19-04-2013

Maak je klaar, trek door de Jordaan!

Op maandag plaatste ik op mijn Facebook-pagina een plaatje met een Bijbeltekst erop, die voor mij  heel belangrijk geworden is. Zo wie zo een heel lief plaatje toch met die poes op het bankje  ;-)


 
Heb Ik je niet geboden:
Wees sterk en moedig? Sidder niet
en wordt niet verschrikt want de de Here, jouw God,
is met je overal waar je gaat.
 
 
Onze eigen Jordaan
Ik zette deze tekst op mijn Facebook pagina omdat ik me onzeker voelde over de week, die voor me lag. Er stonden verschillende dingen op de planning waar ik tegenop zag. Misschien zou ik falen. Misschien zou iemand een vervelende opmerking tegen me maken. Misschien redde ik het gewoon niet. Iemand zei in een reactie op mijn vorige post: Weet je... velen van ons gaan door zware tijden heen. Ik denk dat zij gelijk heeft. We hebben allemaal onze eigen Jordaan ( om bij het verhaal van Jozua te blijven ). Op een dag komen we allemaal iets tegen, dat onze weg verspert. Misschien een slootje waar we overheen kunnen springen. Maar het kan ook een breed water zijn, veel te diep om in te staan.

 
 
Moed houden
Ik mediteerde over deze tekst en probeerde mijn problemen ( reuzen, blokkades)  onder ogen te zien. God zegt dat ik de moed er in moet houden. Het woeste water voor mijn neus, heeft niet het laatste woord. Wees sterk en moedig. Sidder niet en word niet verschrikt, want de Heere, jouw God is met je, overal waar je gaat.
 
De God van het universum is met je op dit moment, waar je je ook bevindt. Hij is persoonlijk geïnteresseerd in jouw diepste zorg en pijn, in jou grootste onmogelijkheden en in de beslissingen die je moet nemen. vertrouw daarop! ( ... van een oud post-it velletje, overgeschreven uit een boek )
 
"Maak je klaar, trek door de Jordaan ..."

Had je een fijne week?
 


43 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig bemoedigende blog meis. Ik kan me wel je gevoelens voorstellen, voor een periode die je onzeker maakt. Heb dat ook deze week gehad. Gebeurtenissen die gelijk zijn aan de woeste wateren van de Jordaan.
  Vandaag ga ik een oversteek maken, ivm een gesprek op de nieuwe woongroep van onze dochter. We gaan die weg in, maar hand in hand met onze Heer. Want zoals je schrijft, hij is met ons overal waar we gaan.
  Dank je wel voor je fijne blog meis.
  Knuffels
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi, een heerlijke bemoediging om het weekend mee in te gaan! Dank je!

  Ben niet gestopt, alleen het een en ander veranderd, zo ook mijn naam. Het spijt me dat je me niet meer kon vinden (dacht dat het automatisch in een ander zijn leeslijst zou veranderen)
  http://lerenvanjezus.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem4/19/2013

  Bedankt zeg! Ik vind het ook zo'n bemoedigende tekst, ik ben niet moedig van mezelf en heb God hard nodig in het maken van keuzes en als ik voor nieuwe dingen sta. Het zijn achteraf vaak maar slootjes, maar toch... Ik prent me deze woorden in evenals Jesaja 43, die vind ik ook zo mooi. Fijn weekend! Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, ook die foto erbij (van je dochter?).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. When people let you down, God will pick you up...
  Ik kreeg er een brok van in mijn keel.
  Mijn week was druk en chaotisch...maar nog even volhouden vandaag...ik ben aan het pakken voor een vakantie volgende week.
  Houdt de moed erin en zoals ik al eerder zei, niet alle reuzen moeten geveld worden. Sommigen kun je ontwijken...met een boog eromheen.
  Grts Irene

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd, en daar heb ik vorige week over na gedacht. Over wat je zei dat je sommige reuzen moet ontwijken. Dank je wel!

   Verwijderen
 6. Anoniem4/19/2013

  Wow, wat een mooi stukje Jedidja! Daar ben ik heel blij mee, heb beide plaatjes opgeslagen op de laptop.
  Mijn week was met ups en downs. Over het algemeen zit ik momenteel in een moeilijke periode dus deze tekst komt als geroepen!

  Liefs,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, prachtige tekst, die me ook mijn hele leven al achtervolgt. Wat ik zo mooi vind is dat God al voor ons uit is gegaan, zoals die priesters met de ark voorop moesten lopen, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit had ik net even nodig, op het juiste moment dus! Het wonderlijke is vaak dat de Here ons niet op die doorwaadbare plekken brengt die we wel in eigen kracht kunnen overwinnen. We moeten wachten op Hem en Hij is het die ons de weg banen zal - alleen is het niet prettig dat de weg die we gaan moeten vaak door de diepte heen is. Als we maar mogen wandelen in Zijn voetsporen, dan is Zijn weg de beste! Hij heeft ons niet een kalme reis belooft, maar wel een behouden thuiskomst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is idd heel opvallend ja. In Zijn voetstappen wandelen is het best. Idd.

   Verwijderen
 9. Bemoedigend Jedidja, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem4/19/2013

  A good reminder, though it's not always easy to have courage. My struggles are TOO MANY these days, and it's hard to keep going.

  I like the second quote.


  Blessings!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi Jeidja, ik hoop voor je dat de week is meegevallen en dat je echt God opgemerkt heb die je leidde door woeste wateren.
  Koffie is betaald! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was echt lekkere koffie hoor. En leuk avontuur.

