12-11-2013

Wees niet bang voor de toekomst ...

Over Achilles hoorde ik voor het eerst iets tijdens geschiedenisles. Achilles was een sterke held uit de oorlog tegen Troje. Om hem onkwetsbaar te maken had zijn moeder hem ondergedompeld in de rivier terwijl ze hem bij zijn hiel vasthield. Zijn hiel was daardoor de enige zwakke plek. Op aanwijzing van de god Apollo, schoot iemand een pijl af op deze zwakke plek en doodde Achilles.

Zwakke plek
Ik lijk een beetje op Achilles. Qua zwakke plek. Ik heb er meerdere. Die van mij zijn vooral: bezorgdheid en angst. Een tijdje terug was ik daar moedeloos over! Moet mijn hele leven opgeslokt worden door angst?
 
 
Tot rust
In de herfstvakantie kwam ik tot rust en las stukjes uit een boek dat ik geleend had van de bibliotheek. Het leek net of er een lamp aangedaan werd in de donkere kamer van mijn leven, tijdens het lezen. Ik voelde Zijn aanwezigheid alsof Hij naast  me zat. Ik wil één van de citaten graag met je delen:
 

Hoe kan je angst en bezorgdheid overmannen? Bid veel en doe dat in geloof. Bezorgdheid en angst zijn net jonge tijgers: hoe meer eten je ze geeft, des te groter ze worden. Maar God geeft een andere manier om ermee om te gaan, via gebed. Hoe moet je bidden? Bid allereerst om kracht als je bang bent, want God helpt ons om midden in de stormen staande te blijven. Bidt ook voor wijsheid om datgene aan te pakken wat je bezorgd maakt. Sommige praktische stappen kunnen de situatie al veranderen. Bidt ook dat God iets doet overeenkomstig Zijn wil om je situatie te veranderen. Hij doet niet altijd wat wij willen, maar Hij weet wat het best voor ons is en Hij is te vertrouwen.

 
bron
 
Het Licht is aan
Het is alsof ik die week aangeraakt ben door mijn God. De angst ebde weg en ik kan beter met mijn bezorgdheid omgaan. Het Licht is aan, ondanks de vallende blaadjes. Ik ervaar genezing.
 
 'Wees niet bang voor de toekomst, want God is daar al.'

 

35 opmerkingen:

 1. Wat fijn Jedidja! De aanklager weet heel goed waar onze zwakke plekke zitten, en hij weet daar goed gebruik van te maken. Maar als je ze zelf ook kent, dan kun je je bewapenen met gebed. Je zou het iedereen toch gunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms gaapt de toekomst je als een donker gat tegemoet.
  Maar samen met God kunnen we de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat heb je dat mooi verwoord. heb gewoon Kippevel. Dank je wel . En je hebt gelijk God is daar...........denk aan het gedichtje van voetstappen in het zand. Die helpt mij altijd.

  liefs, Eveline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat prachtig omschreven.
  Een bijbeltekst waar ik me aan vast houd is Jesaja 55:8,9. Die sluit hier ook mooi bij aan.

  (Ik schreef er hier over http://aspergergezin.blogspot.nl/2013/11/slachtoffer.html)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In angst zit iets dubbels: Angst kan ons uiteindelijk bij niemand anders doen laten uitkomen dan God zelf.. Angst zorgt er ook voor dat we op zoek gaan naar veiligheid. Helaas een veiligheid die niemand op aarde ons geven kan.... Het is niet erg om angstig te zijn, we zijn immers mens.. de kunst is om onze angst steeds weer aan de Heer te geven.

  Op je blog is het al een beetje kerstsfeer! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Jedidja,
  Wat herken ik altijd veel in je blog!
  Wat ik altijd deed, als ik geen woorden had om te bidden: zingen: Heer, U bent altijd bij mij, U legt Uw handen op mij....enz Het hielp mij er altijd weer doorheen.
  Kaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I love the tiger analogy. Instead of feeding fear we need to feed our faith through prayer and reading God's Word.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat prachtig Jedidja,
  Een eyeopener, dank je wel hier voor.
  Ik heb vele angsten in mijn leven, momenteel over het werk van mijn man, hoe zal het met onze dochter vergaan, je weet wel.
  En ja, dan is er maar één die ons hierbij kan helpen.
  Dank je wel.
  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je wel voor je woorden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. This is beautiful my friend :) I get to worried all the times but with praying it changes my my heart and mind to trust Him more.

