26-12-2012

Inderdaad, jij bent imperfect maar ...Vorige week. Terwijl ik rommelde in mijn keukenkastje, mopperde ik op mezelf. Ik baalde omdat het me niet lukte me aan mijn planning te houden. Ik liet zojuist mijn koffiepauze eeuwig duren en verzandde in allerlei dingen op het Internet, waar ik op dat moment geen tijd aan mocht besteden van mezelf. Spijtig pakte ik de fles met schoonmaakmiddel en ik overzag mijn week. Wat was ik vaak ongedisciplineerd bezig. Niet alleen dat ... ik voelde me onvolmaakt. Allerlei had-ik-maars drongen zich aan me op.

Had ik maar geen 'nee' gezegd, toen mijn zoon vroeg of ik Stratego wilde spelen met hem.
Had ik de knuffel van mijn dochter maar liever beantwoord.
Had ik maar meer tijd genomen voor ...

Met mijn gedachten ver weg, liet ik warm water in de emmer stromen. Ik goot er een scheutje schoonmaakmiddel bij. Wat zou ik graag zo volmaakt zijn, zoals de engelen in de hemel, dacht ik. Terwijl ik mijn emmer oppakte om de wc schoon te maken hoorde ik opeens de prachtige muziek van mijn kerst - CD in de woonkamer en ik bleef doodstil staan.

Ere zij God in de hoogste hemelen,
en vrede op aarde, in de mensen een welbehagen.

Het was alsof ik een fluistering in mijn hart hoorde. God zei: 'Inderdaad bent je imperfect, maar juist voor imperfecte mensen ben Ik gekomen: U is heden geboren de Zaligmaker, welke is Christus de Heer.


Ik voelde me volstromen met verwondering, net als de herders op de velden van Efratha.


Ik kniel aan Uwe kribbe neer, o Jezus, Gij mijn leven !
Ik kom tot U en breng U, Heer, wat Gij mij hebt gegeven.
O neem mijn leven, geest en hart,
en laat mijn ziel in vreugd en smart, bij U geborgen wezen. 

24 opmerkingen:

 1. Herkenbaar meid! Fijne vakantie verder... met tijd voor Stratego en knuffels ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat lukt. Ik heb twee zieke kids, ze zijn zo lief :-)

   Verwijderen
 2. En als je een engel bent is jezus niet voor jou gekomen: engelen hebben geen zaligheid nodig. Wat ben ik blij dat je mens bent en God vanuit je hart kunt prijzen en eren!
  Trouwens, tijd met zoon is nooit fout hoor, ook niet ipv schoonmaken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love this hearwarming post. That is how our God is:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi he, zo'n lied op het goede moment. Echt een bemoedigende knipoog van Pappa-God!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi verwoord!

  En het Ere zij God is zooo mooi! Wij hebben het zowel gistermorgen als vanmorgen bij de Kinderdienst weer mogen zingen. Prachtig!

  Goede feestdagen toegewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem12/26/2012

  je bent kostbaar zoals je blog titel...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. perfect? wat is perfect? wanneer is een mens perfect? en...wil ik perfect zijn? Perfect is volgens mij precies voldoen aan alle verwachtingen...van wie die verwachtingen ook zijn, dat maakt niet uit. en dáárom is 'perfect' zijn ook zo moeilijk en zelfs frustrerend. want er is volgens mij geen regel die vertelt hoe je perfect kunt zijn/worden. wat de één perfect vind is voor de ander helemaal niet perfect. voor mijzelf geldt..ieder mens is zoals hij of zij op dit moment is en zo is het precies helemaal goed.ook als je daarna zegt...had ik maar...want dat heb je niet gedaan en waarom niet...omdat je toen de beslissing nam op dat moment met hoe je je toen voelde en daar is geen goed of fout aan..je hebt het gewoon zo gedaan. en natuurlijk kun je dáár weer van leren omdat je misschien daarna denkt...ach, ik had het best kunnen doen en dat neem je dan weer mee voor een volgende keer want dat is zo mooi in het leven...we hebben en krijgen steeds weer nieuwe kansen en uitdagingen. Van God heb ik geleerd heel heel mild voor mijzelf te zijn, zacht en begripvol want...zo is hij ook voor mij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie blog.
  Jammer he, of niet..
  Omdat wij niet perfect zijn, is Hij gekomen, wat een feest!
  En het lied, het zijn kleine kusjes uit de Hemel.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Jedidja,
  I am glad He came for those who are not perfect, that means I am included.
  Praise the Lord!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beautiful thoughts, my friend. We are imperfect but Christ is our perfection. Glory to God in the highest! Thank you for your coffee card. I could understand what it said and would love to have coffee with you one day. I'm super slow getting my letter out to you but think of you often. The Christmas carol is lovely, reminding me that one day we will meet with Him an all our brothers and sisters in Christ from all over the world. What a beautiful day it will be!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "Perfect people don't need a Savior!" That line grabbed my heart!

  Wishing you a very blessed New Year!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij legde zelfs Zijn Gode-gelijk-zijn af. Hij daalde af vanuit de hemelse heerlijkheid in een zondige, onreine en gebroken wereld. Hij werd een kwetsbaar mens om Zichzelf te vernederen tot de dood aan een vervloekt kruishout. Hij werd daar voor ieder van ons tot zonde. En daarbij had Hij ieder van ons op het oog! Dan mogen we echt stil worden en zeggen: waarom ik Heer? Omdat we kostbaar zijn in Zijn ogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. heel herkenbaar ,mooi blogje

  hele fijne en gezegende 2013
  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Thank you! If we got everything just right, we wouldn't be needing Jesus any more... And that would be catastrophic!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heerlijk, wat troostvol!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. What sweet words of wisdom that we all need to read and take to heart. No, I'm not at all perfect....but He who lives in my heart is!!! HOPE 2013 is a great year for you!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dag Jedidja,
  ik vind het slecht als te veel georganiseerd is en te veel perfect is. In een huishoud laten zich mensen niet perfect organiseeren, en er moet plaats blijven voor de persoonlijkheid.

  Prettige avond
  Dieter

  BeantwoordenVerwijderen
 18. :-) Ongedisciplineerd...jah...ik ook... Prachtige foto!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.