   Verwijderen
 12. Mooi geschreven, inderdaad iedereen heeft zijn eigen Jordaan. Mijn week was vol dubbele momenten, zware maar ook mooie momenten. Nu gaan we een weekend te gemoed

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat mooi en eerlijk geschreven. Als je hierop mocht vertrouwen ben je niet beschaamd uitgekomen in de oversteek van die jordaan. En kon je daarvoor Zijn Naam danken?! Wij staan allemaal voor jordanen. Wat n moeilijkheden. Zo zwaar en diep. Maar niet niet voor de Heere. Dat lees je in jou vers. Prachtig. Mijn week had ook n klein opstakel. We hebben het bij de Heere neergelegd. Verder mochten we veel zegeningen tellen. Fijn weekend liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. I struggle with an unhealthy fear..
  What will others think? God is really working on my heart and mind in this area. Courage is what I need! Thanks for the reminder. Hope you have a great weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hi Jedidja,
  if God is for us, who can be against us eh? His perfect love will cast out fear. How many times can we look back and see that what we feared would happen did not happen eh? God bless you.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. I think courage is like a muscle. The more you use it, the stronger it becomes. I've known people that have led sheltered lives, and the littlest things can really upset them. Others that have had the worst hardships, yet they just continue to keep going and carry on. The same goes for faith. It's easy to say you have faith, but unless it is tried, how will ever learn to let go and just TRUST? Perhaps God is building up our resistance?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Beautiful reminder, Jedidja! My week was full, sometimes full of anger from others and then doubt in my heart. My job does this often and I must remember the truth of these verses. Blessings to you!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie bemoedigende woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was de bedoeling maar ja, je weet nooit hoe het overkomt hè?

   Verwijderen
 19. I faced things this week that I needed Joshua's courage for. It's such a comfort to know God is with us during these times. I thank God for friends like you who remind me to trust and have courage.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Vrijdag toen mijn wasmachine kapot ging voelde ik mij ook zo alleen.
  Maar nadat ik het in Gods handen had gelegd kwam de rust.
  Hij weet wat het beste voor ons is.
  De dominee had in de trouwdienst de dag gezegd, dat God al voor wij onze problemen aan Hem hebben verteld voor de oplossing zorgt.
  En zo voelde het ook zaterdag, God wist namelijk al dat mijn broer hem weer kon maken.
  Alleen als we het in Zijn handen overgeven zullen we rust vinden.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 21. 'Allemaal onze eigen Jordaan', schreef je.
  Iemand omschreef het een keer zo: 'Op een keer stuiten we allemaal op die ellendige dwarsbalk, die een kruis vormt in je leven'.

  Bang om te falen, of bang voor nare opmerkingen.. lastig, hè.

  Wat geweldig hè, dat die tekst in Gods Woord staat. Want wat kunnen we soms de moed (bijna) verliezen! De Heere, de God van het universum, jouw God is met je, overal..
  Als dat weer tot je door dringt, dan durf je weer, toch?!

  En.. hoe is je week uiteindelijk geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het was een pittige week ( vorige week . Deze week is beter ;-)

   Verwijderen
 22. hoi jedidja,

  het gaat goed met me hoor, we verwachten een baby. En met bijbehorende kwaaltjes heb ik geen energie meer voor andere dingen;) tot nu toe gaat het goed, ben nu 13 weken, maar het blijft erg spannend!
  groetjes sarina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, wat ben ik blij voor jullie! Het blijft spannend. Ik zal voor jullie bidden.

   Verwijderen
 23. Klopt helemaal, zo hebben we allen onze eigen Jordaan. En een ieder gaat daar op zijn/ haar manier mee om. Feit is dat Hij ons er altijd doorheen wil en zal helpen. Dat is een belofte, waar we op mogen rekenen.

  Mijn week was dit keer iets rustiger. Heb best wat rustmomenten mogen inlassen en heerlijk met en van mijn zoontje kunnen genieten. Ik wens je een gezegende week toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dank je wel, wat een mooi blogje!
  Mijn week was vooral druk, maar het is allemaal goed gegaan. Alleen gisteren een incident en dat blijft in mijn gevoel dan de hele dag hangen. Gelukkig ging het vandaag weer beter.
  Ik hoop dat jouw week goed gegaan is en dat je nu een rustiger voor de boeg hebt?!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. I saw your post on FB and it spoke to my heart, too. HOPE you have a great week!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. great message. Hope you're week totally shines.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. A good reminder, Jedidjah! Love the picture and scripture.
  Blessings!
  Pam at 2 Encourage

  BeantwoordenVerwijderen
 28. One the most interesting parts of that Jordan crossing is that the priests had to place their feet in the water before it would part. Sometimes the hardest step is the very first one.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes! Thats true. I am reading about it ( my bible study). Thanks Shannon, love you write that!

   Verwijderen
 29. Thank goodness God is always with us to help us through all problems. sweet post!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat prachtige BLOG heb je weer aan ons gegeven!
  Vol met BEMOEDIGINGEN!
  Zo STERK en MOEDIG van je :-)
  om juist hierover te schrijven!

  Om te willen delen dat wat jou bemoedigen kon.
  Dat je uit liefde voor de ander,
  die ander daar ook mee wil zegenen.
  Wetende waar je allemaal doorheen gaat,
  vind ik dit zo bijzonder liefdevol van je!

  DANKJEWEL lieve zus in HEM,
  ik bidt je heel veel KRACHT en LIEFDE van de allerhoogste toe om staande te blijven in het wassende water.
  Je bent niet alleen,
  HIJ is met je!

  DANKJEWEL!
  LIEFS, Suzanne  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.