01-05-2021

VIER JE GELOOF (juist nu)

Uit mijn dagboek
20 april

Mist sluiert tussen de donkere boomstammen en de zon probeert er doorheen te komen. Adembenemend. Niet verder wandelen nu. Midden op het bospad sta ik stil. Ik vergaap me aan al dat moois. Voordat ik verder ga schiet ik op mijn gemakje wat foto's.

🌞 Meer plaatjes: Gouden uur


Normaal begin ik pas na 2 kilometer te genieten van mijn wandeling maar vandaag dwaal ik vanaf het begin al van zonneharp naar zonneharp en kan ik mijn geluk niet op.


God is ook aanwezig als...
Vorige week had ik een gesprekje met iemand over mijn blog; de combinatie wandelen & geloof. Hij vroeg of ik altijd spirituele lessen trok uit de natuur en ik zei dat het niet zo was en ik vertelde dat ik de eerste twee kilometer so wie so waardeloos vond omdat ik door behoorlijke portie zieligheid heen moet bijten. Toen zei hij: 

"God is ook aanwezig tijdens de kilometers dat je Hem niet ervaart."


Daar denk ik aan nu ik onder de hoge bomen loop. Dat God aanwezig was op die stukken van mijn levensweg die ik beneden peil vond. Waardeloos. En dat Hij er ook nu bij is in coronatijd. Misschien wel juist nu. Incognito. Herken ik Hem als Hij zo met mij meeloopt? Ik denk erover na terwijl ik verder wandel. Dat God niet loslaat wat Zijn hand begonnen is.

Kleine oase
Ik ontdek een pad dat ik niet eerder zag. Het leidt me naar een prachtig stuk bos. Enthousiast leg ik mijn zitmatje op een boomstronk neer. Even zitten en genieten. Het mos aan mijn voeten glanst in het zonlicht. Hier wil ik nog eens terug komen, denk ik enthousiast. Een kleine oase. Kosbaar!


Uit mijn dagboek
28 april

Ik heb mijn favoriete plekje teruggevonden, diep in het bos. Er is een miniwatertje. Er kwam een vogeltje badderen en de druppels spatten in het rond. Toen het weggevlogen was deed ik mijn ogen dicht en genoot ik van de rust die deze plek ademt. De wind suisde door de toppen hoge naaldbomen. Het was zo fijn.

Vier je geloof
Daarna dronk ik wat uit met waterflesje en las ik een korte meditatie (Truth For Life). Ik nam er gewoon de tijd voor. De dingen die me raakten schrijf ik op, om niet te vergeten:

Als je het gevoel van de aanwezigheid van de Heiland bent kwijtgeraakt en je Hem zoekt, denk dan aan deze beloften:

 • “Keer terug naar Mij . . . dan zal ik naar jou terugkeren.”
 • “Voor een klein ogenblik heb Ik jullie verlaten, maar in grote barmhartigheid zal Ik jullie bijeenbrengen.”
Vier je geloof op Gods eigen Woord, en wat je dan ook bang maakt, breng het naar de Bank van het Geloof met deze notitie van je Vader: "Denk aan het woord aan uw dienaar, waarop u mij hoop hebt gegeven.” (Psalm 119:49)

 


Ga naar de Belover 
Spurgeon zegt dat wat je specifieke nood ook is, je zeker een belofte in de Bijbel zult vinden die ermee verband houdt. Ook beloftes voor de kilometers dat je niet genieten kan. Van niks.

Bent je vermoeid en zwak omdat je weg ruw is? Hier is de belofte: "Hij geeft de vermoeiden kracht." Als je zo'n belofte leest, breng die dan terug naar de grote Belover en vraag Hem om Zijn eigen woord te vervullen. Bron: Claiming Gods Promises

Ik stond op van de boomstronk en maakte een korte  natuurvideo gemaakt om te delen met Esther van Wonder van Woorden. En met mijn man. En hier op mijn blog. God’s love is steadfast,
it is firm and unyielding
it’s constant and resolute
for it is unwavering.

God’s love never changes,
it’s unflinching and unmovable
it is undeterred and dead set
for it is unshakable.

God’s love is relentless,
it is decisive and unfailing
it is unfaltering and steady
for it is unchanging.

God’s love is fervent,
it’s passionate and untiring
it is sincere and relentless
for it is unwearying.

God’s love is steadfast,
it is devoted and dedicated
it is focused and committed
it can never be exaggerated!


🎧 Be not afraid

21 opmerkingen:

 1. Mooi om te lezen en de foto's zijn ook prachtig! Ja, Hij is er altijd! Zo fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Coby. Ik kan soms mijn ogen niet geloven in het bos. Zo mooi!

   Verwijderen
 2. Hi Aritha,
  your post is beautiful, and so was the video - I felt like I was with you there. I love the way that God's Word speaks to us, and there is no time and distance with Him. His Word is a living Word that speaks daily to each of us in each situation we are in. God bless you with all the LOVE God has for us in Jesus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Brenda. Yes, Amen, He is speaking daily to us through His word. When you open our Bible, we are literally opening the words of God. What a blessing

   Verwijderen
 3. Weer waardevol om te lezen. Dank voor het delen en dat wij ervan mee mogen genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het zo leuk dat jij nu ook aan het bloggen bent geslagen. Liefs van mij.

   Verwijderen
 4. Beautiful post, Aritha!
  Thank you, so marvelous how you are walking with the LORD in such intimate places and sharing your intimate revelations with us. I enjoyed taking the walk with you in the video. Much about walking with Him to contemplate in your post and in our lives!! Blessings and Love💕

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel bijzonder om te lezen. Heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Leuk dat je weer kwam lezen hier.

   Verwijderen
 6. Dear Aritha,
  Such beautiful imagery in photos and words! Just what I needed today -- another confirmation of God's infinite love. Thank you for the great post and God bless!
  Laurie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laurie, thank you so much Let us focus upon Him, very new day. God revealed His love by sending His Son to be an infinite, once for all sacrifice for sin and bring about salvation. Enough grace for every single day.

   Verwijderen
 7. Lovely scenery and photography in it; thankful that God will also be there for us.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Such a lovely post with so much encouragement for all of us during difficult times. God is indeed always with us.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh Granny, thanks for reading my blogpost. God is always close enough that He can hear the whisper of our hearts. Even if we are coping with a life-threatening illness or serious health event, He is there for us. God bless you.

   Verwijderen
 9. Aritha you always post something special just when I am needing an encouraging word. Thank you for the lovely photos and video. I hope you have a great weekend dear friend. Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo bemoedigend, dat God erbij is, ook al ervaren wij het zo anders. En je filmpje zag eruit als een echte oase! Heerlijk, zo’n plekje!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.