04-04-2013

Opruimen, mijn eigen tafel en een schrijfschrift

Lieve allemaal. Hartelijk bedankt voor al jullie reacties op mijn laatste blog. Ik ben er zo blij mee. Iemand mailde me: 'Het is volbracht!' Dat wil niet zeggen dat er geen moeite meer is hier op aarde, maar wel dat je samen met Hem er doorheen komt. 
 
Opruimen in april
Zelf ben ik deze week aan het opruimen geslagen. April is bij mij vaak de maand van de kasten. Wat een bende kan een mens hebben. Toen ik een lade schoonmaakte kwam ik dit tegen. Ik weet nog helemaal wanneer ik het kreeg en zal het niet wegdoen.
 
Lieve mama moet u
weten dat u mij
niet moet vergeten
en hoeveel
ik van u hou
 
 
Ik vind het leuk om jullie mijn eigen tafel te laten zien. Natuurlijk is het hele huis van mij en kan ik zitten waar ik wil. Maar dit ene hoekje is privé. Hier schrijf ik. Hier kan ik even alleen zijn. 

Ik ben gek op baboeska's. Ik spaar ze. In de woonkamer heb ik er een heleboel staan op een smalle richel die van muur tot muur loopt. 
 
 
Het schrift , waar de roze veer op ligt, is een 30 dagen schrijfschrift, uit een oude Flow.
De vragen staan erin en die wil ik beantwoorden:
 • Waarvan denk je: blij dat het voorbij is?
 • Wat heeft je het meest gemaakt tot wie je nu bent?

51 opmerkingen:

 1. Wat een lief briefje! En wat een lekker plekje! Heerlijk als je zo een plaatje voor jezelf heb! Wij zijn nu saampjes, dus ik heb alle plek die ik wil. Ik kan ook gewoon lekker m'n boeken etc. op tafel laten liggen :-)
  Wat een moeilijke vragen, die twee laatste! Ik weet zeker wel wat waarvan ik blij ben dat het voorbij is, namelijk het hele gezeur rond het oude bedrijf van mijn lief. Er is in de tijd ingebroken, en daardoor is hij uiteindelijk failliet gegaan. Heeft voor heel veel schade gezorgd, op verschillende gebieden. Hij zit nu in de schuldsanering,en dat is gelukkig binnenkort afgelopen.. Pfoe!!
  Groetjes, Marike

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan ik me goed voorstellen, dat je blij bent dat het hele gezeur rond het oude bedrijf straks achter de rug is. Hoe heb je het allemaal verwerkt?

   Verwijderen
 2. Leuk! Ik bewaar lang niet alles, het huis zou er vol van worden. Wel een paar dingen. Als ik naar mezelf kijk, doe ik eigenlijk niks met wat ik nog van vroeger heb. De kinderen vinden dat weer wel leuk. Dus ik bewaar wel wat, maar niet veel.

  Een eigen plek is nog een beetje een droom. Ik heb een oude secretaire van mijn oma, daar schreef zij altijd aan en daar ben ik wel een beetje aan gehecht. Die wil ik nog een keer wit maken en in onze slaapkamer zetten en echt een eigen plekje van maken. Maar nu slaapt onze jongste nog bij ons in de kamer. Wel leuk om naar uit te kijken.
  Ziet er bij jou trouwens gezellig uit!

  Blij dat het voorbij is? Weet ik niet zo goed, er is niets waarvan ik zeg dat ik het over zou willen doen.

  Wat me heeft gemaakt tot wie ik nu ben...
  Ik denk dat God eerst mijn ouders, toen mijn man en ook zeker de kinderen het meest heeft gebruikt om me te maken tot wie ik nu ben en daar ben ik Hem dankbaar voor!

  Ik ben nog wel benieuwd wat jij op die laatste twee vragen zou antwoorden;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. My bedroom is my little corner. It is a nice spot.

  I'm glad my teen years are over. I like being older and hopefully wiser. My past mistakes and failures made me what I am. I think I am a much more compassionate person for having done things I'm not proud of. It helps me to see other people's mistakes in a different light than I would have otherwise.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O yes, ma. I am also very glad my teen years are over!

   Verwijderen
 4. Anoniem4/04/2013

  Hoi vrouwtje, Ja hoor, ik ben ook een bewaarmuts, je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het nog van de kinderen. Boven op zolder in dozen hahahahah hoezo de zolder staat vol hihihi.
  Dan je vragen
  Waarvan denk je: blij dat het voorbij is?
  Soms heb ik dat met het weekend. De drukte die kan ik soms niet goed verdragen, maar dat komt door mijn lichte depressie. Ik weet ik zou het niet moeten zijn, maar het is de uitwerking van alle sores die we hier jarenlang gehad hebben met één van onze kinderen die nu in opvang woont en binnenkort op Kamertraining mag.

