dank ik God tijdens de regen - en bij storm bid ik dat iedereen die naar buiten moet behouden blijft van ongelukken.

  Een mooi stuk Jedidja. Het boekje klinkt ook heel interessant. Ik ga het zeker onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Alle paraplu's zijn voor mij te klein!!
  En je boekje wil ik graag eens lezen (denk ik)

  Liefs,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Rain is also nice. Encouragement, instead of attention. Affection, instead of love. May that cold, stormy weather remind us conscience can be very hard!

  But I pray for a warm and comforting day too! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem12/15/2014

  Mooi stukje heb je weer geschreven Jedidja! Echt, ik heb eigenlijk altijd iets aan wat je schrijft, zo mooi, zo herkenbaar...
  Boekje komt op mijn verlanglijstje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat mooi! En zo is het leven echt. Holly Gerth kan het goed zeggen, en jij kan dat ook. Bedankt voor deze blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat mooi zeg. Ik lees dit vandaag, waarop het buiten regent, maar ook vanbinnen. Heel toepasselijk, en zo herkenbaar. Bedankt voor de tip van het boekje.
  Liefs...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. I always see rain as a good thing because without it we would not have growth. Rain comes from clouds, but the sun is always shining behind the clouds. Without the clouds and the rain in our lives we would not have spiritual growth.
  God bless.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Sommige dingen gebeuren in deze gebroken wereld. Wij begrijpen dit vaak niet. Ons gevoel slingert ook enorm heen en weer. Toch mogen we weten dat God er is en dat Christus mee huilt en lijdt. Eens zullen we de overwinning zien. En inderdaad, God kan iets goeds doen met al die koude regen in onze levens. We mogen naar Christus gaan met als onze pijn en zorg.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. God calls us to come to Him - He promises shelter during our storm. How comforting. I love walking int he rain- prefer that than an umbrella but what I love and appreciate most is that arm around my shoulder. Like friends and lovers do. They hold each other close- in comfort and companionship.

  Onze again Jedidja you have touched hearts and spread comfort and joy. Amen to you. Blessings this festive season.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. I needed this encouragement today....thank you. Have a very Merry CHRISTmas and a New Year of blessings♥

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie overdenking! Ik vind het fijn om bij God te schuilen (onder de paraplu) maar vaak genoeg heb ik het achteraf, na de storm, pas in de gaten. Ben wel heel benieuwd naar dit boekje. Ik hoop dat je fijne kerstdagen achter de rug hebt. X, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 20. So beautiful! I love these encouraging words! Thank you!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.