20-08-2012

Over zenuwachtigheid en geen held zijn.

Ik rijd de zon tegemoet. Het is absoluut niet druk op de weg, toch klem ik mijn handen gespannen om het stuur. Waarom? Omdat ik  voor medicatiecontrole op pad ben: ik moet mijn bloeddruk laten meten, enzovoorts. Ik kauw op een snoepje en denk aan allerlei rustgevende Bijbelteksten. Het helpt niet. Al mijn spieren spannen zich.


Een afspraak om tien voor negen in de morgen is not done voor mij.  Achteraf was dat gestress helemaal niet nodig. Mijn bloeddruk bleek normaal te zijn en de medicijnen mag ik iets verhogen. Binnen een uur reed ik mijn woonplaats weer binnen en had ik dat ziekenhuisgedoe achter me gelaten.

Echt humor. Soms ben ik in staat om een reus te verslaan ( net als David ). Maar een andere keer kruip ik weg in een hoekje.Ik ben geen held en dat verwart me een beetje. Waarom kan ik tijdens een paniekaanval niet op God vertrouwen? Gelukkig heb ik er niet altijd last van.

Heb jij last van zenuwachtigheid?
Hoe ga je er mee om?

19 opmerkingen:

 1. I get stressed when I go to the doctor too. Oh I trust in the Lord, but the doctors not so much! Ha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem8/20/2012

  Bij het kopen van een wasmachine krijg ik er gratis een strijkijzer bij. Die reus kan ik moeiteloos verslaan. Maar als ik op maandagmorgen, na een zes weken lange vakantie weer op het schoolplein moet gaan staan... Dom hé? ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dit herkenbaar zeg. Ik kan het je niet uitleggen, maar mijn gedachtengang is zo buitengewoon irrationeel, maar is op dat moment zo echt dat mijn hele zijn erdoor wordt bepaald. Later denk ik dan, ben ik er weer ingetrapt, dat zal me niet weer gebeuren ....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I do get nervous and panicky at times, but not as much as I used to. The Lord is working on me:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Jedidja
  In my case when I get too excited or worry too much, suddenly my intestines moves and I dashed to the toilet. Embarrasing.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I struggle with anxiety too and really can't answer you how to overcome, but I know it is a lack of trust on my part. I am glad your hospital tests were OK.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem8/21/2012

  ik onderdruk veel dingen is altijd zo geweest...maar als ik in Gods aanwezigheid bent smelt ik als boter..haha echt waar..laatst had ik zoveel aan me hoofd en begon ik spontaan op het werk te huilen..is niks we zijn maar mensen ...God weet het..en jedija over dokters..ik hou helemaal niet van ziekenhuizen..ik wens je een mooie dag...groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I also have anxiety attacks while driving. It was better for awhile but then got worse again. My doctor increased my medication and it's a little better but I would rather not have to take any medication.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. My pastor recommend. A book called Fear Factor by Wayne & Joshua Mack. I don't have it yet but plan to buy it soon.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem8/21/2012

  Zeer herkenbaar Jedidja! Op zo'n moment ben je zo geobsedeerd door die zenuwen/angst dat het lijkt of je God ff vergeet!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh ik ben met tijd en wijle een echte stresskip en soms kan ik juist met koele kalmte alles tegemoet treden.
  Ja, de mens is een ingewikkeld wezen...
  Die stressmomenten overkomen me dan ook, ik vind het ook moeilijk om rustig te worden. Toch helpt het wel een beetje als je een psalm of lied zingt, bij jou toch ook wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb er soms ook last van, soms bij dingen waarvan je verwacht dat je gestrest ben,ben ik juist heel rustig, terwijl ik van kleine dingen soms erg in de stress kan schieten.. Ik ga dan vaak in de auto heel hard psalmen en liederen zingen, bijv met een instrumentale CD mee, dat maakt mij vaak rustig.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Well, as a Christian we can never loose...we are here on earth with Him, or we are in heaven with him..So there is no need to worry. All we need to do, is belong to God and rest in Him always. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou, om ziekenhuisbezoekjes maak ik me allang niet meer druk. Morgen mag ik weer. Het zal voorzeker de 200e keer zijn. Overigens liever ook niet zo vroeg hoor ;-)
  Waar ik wel zenuwachtig om kan worden is een onzekere toekomst. Maar wiens toekomst is wel zeker?.. Als Jezusvolgers hebben we een Eeuwige Toekomst. Maar wat kunnen we dat soms snel even vergeten door de beslommeringen van de dag hè.
  Echte reuzen, zijn klein..

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi,
  Ben ik weer ;-)

  Weet dat Hij toch bij je is, ook op die momenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo,

  Lastig zulke momenten. Ik ken ze wel, want ik kan ook zo over dingen in zitten, dat ik achteraf denk, waarom deed ik daar nou zo moeilijk over?

  Trust God, en geen zorgen voor de dag van morgen want elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad.

  God bless you!

  Angel-Blessy

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Anoniem8/23/2012

  I love that scripture. Bless you.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. As a speaker, I get incredible nerves anytime I'm getting ready to speak. I consciously shift my focus from me to Him. That helps.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik kan ook veel beter rustig blijven als er geen vervelende dingen gebeuren!

  Ik ga meestal hardlopen als ik last heb van zenuwen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.