25-05-2022

Als Hij zegt: wees niet bang

Het stoffige zand wolkte omhoog terwijl ik liep. 
Zo droog was het op de heide!


Onder de beuk
Ik wilde pauzeren onder de beuk maar er zat al iemand en daarom bleef ik een beetje dralen en schoot wat plaatjes. Een foto van het zandpad, een foto van mijn voeten, een foto van een bloem. Yes, de man stond op! Hij stopte zijn boek in de rugzak en liep weer verder. Kon ik toch nog even zitten.

Koffiepauze (met emaille beker)
Ik had een fijne koffiepauze op mijn lievelingsplek met een prachtig uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug. De wolken dreven pluizig en wit voorbij en ik kon zo ver kijken die morgen! Helemaal tot Verwegistan. Ik pakte mijn telefoon en las de meditatie van die dag, via de Truth For Live App.


Uit mijn dagboek
12 mei

Ik las iets moois via de app en dat wil ik onthouden. Het ging over Jacob. God riep hem weg uit zijn land. Hij moest naar Egypte toe.  

Genesis 46:2 Jakob! Jakob! En hij zei: Zie, hier ben ik. En Hij zei: Ik ben God, de God van uw vader; wees niet bevreesd om naar Egypte te trekken ... Ik zal met u meetrekken naar Egypte.
De kern heb ik onthouden. In eigen woorden: "Onverwachts kan het anders gaan. Een deur die sluit, een deur die opengaat. Maar Hij zegt: wees niet bang om te gaan want Ik ga mee. Een weg door een donkere vallei kan een goede weg kan zijn.

Einde dagboekcitaat


Natuur ver weg (23 mei)
Nu is het anderhalve week verder. Ik kreeg kaakpijn en een kuurtje. Moe ben ik daarvan. Er komt niets van het wandelen terecht want elke stap die ik zet, is gevoelig. De natuur ver weg maar ik koester de woorden die ik terugvond. Die bewaar ik in mijn hart voor als ik het nodig heb.

Als Hij zegt: wees niet bevreesd om deze weg te gaan,
wees dan moedig en sta op. Hij gaat mee.Nog steeds zegeningen (24 mei)
Weer een dag verder. Ik las terug wat ik gisteren schreef en heb wat dingen geschrapt (en toegevoegd). Vandaag sluit af met een zinnetje dat me raakte, uit de blog van Gayl Wright. Ze zegt: "In onze beproevingen hebben we nog steeds zegeningen."

Natuur dichtbij
Ik mijmer over de zegeningen van deze nieuwe dag en tussen de buien (ja, regen!) geniet ik van de natuur dichtbij: mijn plantjes in de vensterbank, de rozen bij de voordeur, de konijnenpootvaren van mijn zoon die toch weer uitloopt. Ik ben benieuwd hoe het met jouw ging deze week.

🎧 Danai singing: it is well with my soul
🌺 Wat groeit er in jouw tuintje (vensterbank)

8 opmerkingen:

 1. Wat mooi om te lezen. Ook iets wat bij m’n gemoedstoestand aansluit… herstellende van een lichte burn-out. Er zijn veel zegeningen om te tellen. Veel Sterkte met je kaak. Gods zegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. It is so crucial to remember that in the midst of our trials, we can find God' blessings, Aritha. Hope your jaw is healing!
  Blessings!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Aritha, lovely encouraging post. It is well with my soul.
  God bless
  Tracy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem6/01/2022

  Wat is dat genieten, jouw schrijfsels. Mijmeren en de ander in de gedachtenstroom meenemen, wat inspiratie en bemoediging uitdelen: zo’n talent van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijnmomenten6/01/2022

  Sorry, ik was deze persoon😉

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.