27-12-13

Ik zie glimpjes van vreugde

Onze jongste lag al op bed en de twee oudere kinderen wilden wel een paar uurtjes oppassen. Mijn man en ik grepen deze gouden kans. Shopping by night! We  liepen winkel in, winkel uit. Bij de Xenos vond ik de bak met witte letters, waar ik vorig jaar het woordje Hope samenstelde. Ik zocht opnieuw in de bak. Maar nee ... ik vond niet wat zocht.

http://kostbaar.blogspot.nl/

Ik zocht ik in de bak naar de letters Joy. Dat is waar ik zo naar verlang. Leven met vreugde. Het is een zoektocht. En het is mijn One Word voor 2014.

Leven met vreugde. Hoe doe je dat? Het is zo moeilijk soms. Pas bracht ik mijn zoontje naar school met de auto. Ik moest omrijden op de terugweg en kwam daardoor langs het meertje, bij ons in de buurt. Plotseling herinnerde ik me  hoe leuk mijn oudste zoon daar speelde, ooit. Diep verdriet welde op. Ik begon spontaan te huilen achter het stuur.  Nooit meer, dacht ik. Ik zal hem nooit meer in mijn armen sluiten. Mijn hart deed zo'n pijn van binnen. De vreugde werd uit mijn lijf geperst. Ik vond er geen letter van terug. Geen Joy.

http://kostbaar.blogspot.nl/

Maar zelfs te midden van het leed, kunnen we dankbaar zijn en dankbaarheid kan als een zachte balsem zijn voor ons hart. Als we treuren om het verlies van een geliefde, kunnen we God bijvoorbeeld danken voor de jaren die we samen hadden en hoe die ons leven verrijkt hebben. Je moet je de goede tijd die je samen had, niet alleen herinneren. Je moet God er ook voor danken! Die tijd was een geweldig geschenk van Hem.  ~ Billy Graham

Ik treur anders dan een moeder die haar kind verliest aan de dood. Ik verloor hem aan het leven waar hij voor koos. Maar ik heb ook een keuze. Ik mag God danken voor al die mooie momenten die er waren in de kinderjaren. Ik probeer het. Als ik nadenk herinner ik me: de geur van zijn haren, het plezier dat hij had in bad, zijn dromerige blik. Zijn ziekenhuisopname - twee weken lang. Lieve peuter in het ziekenhuisbed, handje ingepakt voor het infuus. De blijdschap van zijn thuiskomst. Hoe zorgzaam hij was later, voor zijn babybroer. Ik wil de kleine herinneringen koesteren en God ervoor danken. Die tijd met mijn zoon was een kostbaar geschenk van Hem.

http://kostbaar.blogspot.nl/

Mijn leven is verre van perfect. Toch vond ik deze kerstweek vreugde midden in mijn onrustige bestaan. Toen ik de bijbel opendeed, tijdens mijn lichtsessie schitterden Zijn namen mij tegemoet: Wonderlijk, Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. Hij kwam in mijn chaos en gebrokenheid. Nam mijn oordelen weg. En daarom kan ik zingen op de puinhoop van mijn bestaan. Hij ziet de stenen van mijn leven. Stenen van donkerheid, verdriet, pijn. En Hij zegt:

 Ik zal Zelf 
uit de puinhoop jouw stenen sierlijk neerleggen.
 Ik zal je sieraad voor as geven
 en vreugdeolie voor treurigheid. 

Ik vind blijvende vreugde in God. En ik zie glimpjes van die vreugde in al de mooie momenten en die zomaar in mijn schoot geworpen worden.


22 opmerkingen:

 1. Het was een week vol zieke kids en zelf was ik ook helemaal niet fit. Maar toch genoeg vreugdemomentjes: Onze jongste 2 jaar geworden! Een behulpzame dochter! Een ruzie weer goed gemaakt! Genoten van de voorstellingen van de kinderen in de kerk! Om kwart voor 6 's avonds onverwachts een heel stil moment! Kerstpakket met lekkernijen! A Saviour is born TO ME!!!

  Heel veel sterkte! Ik kan me er maar moeilijk een voorstelling van maken hoe het is een zoon aan het leven kwijt te zijn, maar kan wel begrijpen dat dit enorm veel verdriet geeft!! Ik vind je zo dapper om juist het woord 'JOY' uit te kiezen en je daar naar uit te strekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geprobeerd om een berichtje in het Engels te schrijven, wat je vroeg. Maar het lukte niet zo. Niet dat ik het niet kan, maar ik heb gewoon het gevoel dat dan niet overkomt wat ik wil zeggen.
  Mensen kwijtraken omdat ze een andere keuze maken in hun leven is pijnlijk, ik heb het in mijn familie ook gezien. Gelukkig zijn er overal vreugdemomenten te vinden. Bij mij waren er ook weer genoeg. De Kerstboodschap is al zo bijzonder en vreugdevol, ik heb dan ook herhaaldelijk 'Joy to the world, the Lord has come' gezongen. Verder zijn het al die kleine dingen die het leven mooi maken, die maken dat we ervan mogen genieten! Ik wens jou veel vreugde toe!
  Lieve groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi en indrukwekkend geschreven... puur.... Dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel veel sterkte meis en heerlijk dat je wel de glimpjes kan zien blijf ernaar kijken dan word het misschien iets lichter om je heen. En je mag genieten van Zijn kracht en Zijn grote Liefde.
  Liefs Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Jedidja. Ik zat al de hele dag te broeden op mijn blog over de liefde. Over het wonder van die gift van genade. Maar ik miste net iets. Zojuist las ik jouw blog en wist het: de tranen van het leven, want die zijn er ook altijd weer. Liefde is het mooiste wat er is, maar kan tegelijk ook enorm pijn doen. Ik weet dat uit ervaring, ook met eigen kinderen, waar ik niet verder over uit zal weiden. Maar toen kon ik het blogbericht wel afronden, want: God is Liefde. Hij kent alles, Hij weet alles, Hij heeft zelfs alles gedragen. Sterkte in je dagelijkse strijd en wees gezegend in Zijn liefde.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lieve meid, wat ben je toch een dappere vrouw. Worstelen en boven komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik zit ook vaak te huilen van,was het nog maar zo als vroeger,was het nog maar dat de groten klein waren,het lijkt wel of mijn leven tussen mijn vingers door glipt,als ik goed na denk zijn er veel vreugdemomenten maar ik zie ze veel te weinig,en elke dag denk ik weer,nu ga ik echt genieten maar het wil gewoon niet,mijn hoofd zit vel te vol.

