01-09-2015

Dat ik groeien mag ...

Is het al weer september? Soms kan ik niet geloven dat de dagen zo snel voorbij gaan. Maar het is een feit: de maand augustus ligt achter ons. Mijn favoriete jaargetijde breekt aan: de nazomer! Ik heb ergens gelezen dat september de perfecte maand is voor het nemen van positieve besluiten.

Misschien iets heel simpels: vaker een wandeling maken, een dagboek aanschaffen …

 
Meer groei
Ik denk na over dat nemen van een positief besluit. Eigenlijk ben ik daar al wat langer mee bezig. Eén van de dingen die ik wil is: meer groei in mijn vertrouwen op God.
 
Nachtje ziekenhuis
Begin juli heb ik een nachtje in het ziekenhuis gelegen i.v.m. hartklachten. Ik voelde me ellendig en helemaal niet zo gelovig als ik zou willen. Ik hoor van anderen dat ze juist op zulke momenten heel sterk zijn. Ik niet. Waar is mijn geloof als het stormt?

 
In wat Hij zegt
Twee weken geleden las ik in het boek van Jon Bloom over de storm op zee met de slapende Jezus aan boord. Het was net alsof er een klein puzzelstukje op zijn plek viel: Wat God wil is dat ik méér geloof in wat Hij zegt dan in wat ik zie (of voel).

Positief besluit
Dus, als ik één positief besluit wil nemen in september is het deze: Ik wil God geloven op Zijn woord. Ongeacht hoe ik me voel en waar ik ben. En daar heb ik Hem heel hard bij nodig want zonder Hem kan ik niet veel beginnen.
 
Daarnaast wil ik heel graag ik graag leren hoe ik een goede oma kan worden. Ik ben inmiddels oma en mijn kleinzoon is zo lief ...
 
Wat voor positief besluit wil jij nemen?

21 opmerkingen:

 1. Herken wel wat van je stukje.
  Zodra er zorgen komen denk ik direct aan oplossingen.
  Maar keer op keer kan ik dat niet niet alleen , zodra ik me weer focus op Jezus komen er oplossingen.
  Ik zou zo graag willen dat ik dat gewoon altijd doe in volledige vertrouwen.
  Liefs Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We zien een volmaakt gelovige vrouw vaak voor ons als iemand die niet altijd volledig zichzelf in de hand heeft en zich niet laat leiden door emoties en hormonen. Ik denk niet dat dat klopt. Dwars door alles heen (soms zelfs paniek) vast blijven houden aan die vertrouwde hand van de Vader!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry, die zichzelf juist wél altijd in de hand heeft!

   Verwijderen
 3. O joh, mooi besluit! geloven is niet wat wij voelen maar vastklemmen aan God! En zelf zie je het vaak achteraf... God is er! Ik zal er zijn is Zijn naam. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, iedere dag weer. En altijd is er iets nieuws om het nogmaals te leren. Soms is het leven echt moeilijk, he?

  Maar onze Vader houd ons vast.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik herken het. Als er onzekerheid is, is het zo lastig om te blijven vertrouwen. Hoe gaat het nu met je, hartklachten dat is niet niks!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is over sinds ik vitamine D slik ;) Heb dat gekregen nadat bleek dat uit bloedonderzoek bleek ik een flink tekort had

   Verwijderen
 6. Wat een mooi besluit heb je gemaakt Jedidja! In een preek zei onze dominee een keer: Geloven is geen gevoel maar gehoorzaamheid. En dat sterkt me op dagen als ik me niet zo dichtbij Jezus voel als ik zou willen. Gevoelens kunnen misleidend zijn terwijl wat je weet altijd blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat een heel wijze uitspraak van jullie dominee!

   Verwijderen
 7. Mooi en herkenbaar, we willen graag onvoorwaardelijk geloven, maar we zijn zo snel afgeleid en met onze eigen plannen bezig.
  We moeten vooral niet teveel willen denk ik. Maar ons laten leiden.
  Oma's hoeven niks te doen toch, gewoon lief zijn en genieten! veel knuffelplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I am so sorry you were having heart problems! That is worrisome!

  I am thankful for the faithfulness of God to show us our needs! I have read several times that one way to strengthen our faith is to simply read more of the Bible...and I would add to pray for more faith. I have been working on this area, it seems all my life...more faith, more growth, more of Jesus in my life. I am never satisfied with myself. But I am not giving up, I am pressing forward!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat vind ik ook moeilijk: volharden. Ook als het "goed" gaat.......
  Vertrouw erop dat je een goede oma bent, omdat je van je kleinkind houdt en het beste voor hem wilt!
  Groeten, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je bent ongetwijfeld een goede oma!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem9/01/2015

  Heerlijk hè, de nazomer. Geloven is soms zo moeilijk, we ZIEN het zo graag....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hoeft niét te leren een goede oma te zijn, want dat bén je al Liefs.....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hopelijk gaat het beter met je hartproblemen.
  Groeien in het geloof met Gods hulp, de titel van deze post is van een liedje dat de kinderen zingen: Lees je bijbel, bid elke dag...dat je groeien mag !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Met jouw instelling, gedrevenheid en zoektocht naar God en de weg die Hij wil dat jij bewandeld kom je er wel Jedidja. Richt je ogen op Hem.... hij heeft de zijne altijd wel op jou gericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem9/08/2015

  Oma worden kun je niet leren.
  Maar dat ben jij al denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi positief besluit! Daar wil ik mij bij aansluiten ;-) En een goede oma ben je, zoals hierboven meerdere keren geschreven, ongetwijfeld (kan ik opmaken uit de stukjes die je schrijft ;-)) Goed-genoeg ben je zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. I hope you are feeling better! I did not know you were ill. With all of my heart I want to be strong in the hard times! It is my earnest desire to be Christian through and through!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.