01-09-12

September is een prima maand om ...


Ik ruik het.
Ik zie het.
Heel subtiel veranderen er dingen in de natuur. Hier en daar verschieten de boombladeren van kleur. In het bos krijgt mos meer kans om weelderig te groeien. Het ene seizoen maakt langzaam plaats voor het andere. Hier, in de streek waar ik woon, breekt de bronstijd aan en burlen de edelherten; mannetjes gaan op zoek naar vrouwtjes en ze doen alles om indruk te maken. September is de maand dat het herfst wordt.


Iemand schreef: In de herfst hebben we een emotionele of spirituele injectie nodig. Dezelfde schrijfster pleitte voor de invoering van een nieuwe traditie voor vrouwen: neem in september enkele positieve besluiten. Ga ervoor om iets nieuws, in je leven toe te laten.


Ik heb in januari vaak goede voornemens. Als ik terugdenk, weet ik bijna niet meer wat ik graag anders wilde doen. Ik ben, door de drukte van het leven, mijn doelen uit het oog verloren. September 2012 is een prima maand om nieuwe doelen te stellen. Bijvoorbeeld: iets vaker je vriendinnen ontmoeten als de zomer voorbij is. De natuur in met je fototoestel. Meer romantiek met je man, een pizza-avond instellen op vrijdag of een stapje terug doen om meer aandacht te kunnen geven aan je kinderen, een nieuwe blog starten over ...  Ik ben benieuwd naar jullie ideeën!  Laten we ons hart en huis openen voor nieuwe uitdagingen nu het zomerseizoen langzaam overgaat in de herfst. 


Van welk seizoen houd jij het meest? Waarom?
Hebben jullie herfsttradities?
Wat zou je willen veranderen of vernieuwen in je leven?
 

24 opmerkingen:

 1. Summer is my favorite, but fall is my next favorite:)

  I would like to spend more time in prayer this fall and in enjoying each moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem9/01/2012

  I like this idea ~ something new now instead of January. I like all the seasons except summer. It gets too hot here.:-) It's a good time to set and stick to a more regular quiet time with the Lord, and I'm always working on my blog - maybe a fall theme?!
  Blessings to you,
  Anne♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou het meest van de nazomer en het begin van de herfst. De dagen zijn nog heerlijk, de nachten lekker koel en alweer wat langer. Het ruikt heerlijk buiten en er is volop voedsel in de natuur.
  Thuis komt alles weer in de normale regelmaat. De kinderen weer naar school, sport en spel, alle sociale activiteiten gaan weer van start.

  Moi (friesch famke)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Happy September! You've written some good ideas here. I like fall best, because I like cooler temperatures. We still have awhile to go before it feels like fall here. We'll be glad when it comes, though!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Der Frühling ist die schönste Jahreszeit, aber auch den Herbst mit schönen Tagen habe ich gern.
  Der Sommer mit den heißen Tagen steht an 3. Stelle, dern Winter zulsetzt an 4. Stelle.
  Liebe Grüße Ulrike

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou van de lente, de geuren en al het nieuwe leven, de jonge geitjes in de wei etc! dat geeft mij de meeste inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hou van alle verschillende seizoenen, verheug me nu alweer op de verkleuring van de bomen in het bos.
  Dat plaatje op je blog met die vallende blaadjes, daar kan ik wel even heerlijk bij wegdromen....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi,
  op januari en februari na, vind ik alle maanden fijn! Ieder seizoen heeft iets heerlijks in zich. Maar jan. en feb. duren zo lang, en dan verlang je zo erg naar de zon, en is het zo grauw op het water, dan is varen best saai! maar als de zon schijnt heb je voor je gevoel altijd vakantie!
  groetjes sarina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. This year september will bring us lots of changes: new school for the kids, new projects....
  Here, in Barcelone, we don't have 4 seasons, it seems there're only winter and summer. I like all seasons except summer in Barcelone, it's very hot!
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een prachtig blogje, ik hou eigenlijk van alle seizoenen maar het minst van de zomer. De herfst verkleurt de wereld, de winter heet de sneeuw een schoonheid en in de lente komt alles langzaam tot bloei.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem9/02/2012

  Lente is mijn favoriet. Zomer komt als laatst want ik hou niet van een temp. die hoger is dan 23 graden.