  Wat heeft je het meest gemaakt tot wie je nu bent?
  Wat?? Nee Wie, God heeft me gemaakt tot wie ik nu ben.
  Dank zij Zijn komst in mijn (ons) leven ben ik geworden wie ik nu ben. Ik was gevormd met negatieve dingen van huis uit. Vernedering misbruik, had een enorm laag zelfbeeld maar Hij beurde mij daar uit en liet me voelen dat ik er wel degelijk toe doe. En kreeg een geweldige man en vier bijzondere kinderen. Lieverds zijn het stuk voor stuk en samen met hen hebben we een mooi leven.
  Ook diepe dalen, kleine heuveltoppen en soms grote hoge bergen. Maar dankzij God komen we overal door heen.
  Knuf en liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herken je punt van die weekenden. Al is het hier nu rustiger. Jarenlang onder grote druk leven zorgt voor stress ja.

   Verwijderen
 5. Wat een mooi briefje, zulke kleine dingen kunnen zo veel waarde hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is echt zo en ik probeer er heel wat te bewaren ( niet alles)

   Verwijderen
 6. Blij dat het voorbij is: mijn eerste huwelijk.
  Wat heeft me gemaakt tot wie ik ben: mijn oudste zoon met PDD-NOS

  Stil kind, ander kind
  Alleen met je gedachten
  Je leeft je eigen leven
  Lijkt steeds op iets te wachten

  Je zegt: "Ik ben mislukt he mam,
  God heeft zich vast vergist,
  Hoe zou het anders kunnen,
  Dat er in mijn hoofd iets mist"?

  Maar jij leert mij geduldig zijn,
  Goed luisteren en kijken
  Want alleen dan lukt het mij
  Jouw wereld te bereiken

  Nee, God heeft zich niet vergist
  Hij maakte jou bijzonder
  Want heel soms, als je naar me lacht
  Zie ik iets van een wonder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een mooi gedicht! Heb jij dat gemaakt?

   Verwijderen
  2. Ja, heel lang geleden, zoon is nu 22. Gaat gelukkig heel goed. Ik heb veel van hem geleerd.

   Verwijderen
  3. Òh wat mooi! Het verwoordt precies het gevoel dat ik afgelopen week had toen mijn zoon even écht lachte en ik een glimp zag van de jongen die hij geweest is. Ik hoop en bid dat voor ons ook de tijd komt dat we kunnen zeggen dat het góed met hem gaat.

   Verwijderen
 7. Hoi, ik heb ook nog van die lieve briefjes, van mijn man (een briefje van 30 jaar geleden toen hij mijn brooddoos klaarmaakte. Tekst: eet maar lekker op. Een van jullie twee moet er nog van groeien. Ik was toen zwanger van de oudste. Ook lieve briefjes van de kinderen: mama, ik vint je 100 lief.
  Nu naar je vragen: blij dat het voorbij is, kan ik niet zo 1,2,3 zeggen, maar je tweede vraag kan ik wel beantwoorden: wat me het meest gemaakt heeft tot wat ik nu ben: de stap 10 jaar geleden om te solliciteren bij een GGZ instelling. Ik heb er zo veel geleerd en heb mezelf mogen ontplooien. Daar ben ik dankbaar voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie. Wow, lijkt me heel intensief werk!

   Verwijderen
 8. Anoniem4/04/2013

  Ik bewaar alle handgeschreven briefjes van mijn mannen, heb een aantal mooie liefdesbrieven en moederdagkaartjes, heerlijk om terug te lezen. Ik ben bezig met een eigen plekje maken boven, maar kies er toch altijd voor om beneden te zitten bij de rest, is iets gezelliger. Die vragen zijn pittig! Ik ben blij dat de tijd voorbij is van geestelijk hardrennen en al onze tijd in de kerk steken. Die tijd en de jaren erna van rust hebben me het meest gevormd en God heeft al die dingen gebruikt om m'n hart te veranderen. Pijnlijk maar ook dankbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stak je zoveel tijd in kerkenwerk dan? Heb je daar al een blog over geschreven?

   Verwijderen
 9. I have made keepsake boxes for everyone that hold such sweet little things such as notes and drawings and souvenirs. Otherwise I would like to de-clutter. My corner is on the love seat by the window surrounded by the books I read and my laptop. (I need my corner to be a treadmill or exercise bike though, haha). I'm glad that my teenage years and early adult years are over! God's redeeming grace has made me who I am today. The sins He has allowed me to live are helping me to be humble and to love and to forgive others. Blessings!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes, His grace has made us who we are today. Blessinga!

