10-03-2020

MIJN KRACHTBRON

Ik fietste door de bossen tussen Veenendaal en Amerongen. De wind 'wandelde' door de boomtoppen en ik hoorde verschillende vogelgeluiden om me heen. Genieten. Maar halverwege begon mijn knie begon pijn te doen.

Balen. Ik moest nog zo'n eind!


Huh ... 
Vergat ik dat ik op een e-bike zat ๐Ÿ˜…

Fietsen met plezier
Vlug zette ik de trapondersteuning een eind hoger. Wow... op den duur voelde ik mijn kniebanden niet meer. Ik fietste met plezier en toen ik dorst kreeg stopte bij een bankje om wat te drinken. Er valt zoveel te ontdekken in de natuur! Ik zag bijvoorbeeld een groepje paarse krokussen staan. Dat verraste me. 

Hoe zijn die bolletjes daar terecht gekomen, midden in het bos. Heeft een eekhoorn ze aangezien voor eikels? Haha, nee ... onmogelijk. Misschien uit iemands fietsmand gevallen?


Op de terugweg bedacht ik dat wij met z'n alles veel meer gebruik zouden 'moeten' maken van de krachtbronnen die er zijn (net als ik gebruik maakte van de trapondersteuning). 

Zijn er geen mensen om ons heen die ons leven wat lichter kunnen maken? Durf te vragen! 

Proces van groei
Zelf koos ik voor therapie toen ik vastliep in het rouwproces na mijn moeders overlijden. Nog steeds blij met die stap. Het was goed. Het gebruik maken van een krachtbron (buiten jezelf) kan een schakeltje zijn in het proces van groei naar wie je echt bent.


Mijn krachtbron
Als christen heb ik natuurlijk ook een heel bijzondere krachtbron: God zelf.

Gisteren las ik daar een stukje over van C. H. Spurgeon en dat deel ik hier ter bemoediging van andere die Hem liefhebben en volgen:

Het is vreemd dat wij de geestelijke zegeningen die God ons schenkt, zo weinig gebruiken; maar het is nog vreemder dat wij zo weinig gebruik maken van God Zelf. Hoewel Hij ‘onze God’ is, gaan wij maar zelden naar Hem toe, en vragen wij maar weinig van Hem. Steeds maar weer proberen wij onze lasten zelf te dragen in plaats van dat ze op de Heere te werpen. Het is onze eigen schuld als wij de rijkdommen van onze God niet vrij gebruiken. Geef niet op, zolang er een God is Die jou kan helpen. Maak je de Goddelijke kunst eigen om God tot je Alles te maken! Gebruik je God. Gebruik Hem in het gebed. Ga vaak naar Hem toe, omdat Hij jouw God is. Vlucht maar naar Hem toe, en maak Hem al jouw noden bekend. Gebruik Hem op elk moment ook door het geloof. Als je bedekt bent door een donkere wolk, gebruik God dan als je Zon; als je omsingeld bent door een sterke vijand, gebruik Hem dan als jouw Schild, want Hij is voor Zijn kinderen een Zon en een Schild. Ben je de weg kwijtgeraakt in de doolhof van het leven? Gebruik Hem dan als jouw Leidsman, want Hij zal jou leiden. Wat je ook bent, en waar je ook bent, denk eraan dat God precies dat is, wat jij nodig hebt en juist daar is, waar je Hem nodig hebt.

๐ŸŽง Psalm 63 (U bent mijn God) - Christian Verwoerd

4 opmerkingen:

 1. Wat een bemoedigend blog en lied, dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem3/10/2020

  Wat mooi Aritha! Werp al uw bekommernis op Hem, Hij zorgt voor u!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi citaat zeg, Hij is ons alles. Ik ga met alles naar Hem toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi blog en citaat en ook in deze moeilijke tijden is hij er voor ons en zorgt ook voor ons. Blijf gezond en zorg goed voor jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.