  Doelen stellen doe ik wanneer ik wil, niet op een speciale dag;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Eerlijk gezegd heb ik de herfst nog niet in gedachten, wil het nog even uitstellen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Been beautiful here, Jedidja. The cooler air makes me feel so full of hope. Big changes at home this September as my husband begins his retirement. We will now have all the fun challenges of being very thrifty, which I love!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Eerlijk, ik durf het niet hardop te zeggen, maar ik wil meer tijd gaan vrijmaken om te schrijven. Mijn kinderboekidee meer gaan uitwerken en een nieuw idee gaan uitwerken.

  Geef mij de lente en de zomer maar, maar als ik eenmaal weer in het herfstseizoen zit geniet ik er ook van. De winter is alleen leuk als er veel, heel veel sneeuw ligt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn favoriete seizoen is de lente. Alles fris en nieuw, de bomen prachtig groen, de zomer nog in het vooruitzicht.. Aan het begin van de zomer ben ik altijd bang dat hij door mijn vingers glipt en zie ik een beetje op tegen de herfst. Maar aan het einde van de zomer kijk ik er ook weer naar uit om 'naar binnen te keren.' Zo heeft elk seizoen zijn charme.

  En goede voornemens maak ik maar even niet. Ben vorig jaar begonnen met een nieuwe opleiding, start komende week met het tweede jaar (van drie). Deze vakantie zijn we aan het verbouwen geslagen op zolder en in de kinderkamers en dat moet nog afgemaakt worden natuurlijk. Dus eerst maar eens afmaken waaraan ik begonnen ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik kijk telkens weer uit naar het voorjaar. Voorjaarsbloemen komen uit de grond, lammetjes in de wei, de eerste koffie-uurtjes buiten....Maar herfst vind ik zeker ook wat hebben. Mistige weilanden,alles kleurt mooi.
  Enne...goede voornemens? Oei, misschien iets meer tijd voor ontspanning, maar ook tijd voor anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dag Jedidja,
  Ik ga iedere dag met de fiets in het bureau. Ik houd van de maanden september en october omdat ik de zon kan opgaan zien. Ik houd van de wisselnde kleuren van de hemel en de wolken. Van geel naar oranje naar vuurrood. En iedere dag gaat de zon anders op. Dit stoppt in november omdat ik in de donkere maanden met de bus in het bureua ga.

  Prettige dag
  Dieter

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik hou van alle seizoenen, elk seizoen heeft z'n pracht! Maar ik ben in oktober jarig, dus ik kijk altijd erg uit naar de herfst (haha). Ik vind het echt een schitterende maand, de natuur die zo veranderd, het wordt frisser, wandelen door de modder in het bos, de regen die tegen de ramen slaat en 's nachts zo gezellig op het dak kletterd. Lampjes aan, kaarsjes aan, een dik boek erbij, plaid over de benen.. Laat de herfst en de winter maar komen hoor! Heerlijk! :-) Leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zag net je berichtje pas op mijn blog. Ja erg druk geweest en ook een beetje onzeker, dus alles wordt gewikt en gewogen voor ik het op m'n blog plaats, en daardoor duurt het soms 'even'.. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hi Jedidja ~ I like all the seasons except summer. It's too hot! Love the Fall when the leaves change and fall. Spring because everything comes back with lots of colours. And the baby birds singing! Winter for the snow and cold weather. You can use nice cuddly blankets to wrap up in! Love the post! Blessings to you.
  Chelle

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Anoniem9/03/2012

  Autumn is one of my favorite seasons, though sometimes in my part of the world, Autumn is skipped, and we go right into winter from summer, ugh!

  I also like your idea about starting something fresh and new in September. Really, any month is a good time to start off fresh. It doesn't have to be in January.

  Blessings to you. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hi Jedidja,

  Here in the US, especially where I live (Northern Michigan), we have a gorgeous autumn! people come from all over to do color tours here, so I am very thankful to live here, even in the winter months, where the snow can be thigh-high!
  I really like your idea about making fresh plans in the fall, since autumn is a time where all the old (leaves) fall away from the trees, perhaps it is the best time for us to shed some of the 'old' from our lives as well?
  Very good post!
  ~God Bless you my friend~ Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik hou van de Herfst. Het is mijn absoluut favoriete jaargetijde. Het bijzondere licht, de warme kleuren in combinatie met blauwe luchten; prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik vind herfst altijd een speciale tijd. Ik geniet enorm van het veranderen van de natuur. De kleuren en geuren, de paddestoelen. Nieuwe beslissingen en besluiten....daar ben ik wel mee bezig. Het gaat eindelijk wat beter met mijn gezondheid, dus kan ik ook daadwerkelijk stappen doen. Ik ben zelf ook benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.