   Verwijderen
 10. I do save little notes that my kids write me. They are precious. I do not have a space all to myself. I should think about making one, perhaps. Thanks for visiting my blog. You are so kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jedidja,
  Greetings!
  What a sweet sharing of your life! The note is like some I still have from my children to me and from me to my Mother. But I don't keep everything or it would be too cluttered!
  I am over 60 now, and so I am glad I will sooner be with Christ, but He still has much for me to do here. Still, I am ready to go to be with our Lord and actually cannot wait :)
  Thank you for sharing your thoughts with your friends. I, too, am in the cleaning mode! Have a day of joy!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Some things are worth keeping when you clean house. Especially the little love notes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem4/06/2013

  Hi Jedidja, your quiet corner is perfect. Yes, I have a quiet chair in our spare bedroom, but ...the worst part is that I rarely use it! I sit in my recliner and spend time with God there rather than where I KNOW it can be mine and be quiet.
  Glad it is over? my first marriage as another said. Very glad. My second is made of God.
  And what me me who I am? My Maker. Yes, I have been shaped by circumstances, by life, but as long as I stay close to Jesus, I am His.
  Caring through Christ, ~ linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I am so glad you have now a good marriage! Stay close to Jesus and have a fine week Linda!

   Verwijderen
 14. Nou, daar zeg ik ook amen op en ik bid voor je!
  Wat een heerlijk plekje heb je, ik krijg gelijk zin om iets te maken, door al die leuke kleurige spulletjes! Het geeft jou waarschijnlijk ideeën om te schrijven?
  Ik heb wel een eigen hobbyhoek, maar die is in de woonkamer, dus echt alleen ben ik daar niet. Nu mijn dochter binnenkort uitvliegt, krijg ik die plek waarschijnlijk wel!
  Waarvan ik blij ben dat het voorbij is?! Dat gevoel gaat terug naar lang geleden en ik denk er nog regelmatig aan: Mijn schooltijd! Ik vond het écht afschuwelijk op school, dat huiswerk, al die stress. Ik wist toen nog niet dat ik ADD heb, met alle planningsproblemen en last-minute-stress van dien. Ik ben overal net doorgerold, en heb zonder doubleren of zakken een Havo-diploma gehaald, maar vraag niet hoe...
  Wat mij het meest gemaakt heeft tot wat ik ben? Toch wel de omstandigheden van de laatste jaren denk ik...
  Oh ja en ik bewaar ook nogal wat. Mijn jongste dochter schrijft veel briefjes, zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel herkenbaar voor mij ( over je schooltijd). Maar dat snap je natuurlijk :-)

   Verwijderen
 15. Amen, we do stand strong in Him. I love that you have a special place to write and with a pink feather, no less. I love your writing. I write in my sunroom where the sun always lifts my spirit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Peggy. I am so glad you write comments here! Wow: een sunroom!

   Verwijderen
 16. I keep ALL my cards!!! I have them bundled in binders. ...and I love my space. I have a little room where I can shut the glass door. But currently I have the whole house since the kids are gone and my husband's job takes him away. Tonight I have my grandson though. He is 2.5 years old. :)
  Thank you for your visit and sharing your heart.
  Kathy from Wisconsin USA

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, sweet: your a grandma! What's his name? Good idea to bindle your cards. Blessings.

   Verwijderen
 17. Hi Jedidja,
  I have my room with my computer, my writings and my guitar and keyboard in where I can come and enjoy many of the things I love doing,including making cards and poem pictures to hang on the wall and bookmarks. (although I don't do much with the crafts now). Also my sewing machine is here. In answer to your two questions.
  1 I am glad that my lonely struggle in my world is over
  2 Jesus
  God bless you

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Brenda. I love your blog and I can read about both: your lonely struggle in your world and about Jesus.

   Big hug!

   Verwijderen
 18. Hi Jedidja ~ Your little writing space is beautiful! So is the note you have saved. Saving the precious words of those we love is beautiful. We can look back at them when we are going through a tough time...or are just needing to feel special!
  Blessings to you Jedidja...Chelle

  BeantwoordenVerwijderen
 19. I love your blog! I have started writing at the library. My kids are teenagers now, so they do their math at home while I'm gone. (They are homeschooled.) It is too easy to get distracted by things to do around the house.
  Blessings!
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Im back after almost 4 weeks vacation. And there are lots of cleaning up.ahead.
  What a sweet note you have there. Worth keeping.
  As for your questions, difficult to understand because of google translation is not accurate.
  Anyway, I have also a desk, but I do write in bed and eveywhere in the house:)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja, ik bewaar briefjes, kaarten en alles wat ik krijg van mensen die me dierbaar zijn.
  Ja, ik heb een eigen plekje in huis.
  Ik ben vooral wie ik ben door mijn man! Love him!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook. ( dat laatste) En daarom hou ik ontzettend veel van hem.

