09-05-2022

Altijd met z'n tweeën

Ik staar naar het lege scherm en betrap me erop dat ik zeg: “Ik kan het niet.” Maar dan ga rechtop zitten en zeg met een glimlach: "Ik kan het niet in mijn eentje!". 

Te moeilijk voor mij
Heb je dat ook wel eens? Dat iets is te moeilijk lijkt? Te onoverzichtelijk, te pijnlijk, te confronterend. Dat je zegt: "Ik kan dit niet." Vandaag schrijf ik over hoe God me vorige maand te hulp schoot in mijn eigen complexe situatie.

👇 Lees het dagboekstukje (onder de foto)


Uit mijn dagboek:
18 april

Alles is zo anders gegaan dan ik dacht in mijn leven. Ik voel me klein en angstig, terwijl ik dit schrijf.  Kwetsbaar als een musje dat te jong uit zijn nest gevallen is. Ik ben niet iemand van “in mijn eentje” en toch ga ik iets doen waarin ik me alleen voel. Het is een eenzame weg en dat maakt me verdrietig. Ik kan maar één ding doen. Ik klamp me vast aan Gods belofte, dat Hij me bij de hand zal nemen. Dat Hij de duisternis in licht zal veranderen. Het kromme recht maken. Dat Hij me nooit zal verlaten. Ook nu niet.

God, help me alstublieft in mijn angst en onzekerheid 🙏


Hoopvol uitzien
(9 mei)
De aprilmaand vloog voorbij. Nu zit ik in mijn tuinstoel met de zon op mijn gezicht en m'n dagboek op mijn schoot. Die 18e april uit mijn dagboek herinner me nog goed. Ik voelde me zo alleen en verdrietig. Maar dat bleef niet zo. God veranderde mijn bange gedachten in een hoopvol uitzien naar Hem. 

Onderstaand citaat was het begin van de "omwenteling" in mijn denken. Het is een stukje uit een boek dat mijn man aan me voorlas.

 
Paulus: Ik vermag alle dingen door Christus, die mij kracht geeft.
Dominee: Maar Paulus, wat zegt je daar? 
Paulus: Dat ik alles vermag
Dominee: Maar Paulus, dat is toch grootspraak, je wilt toch niet zeggen dat je een soort supermens bent?
Paulus: Nee, maar ik vermag wel alles.
Dominee: Maar anders ben je altijd zo nederig, Paulus. Je noemt jezelf de minste van de heiligen, en nu zeg je dat je alles vermag. Is dat dan geen grootspraak?
Paulus: ik vermag alle dingen door Christus, Die mij kracht geeft. 
Dominee: Neem me niet kwalijk, Paulus, ik had niet begrepen, dat je met z'n tweeën bent.

Niet in mijn eentje.
Je eenzaam en bang voelen betekent niet dat je echt alleen bent. Christus en ik, we zijn altijd met z'n tweeën. Mijn ups en down kunnen me naar beneden drukken maar ze zijn geen sta in de weg voor Hem. Daarom probeer ik niet meer te zeggen: ik kan het niet want ik vermag alle dingen door Christus, Die mij kracht geeft.

🎧 Richt je ogen op Jezus (dit nummer is oorspronkelijk geschreven in 1918 tijdens een griepepidemie).


Mijn kracht ligt in God

Ik kan zwakker of sterker zijn in mezelf, maar mijn kracht ligt in mijn God. Als ik ooit sterker zou worden, dan moet ik bidden om een ​​dieper gevoel van zwakte, opdat mijn kracht me niet zwak zou maken. En als ik ooit zwakker zou worden dan ik ben, moet ik hopen en geloven dat ik inderdaad sterker word in de Heer. Of ik nu zwak of sterk ben, wat maakt het uit? Hij die nooit faalt en nooit verandert, zal Zijn kracht in mijn zwakheid vervolmaken, en dit is eer voor mij. Bron: A paradox 


Tijd om eten te koken
Mijn pauze zit erop. Ik leg mijn dagboek opzij en klap mijn laptop dicht: tijd om eten te koken! Vandaag staat er wraps op het menu. Wat eet jij vandaag?

😋 Wat eet jij vandaag (dinner)
✝️ Geen christen maar wel nieuwsgierig? Klik op: Waarom Jezus?
✂️ Blogpost uit 2016; niet in mijn eentje 

12 opmerkingen:

 1. " I felt so alone and sad. But that didn't last."

  Amen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi heb je dit gezegd en zo waar waar ik ook ga Hij gaat met me mee. Ik hoorde van de week het lied Hij kan zomaar naast je lopen, nou dat mag graag zelfs. Fijne dag liefs Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem5/10/2022

  Mooi! We zijn niet alleen. Gelukkig maar. Hij is erbij. Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem5/10/2022

  Vorige reactie was van mij.. veel liefs Ilona (Bijbeltijd)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Aritha, we can do all things through Christ who strengthens us. Great encouragement. God bless, Tracy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Aritha, one and God is a majority.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Brenda. That is also said by John Knox (16th century) said: ''A man with God is always in the majority."

   Verwijderen
 7. Dank je wel Aritha. De woorden en moeiten die je hier schrijft zijn heel herkenbaar voor mij. Dank voor deze bemoediging door jouw kwetsbaarheid heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I feel this way so often. The verse about how He keeps his eye on the sparrow kept coming to mind. We can sure learn a lot from watching those humble little birds. Blessings and Love to you, Aritha

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.