09-09-16

HIJ ONTMOET ME BIJ DE WASMASCHINE

"Mam, waar zijn mijn sokken?" vroeg mijn dochter op maandagmorgen. "Ik heb echt helemaal niets meer." Ik wist onmiddellijk waar ze waren. Ze lagen op een hoopje te wachten tot die vervelende wasmachine het weer deed. 

KAPOTTE WASMACHINE

Mijn dochter baalde natuurlijk heel erg. Ze trok toen maar sokken van iemand anders aan. Zucht. Kapotte wasmachine, vieze sokken en een uitpuilende wasmand.GLINSTERINGEN

Mijn vriendinnen werkten mijn handdoeken weg (dank je wel). Ok√©, ik stop over die wasmachine van mij. Want ik wil heel graag het moois delen dat ik deze week gelezen heb in het mooie boek Glinsteringen van genade. Ik kocht het voor mezelf. Ik had nu natuurlijk heel veel tijd om zomaar te gaan zitten en te lezen :-)  Deze Bijbeltekst staat centraal in het hoofdstuk:

En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld. Amen.Hij is niet afwezig in ons lawaaierige, chaotische leven. Hij is bij ons tot het einden van de wereld. En als dat waar is, dan is Hij ook bij ons tot het einde van onze autorit. Hij is bij ons als de koelkast leeg is terwijl we pas over vier dagen weer boodschappen kunnen doen. Hij is bij ons tot het einde van die lange nacht opzitten met een huilende baby. Hij is bij ons tot het einde van een feestje waar we liever niet waren geweest of dat we liever niet hadden gegeven, om welke reden dan ook. Hij is bij ons tot het einde van een hectische ochtend waarop van alles gebeuren moet. Hij is bij ons, zelfs tot het einde van een vreselijke dag waarop niet leek te gaan zoals gepland. ~ Glora Furman

QUOTE JOHN T.

When Christ saith: "I am with you always" you may add what you will: to protect you, to direct you, to comfort you, to carry on the work of grace in you, and in the end to crown you with immortality and glory. All this and more is included in this precious promise.

HIJ IS IN ONZE CHAOS

Dit veranderde de manier waarop ik reageerde op onze wasmachine. Zijn aanwezigheid laat geen ruimte over voor zelfmedelijden toch?  Gloria Furman schrijft: "Trouw verschijnt. En dit is het werk van onze God, als Hij ons ontmoet bij de wasmachine, in de rij van de supermarkt of waar dan ook." Wat een kostbare glinsteringen van Zijn genade. Om te geloven dat Hij er is in de chaos.

22 opmerkingen:

 1. Klinkt idd als een prachtig boek:)! Hoop voor je dat je wasmachine snel weer zn werk kan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij doet het weer en je weet niet hoe ik nu weer van het wassen GENIET!!!!

   Verwijderen
  2. Jascha, echt wel! En hij blijft maar draaien!

   Verwijderen
 2. Mooi! Ik hoop het boek ook nog te bemachtigen. Mooi verjaardagscadeautje denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker weten. Ik zag hem nu ook staan in de nieuwsbrief van HeartCry. Is echt iets voor jou :)

   Verwijderen
 3. Fijn om zo'n boek te lezen! Dank voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan. Ben benieuwd hoe het met je gaat!

   Verwijderen
 4. Goed idee, ik heb nog een boekenbon liggen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet bijna zeker dat jij er wat aan zult hebben. PS: het heeft een andere invalshoek dan de boeken van Elizabeth George, mocht je die gelezen hebben.

   Verwijderen
  2. Dit vind ik ook zo'n prachtige, kostbare zin:
   'En dit is het werk van onze God, als Hij ons ontmoet bij de wasmachine, in de rij van de supermarkt of waar dan ook.'

   Dank je.
   Enne.. ik word gewoon benieuwd naar je boek!

   Verwijderen
  3. Petra, die zin komt regelrecht uit het boek. Het raakte me. Volgens mij valt er veel meer te geloven en veel meer moois te beleven dan we denken. Dit boek is echt een aansporing om dat te zoeken en te vinden. Liefs.

   Verwijderen
 5. I LOVE the fact that Christ is ALWAYS with us no matter what we are going through! It is such a comfort! Such a faithful Savior! Such a compassionate Friend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Avis, thank you. What a privilege to carry everything to God in prayer!

   Verwijderen
 6. Wat kun je blij zijn met een werkende wasmachine! Zoals je - na een periode waarin iets niet vanzelfsprekend bleek - blij kunt zijn met een heleboel dingen die eerst zo gewoon leken. Ik zal kijken of ik dat boek eens te pakken kan krijgen; het lijkt me mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk is heel veel wat wij als normaal zien bijzonder en kostbaar.

   Verwijderen
 7. Mooi blog. Wat fijn om te kijken naar alle gewone dingen en te bedenken dat alles bijzonder is omdat Hij erbij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me een mooi boek.
  Alles lijkt zo normaal en gewoon, maar als je bedenkt dat Hij bij je is al de dagen van je leven, wordt het alles zo bijzonder en elke dag zo kostbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beautiful words of truth and hope! My thoughts and prayers are with you and your mama.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig geschreven! Herkenbaar en bemoedigend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beautiful words Jedidja. We serve an awesome God!!!...bless you!!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.