06-08-2022

God niet. Hij blijft.

5 augustus, middag
Ik ben zo blij dat ik weer zin heb om te bloggen, na corona. Maar ik word wel flink afgeleid door allerlei WhatsApp berichten. Mijn jongste zoon maakt een rondreis maakt door Europa. Als hij een berichtje stuurt grijp ik vlug naar mijn telefoon.


Vind jij vakantietijd ook een beetje een droevige tijd? Ik wel. Daar schaam ik me niet voor want het hoort bij wie ik ben. Ik nam vaak afscheid. Ik snapte als kind niet precies waarom mijn moeder telkens weg moest. Het werd niet uitgelegd. Afscheid roept die herinneringen wakker. 

Blij, ik blog weer
Enfin, ik begon mijn bericht door te zeggen dat ik allang blij was dat ik weer zin in bloggen heb. Toen ik corona had, dacht ik dat ik nooit meer zou bloggen. Moe koortsig en een hoofd vol watten. Maar ik begon weer te schrijven. Eerst op mijn fotoblog. En nu hier.

Fijn!


Een onveranderlijke God
Toen ik aan de beterende hand was kon ik weer lezen. Ik las toen iets dat me als christen houvast gaf. Het ging over de Bijbeltekst: "Jezus Christus is gisteren en heden dezelfde en tot in eeuwigheid." 

Citaat van Susannah 

O, mijn hart, wispelturig en wankelmoedig, kan dit je niet bijzonder veel troost geven, dat je een onveranderlijke God hebt? Is dat niet het enige toevluchtsoord waar jij je vermoeide vleugels in volmaakte rust kunt opvouwen? Als aardse vreugde verdwijnt, als het besef van je vergankelijkheid je op je fundamenten doet schudden, dan is de onveranderlijkheid van jouw Heere een sterke toren. Je kunt erheen vluchten en er binnen gaan. Je mag je zonder vrees vastklemmen aan Zijn verzekering: 'Ik de HEER, word niet veranderd." Uit: Een tafel in de wildernis5 augustus, avond
Het is al avond. Ik zit opnieuw achter mijn computerscherm en neem ik me voor om dat kleine hoofdstuk nog een keer te lezen. Het past goed bij mijn droevige gevoel rond vakantietijd. Personen kunnen van de radar verdwijnen. God niet. Hij blijft. 

"Alles wat Hij voor mij is geweest en alles wat Hij nu voor me is, dat zal blijven. Niet alleen morgen maar tot in eeuwigheid." 


6 augustus, avond
Vandaag is het zaterdag en heb ik een boswandeling gemaakt. De heide staat in bloei (zie foto) en wat heb ik daarvan genoten! Yep, vakantietijd maakt me een beetje onstabiel maar dat geeft niets. Ik deal ermee en leg het in Gods hand. Echt waar, ik geniet van de gouden momenten. Ieder seizoen heeft iets moois.

💜 Heb jij al bloeiende hei gezien?
💬 Wat was jouw gouden moment deze week?
📷 Mijn fotoblog (natuur)

18 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je weer zin hebt om te bloggen! Fijn omdat je vaak blogberichten schrijft die mij raken, maar vooral omdat ik denk dat het een teken is dat je je beter voelt.

  Wij waren vorig weekend in Otterlo en hebben genoten van de hei, echt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De omgeving van Otterlo is zo mooi. Echt Veluwe!

   Verwijderen
 2. I'm glad Aritha that you've resumed blogging, and that you're no longer "tired, feverish and with a head full of cotton wool".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. How wonderful that you are feeling more encouraged with life again. Sickness makes cowards of us all. Once we are well again we appreciate our health and all our blessings.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je weer zin hebt om te bloggen, ik herken dat je je aan een overandelijke God kunt vasthouden. Hij is en blijft Dezelfde, altijd, en Hij zal ons NOOIT verlaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie. En dat vasthouden. Hij zal ons nooit verlaten.

   Verwijderen
 5. Gelukkig ben je weer beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat je weer beter bent Aritha, mooi geschreven! Mijn gouden moment was het bezoek van onze dochter met één van hun zoontjes. We zijn met mijn man, onze zoon en onze dochter en kleinzoon naar Lauwersoog geweest en hebben van dit familie-uitstapje genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lauwersoog! Dat lijkt me echt een uitstapje. Ik kan me voorstellen dat dat eenecht gouden moment is geweest.

   Verwijderen
 7. Anoniem8/08/2022

  I'm glad you are feeling better and writing again! In the past week I was disappointed that my son had to cancel his visit with us because he was ill, but I was happy to spend time with my daughter and granddaughters. We do have have ups and downs, but we can trust God to be with us.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We have yes, but we can trust our God. Do not doubt his plan, because he knows all and he has a perfect plan.

   Verwijderen
 8. So happy to hear you are feeling better. I had corona back in November and it took me a long time to recover. I still can't smell right. I'm so glad that you are blogging again.
  Thank you for linking up with Sweet Tea & Friends this month.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I'm so sorry that your sense of smell isn't quite back yet! Thanks for your comment and for the link up.

   Verwijderen
 9. Wandelen op de ermelose hei doe ik regelmatig even het hoofd leegmaken. Mooi om daar elke keer weer iets nieuws te zien.
  Fijn dat het beter gaat. Corona is geen pretje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem9/09/2022

  Wat fijn dat je weer aan het schrijven bent! Een gouden moment deze week was voor mij het kopje koffie met mijn moeder in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.