   Verwijderen
 22. Anoniem4/07/2013

  I have found myself in some of your posts. I am grateful for google translator, even some translations are very funny. Blessings!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. You are welcome Natasa. great you used google translator. Haha ... somtime funny: yes. I try to follow your blog.

   God bless you!

   Verwijderen
 23. Wat een prachtig mooie post. Ik heb even een stuk terug gelezen en daar ben ik blij om. Fijn dat je zo'n eigen plekje in je huis hebt waar je even lekker op jezelf bent. Even rustig ook met je eigen gedachten.
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hi Jedidja,
  Just to say the answer to question 1 in my comment should read. My lonely struggle in this world is now finished (because Jesus is with me). Translated wrongly. God bless

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Anoniem4/14/2013

  What a nice little area you have Jedidja! I definitely need something like that for myself. Unfortunately in the morning time when everyone is away or sleeping that's when I can get some time with the Lord. I do my best!
  And I'm not sure how to answer those questions, I'm still on self discoveries!
  Hugs and blessings dear friend, hope all is well ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Smelt, wat een lief briefje is dat zeg! Ik bewaar niet meer van alles. Alleen echt heel speciale briefjes of cadeautjes. Mijn zoontje maakt echt van alles op de opvang. Hij is pas 3 jaar en als ik nu al alles moet gaan bewaren wat hij maakt....

  Ik heb geen eigen plek waar ik alleen kan zijn. Maar goed, we zijn maar met z'n tweetjes, dus heb het (nog) niet echt nodig. Wel speciaal dat je het met ons deelt.

  Antwoord op jouw vragen:
  •Waarvan denk je: blij dat het voorbij is?
  Haha, ik weet nog goed dat ik dat dacht toen ik eindelijk bevallen was. Poehee, in totaal 19u bezig geweest. Maar kwam ook doordat ontsluiting niet op gang kwam. Toen ik eenmaal volledige ontsluiting had, ging het rap.
  Verder ben ik blij dat ik steeds meer mezelf word. Dus de tijd van onderdrukking en zelfverloochening is voorbij.

  •Wat heeft je het meest gemaakt tot wie je nu bent?
  Het meest...ik kan niets specifieks kiezen. Het is een samenhang van alles. Maar ik begin dan bij het begin: mijn opvoeding.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Matroesjka's zijn het toch?
  Ik ga geen antwoord meer geven op de vragen.
  Was toch erg moeilijk geweest voor me.
  Maar de FLOW, gaaf tijdschrift, ik heb er een abonnementje op. En..... mijn man bouwt me een eigen plekje in ons huis. Ga foto's laten zien als het af is.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hé zeg, wat heerlijk, 'zo'n eigen plekje!
  En dat briefje.. (vertederde) zucht... daar smelt je van, hè.
  Ja, ik bewaar zulke dingen ook. Eerst hang ik ze aan m'n koelkast en daarna bewaar ik ze tot in het bejaardenhuis:).

  Pittige, goede vragen.
  Blij dat het voorbij is: Die verschrikkelijk verwarring in mijn ziel (de angst en bijna wanhoop). Ik laat me niet meer zo beïnvloeden/leiden door wat (kerk) mensen vinden, en probeer me echt vast te houden/te bouwen/ me vast te klampen soms, aan wat God Zelf zegt. Híj weet het!
  Nu zit ik niet altijd op de top, daar dat diepe dal, daar heeft God me gelukkig uitgetrokken.

  En toch heeft die periode me ook enorm gevormd. Toen ik het heel moeilijk had, en het helemaal niet meer wist, was ik blijkbaar ook bereid om grote levenslessen te leren.

  Bij mij heeft denk ik niet één ding me het meest gemaakt tot wie ik nu ben.
  Mn opvoeding, mn internaattijd, mn studententijd, ons huwelijk, het moeder worden, het vastlopen.. alles (zowel de geweldig mooi als de enorm moeilijk dingen) vormde me tot wie ik vandaag ben.

  O ja, en nog een antwoord op je vraag.
  Nee, ik heb geen plekje om alleen te zijn. Ofnouja, op de wc dan, hè:).
  Of buiten, misschien dat ik mede daardoor ook zo van hardlopen en skeeleren ben gaan houden. Dan ben ik zo lekker alleen, samen met de geuren en geluiden en uitzicht van de natuur. Mooie momenten, waar ik enorm van ontspan.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. I love your blog - and your cute writing corner.

  I want to tell you that I have a surprise for you at -

  http://mybackdoorministry.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.