  The pictures are beautiful as always.

  Love to you my friend,
  Delvalina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Thank you for this wonderful message of peace and comfort! You brought God nearer.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hi Jedidja! I often get caught up into my own thoughts, and let anxiety wrap me up in myself. But when I am faithful and turn my worries into heartfelt prayer, I begin to experience peace knowing that God is truly in control, then I realize that I have just spent valuable time worrying and letting obstacles get in my way rather than letting God take charge! It's all about faith...I continue to learn! :) :)

  Blessings and sweet love friend!
  Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hi Jedidja,
  All these negative thoughts, fear - anxiety - weakness come from the old man who is now dead. When they try to resurrect themselves in our lives we can say. 'I will love Thee O Lord my strength. The devil tries to say these things will conquer us, but he was a liar from the beginning.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dear Jedidja
  I just love your description about feeding the baby tigers with yours fears. It is quite funny if it was not so very true. Jedidja, there where our Lord is, there is never any fear. I think that healthy fears for example for a real tiger chasing you is good and necessary, but those fear ones from the pit of evil cannot stand against our victorious Jesus!!
  Blessings XX
  Mia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben soms ook bang voor dingen, echt, en daar helpt niets tegen. Zo denk ik, sorry. Ik heb/had kanker, daar helpt niets tegen. Waar ik wel in geloof is positief blijven denken en zeer zeker niet bij de pakken neer gaan zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een heel mooi stukje, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. YOU.. are a sweet gentle soul, so everything effest you. Don't change too much.. Because you are the one to learn of Jesus when you need to, and he is always there for you. xxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie woorden Jedidja.
  Mijn zwakke plek ligt in AFWIJZING. Wanneer ik afgewezen wordt door mensen weet ik dat ik heel alert moet zijn en heel dicht bij God moet gaan schuilen, onder Zíjn vleugels.
  Daar is nooit afwijzing....Hij houdt onvoorwaardelijk van mij!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Als je niet oppast krijg je angst voor de angst. Gelukkig zijn die heftige momenten kort.
  En ook ik heb zoveel kwetsbare plekken. Het bewaard je wel voor hoog van de toren te blazen.
  En dat Heere Jezus zulke angsten geleden heeft in de hof, dat Hij druppels bloed zweette. Dan wordt het stil van binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat lijkt mij één van de heerlijkste dingen van de nieuwe hemel en de nieuwe aarde: Dat je nergens meer bang voor hoeft te zijn... Jezus was ook bang. Als kind was ik héél bang en depressief. Ik bad en bad en mijn moeder zei: Je hoeft niet bang te zijn. Het hielp niet, ik bleef er last van houden. Het is nog steeds mijn zwakke plek. Ooit zal het er niet meer zijn! Fijn dat jij een manier hebt gevonden om er mee om te gaan! Voor mij is het op bepaalde gebieden minder geworden. Maar het kan soms zo maar de kop op steken. Lieve groet, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een fijne post weer. Ik ben ook overbezorgd maar ik heb mezelf aangeleerd tegen mezelf te zeggen Vertrouwen. Het helpt.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat sluit je af met een prachtig citaat...
  Dat raakt mijn hart echt!
  Want wat is dit een VOLLE WAARHEID.
  DANKJEWEL lieve Jedidja,
  je bent zoals altijd weer een enorme bemoediging door je prachtig schrijftalent heen!

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Erg mooi. Wat een mooi en bemoedigend citaat op het einde.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. God is always there to encourage and lifts us up. He touched our lives in different ways and reached to us. Im happy to hear that you were enlightened by the book you read.
  Hugs from me:)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. So pretty. God is so good to come and sit with us when we are troubled.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. ken je het boekje 'vreest niet'van Max Lucado? aanradertje! Je mag er zijn!

  fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. OLA
  GOSTEI MUITO DO SEU BLOG
  ABRAÇO
  LEILA

  BeantwoordenVerwijderen
 28. 'Wees niet bang voor de toekomst, want God is daar al.'
  Prachtige eindzin.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.