  jij sterkte en een goede jaarwisseling
  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi om stil te staan bij "de glimpjes." Dank voor het delen....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog steeds minder fit kind, zelf ook niet echt fit. Rommelige dagen, maar wel een heldere boodschap gehoord...
  Laatste dagen met kinderen om de tafel voor potjes Agricola, een tactisch spel waar je trouwens wel echt de tijd voor moet nemen. Doe ik nu gewoon, 't is vakantie.

  Ik wens je heel veel sterkte met de dingen die je meemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vandaag de zesde verjaardag gevierd van onze jongste. Verder hadden we het gezellig met spelletjes. Onze kinderen zijn nog jong.
  Veel sterkte toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. IT was a busy week spent with family with abundance of foods and gifts and the love of God.
  the joy that God gives om the midst of it all:)
  Wonderful post about your life's ups and downs and how God works in your life.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hi Jedidja,
  we should always remember the good things in life. There are always so many people who don't have those good things, like people who lose their children to death when they are very young. If I start to feel a bit of sadness in my life over what has passed, I immediately think of people who are much worse off than I am and praise God for the good things in life.
  God bless you

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hello, my sweet new friend. I am so glad you had a translator on your blog. I have entered into your heart and it was a good place to rest for a few minutes. He has done and is done such great and wonderful things there. Blessing in the tears...blessing in the years...The Sovereign knows just what we need when we need it. I just read this today....I hope it encourages you:
  "Take courage, fainting Christians: you are encompassed with a great cloud of witnesses! The race that you are running has been run by millions before; you think that no one ever had such trials as yourself—but every step that you are journeying has been safely walked by others; the valley of the shadow of death has been securely passed by a multitude of trembling, doubting ones like yourself. They had their fears and anxieties, like you—but they were not cast away. The world, the flesh and the devil can never overwhelm the weakest person who will set their face towards God. These millions journeyed on in bitterness and tears like your own, and yet not one perished—they all reached their eternal home."
  ~ J.C. Ryle

  BeantwoordenVerwijderen
 14. I love how you write from your heart....totally transparent! Prayers being sent your way!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. I'm so happy you came by my blog and that I could come here and read about JOY, which is my word for the coming new year. I don't know what has happened with your son, but I pray for God to break through in his heart. Sending you God's love.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lieve lieve Jedidja,

  Je diepgaande verhaal geeft mij een brok in de keel.
  Ik kende je verhaal niet lieve Jedidja!

  Wat een pijn,
  wat een verdriet moet je destijds doorgegaan zijn en nog doorgaan.
  Langs deze weg zomaar even een arm om je heen geslagen,
  van je onbekende zusje die JEZUS lief heeft.
  In Zijn Naam mogen wij aan elkaar verbonden zijn,
  zelfs familie zijn,
  lief en leed delen.

  Niet dat mijn arm al jou tranen zal kunnen troosten,
  maar wel omdat ik weet dat alleen de liefde van JEZUS jouw gebroken hart kan verwarmen als geen ander.
  Hij is zelfs bij machte oneindig veel meer te doen...
  Om zelfs de gebroken stukjes op te pakken,
  bij elkaar te leggen,
  en te lijmen met Zijn genadige liefde en kostbaar bloed.

  En wat ben ik dan DANKBAAR als ik jouw vreugde-glimpjes mag lezen...
  want dan...
  dan zie ik JEZUS in jou!
  Dit te lezen is voor mij een bewijs dat Hij leeft.
  Dat is voor mij zo'n vreugde-glimpje,
  omdat ik weet dat je dit anders nooit zo had kunnen verwoorden en voelen!

  Houdt moed lieve zus in JEZUS,
  Zijn liefde zal je dragen,
  dwars door alles heen.
  Ook door zeeën van tranen die plots komen als de herinneringen daar zijn...
  Hij is erbij,
  Hij wil je zelfs dragen!

  Een warme groet uit mijn hart,
  Suzanne


  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi! Het spoort me aan om naar de zegeningen te kijken die ik krijg in plaats van naar wat ik niet heb. Zegeningen tellen is veel moeilijker en gaat ons vaak veel lastiger af. Goed dus om elkaar daarin op te scherpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. I believe the greatest joy is righteousness. I believe the greatest joy is the opposite of the greatest sorrow, and the greatest sorrow is to be a sinner.

  I pray your son will see the light.

  Thank you very much for your kind comments on my blog! The comments make me smile, and they have given me comfort this Christmas. God bless you and your family. I wish you all the best for the new year!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat mooi en gevoelig geschreven!!
  Digiknuf van mij... xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hail Mary full of Grace- you understand Jedidja's pain- be with her and wrap your comforting arms around her. God father in Heaven, be merciful, send your comfort into Jedidja's heart.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Beautiful blog. I too have chosen the word JOY for 2014. :) I look forward to seeing what the LORD will teach us about it in the coming year.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. bedankt voor het leren zien waar de vreugdeglimpjes zitten, tel mijn zegeningen

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.