13-08-11

Wandelen na een regenbui.


Veel regen de laatste tijd. Weet je hoe lekker het dan ruikt in het bos. Wandelen na een fikse bui is echt lekker. Trek je laarzen aan en ga mee op ontdekkingstocht.


Zie je hoe mooi de druppels daar liggen te glanzen op het gras? Het lijken wel glaskralen. Het was een heel gepruts om ze helder op de foto te krijgen.


Deze lila klokjes zijn een beetje weggewaaid door de wind. Ik vind de kleur zo mooi. Ze groeiden aan de voet van een reusachtige eik. Het zijn kleine bloemetjes.


Dit eikenblad heeft wat regenwater opgevangen. Aan de kleuren zie je dat de herfst niet lang op zich zal laten wachten.


Ja, ja ... paddestoelen. Vooral nu het zo vochtig is schieten ze omhoog in allerlei kleuren, soorten, maten. Ik vind ze mooi.


Spontaan stilleven. Nat hout in het gras met een stuk steen ernaast. En een heel mooi veertje, dat me direct opviel. Wat een prachtige kleur blauw. Welke vogel zou dit veertje verloren hebben?

Grote kevers, die traag achter elkaar uitkruipen. Moeilijk te vangen met mijn lens. Wel heel mooi, met die glans op hun schild.

En echt, deze zag ik ook. Rood met witte stippen. Wat een kleur hè?

En deze engerd was er ook. Brrr. Volgens mij is het nu tijd om naar huis te gaan. Het begint opnieuw te regenen. Lopen maar weer! Lekker bij de kachel zitten met een kop koffie en een krantje. Of een leuk boek. Of samen een film kijken. Of ... Nou ja, vul zelf maar in. Wat doe jij het liefst als het regent?
10 opmerkingen:

 1. Leuk hè, lopen in de regen en foto's maken? Wel oppassen voor je fototoestel ... die kunnen meestal niet tegen regen.
  En, gek genoeg, soms wordt je juist vrolijk van regen. Heb je ook wel eens nodig na een sombere bui. Want het leven van dieren en planten gaat ook gewoon door, ondanks wind, regen en beginnende herfst ... Ze blijven zichzelf. Eren hun Schepper.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. als het regent ben ik graag binnen, maar die kikker, ieuw daar ben ik ook zoooo bang voor.
  wat zijn de paddestoelen vroeg he dit jaar heb ze zelf nog niet gezien,ben wel van plan om binnenkort te gaan kijken.

  fijne avond
  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De veer lijkt me van een vlaamse gaai...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk zo'n wandeling met oog voor allerlei details!

  Fijn weekend, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Héérlijk! Een wandeling door de wonderschone natuur. Is alles niet even prachtig? Ondanks dat pukkelige uiterlijk is het toch een wonderlijk dier. En ondanks die grote druppels heb je toch prachtige foto's kunnen maken.

  Ik duik zelf liever met een zacht achtergrondmuziekje op de bank om wat steekjes weg te steken. Maar jouw wandeling zou wel op nummer twee kunnen staan hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb jij alweer en prachtige paddenstoel weten te fotograferen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem8/15/2011

  I'm not really a fan of rain, but it can be fun to take nature walks after a rain fall, as long as the trails are not too muddy.

  You have some beautiful nature where you live. You did an excellent job of capturing the raindrops on that green leaf. I thought all of your pictures were great!

  On a rainy day, I like to stay indoors and keep warm by a space heater and read a good book. Sipping on some hot cocoa is good too. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige foto's!
  Als het regent...dan kijk ik liever niet te veel naar buiten...nat en koud doet mij helaas lichamelijk en geestelijk nooit zo goed.
  Misschien toch maar 's wat meer de mooie kant ervan zien?
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik geniet ook zo van de kleine wonderen in de natuur. Heerlijk die natte geur he! Veer lijkt me van een Vlaamse gaai! Mooi! Enne, als het regent, kruipen we lekker onder een quilt op de bank met een dik boek!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.