27-09-11

Wat een interview teweeg bracht

Een maandje terug kocht ik op de rommelmarkt een stapeltje exemplaren van het eo - vrouwenmagazine ( ik ben dol op het lezen van leuke artikelen) en was er dolgelukkig mee.

Met veel interesse las ik in de boekenbijlage van het maartnummer uit 2000 een interview met de humoristische auteur Barbara Johnson. In het onderstaande stukje is Barbara zelf aan het woord:
"Ik heb lang gezegd: Waarom ik? Waarom moest ik mijn twee zoons kwijtraken, moest mijn man een ongeluk krijgen, is mijn andere zoon elf jaar niet thuis gekomen? God zegt dat Hij je niet meer geeft dan je kunt dragen, maar dit was echt te veel! Ik was praktisch alle kwijt behalve mijn verstand en bereikte het punt dat ik alleen nog maar dood wilde ... Pas toen ik zei: 'Hoe het ook zij Heer! Wat er ook gebeurt, wat U ook in mijn leven brengt -  het is aan U en U bent groot genoeg om me er doorheen te helpen' , toen was het alsof miljoenen sprankelende vonkjes van blijdschap opborrelden. Die zijn altijd gebeleven."

Raakt jou dit stukje ook? De dag nadat ik dit las besloot ik, na wat gepieker en gedraai, Barbara's voorbeeld te volgen. Zie het zo voor je: Ik schraapte mijn pijn, mijn rouw, mijn schuldgevoeldens en innerlijke verscheurdheid bij elkaar en beklom de lange trap, die naar de schitterende troon van God leidt ( lees: ik probeerde te bidden). Mijn hele pakket aan misère legde ik aan de voeten van Jezus omdat Hijzelf in de Bijbel belooft: Come to Me, all you who are weary and burdened, and I will give you rest. Take my yoke upon you and learn from me, for I am gentle and humble in.

Onder tranen heb ik het roer uit handen gegeven. Barbara's God is namelijk ook mijn God en Hij is inderdaad groot genoeg om mij erdoor te helpen. Terwijl de beproeving doorgaat, blijft Hij trouw en draagt me van dag tot dag. Dat brengt kleur in mijn leven en ik leer lachen ondanks mijn omstandigheden ( onder ons gezegd: er zijn dagen dat ik me niet blij voel - maar wel veilig en geliefd )

'Eens zal Hij Uw mond vervullen met gelach en uw lippen met gejuich.'           

16 opmerkingen:

 1. Zijn aanwezigheid in ons leven geeft kracht om alles te dragen.
  Met Hem mogen wij overwinnaars zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thank you for posting this...what a God we serve. Lord, teach us to surrender.
  Also, I just want to say "thank you" for your comments on my blog...all glory to our Savior. May He continue to work through it to bless your heart!

  In Christ's love,
  ~Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thank you for that beautiful Psalm you sent me today. What a tremendous blessing. Much love to you!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet blij, maar wel veilig en geliefd.... dat is iets om te onthouden. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem9/27/2011

  After reading Barbara's quote, it made me think about my own life - how imperfect it really is and how sometimes, it does seem that God gives us too much to bare. However, if we rely on Him, He can lift our loads. It's not always an easy lesson to learn though. Sometimes, it's hard to have this kind of faith, but I am learning.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wonderful post! I just read on another friends blog that it is in our neediness we learn to build a bond of trust with God. It's the ultimate act of faith to trust in Him, isn't it? Bless you!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken haar boek.. het ligt op de logeerkamer voor gasten. Een echte oppepper! Ik zat er begin van de week nog over na te denken dat ik haar boek eens moest raadplegen. Ik heb de leiding van de 2e alpha cursus avond en dat is voor mij helemaal nieuw. Ik zoek een vrolijke anekdote voor de opening. Kan ik vast bij haar terecht.

  Bedankt voor je lieve reacties elke keer.. ik ben minder trouw omdat het me gewoon aan tijd ontbreekt... nu ga ik eerst maar eens mijn slaapkamer schoonmaken, stond ook op mijn to- do-list. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hi
  wonderful post!!!
  bless you,
  regina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I pray that you would be able to leave the burdens at His feet and soak up the nourishment that He longs to pour into you.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wonderful post.Remember "Weeping endures for a nigh, but joy comes in the morning." I am new on your blog but it blessed me.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat moet het je ook rust geven om zo te kunnen leven, bedenk ik me nu! Ik wens je nog heel veel mooie dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is ook DE plek waar je alles neer mag leggen....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, dit stukje raakt mij ook!! Een herkenbaar keerpunt na een pijnlijke tijd.
  Ik ben ook zo dankbaar dat God die Bijbeltekst heeft gegeven, die van 'Kom tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt, en Ìk zàl jóu rust geven.'
  Wat een heerlijke tekst, maar inderdaad, wat een strijd kan het geven om echt alles, alles aan Hem te geven. En om te gaan vertrouwen, echt vertrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoe heerlijk is het om te weten dat wat er ook gebeurt, wat er ook op ons pad komt, dat we altijd veilig zijn in Zijn handen. Blijf vertrouwen op God en Hem vasthouden. Ik heb geleerd niet meer te vragen waarom. Hij weet waarom, Hij heeft een plan. Wij moeten er blijkbaar doorheen om gevormd te worden, om het een en ander te leren of om juist een getuige te zijn. Verzetten of vragen waarom heeft dan weinig zin, hoe moeilijk dat ook is.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.