17-11-2012

Zal hij morgen aan mij denken?


Alsjeblieft, laat het tot je doordringen, zeg ik tegen mezelf. Oké ik laat het tot mij doordringen. Ik laat het tot me doordringen, dat ik morgen jarig ben. Dat mijn zoon verkeerde keuzes maakte deze week. Dat hij niet terugkwam (dinsdag). Dat hij weigert tot het normale leven terug te keren. Hij is ergens.
 
 Morgen?
 Zal hij morgen aan me denken?
 Zal het tot hem doordringen dat ik jarig ben.
Vast niet.
 
 
Ik las in mijn dagboek:

 Nee, de HEER zal zijn volk niet verstoten,
Zijn liefste bezit niet verlaten. 

Dat troost me dan weer. De wetenschap dat God mij niet verstoot, zal mijn verjaardag toch tot een feestdag maken. Hij vergeet mij niet. Ondanks de pijn voel ik me een beetje blij worden.

Hoe ervaar jij de moeilijke dingen in je leven
Is er een open oor voor je?
Leeft er iemand met je mee?
 

39 opmerkingen:

 1. Anoniem11/17/2012

  hi zus was nog op en las je blogje..soms leven mensen met ons mee soms niet..daarom spreekt de bijbel zoveel op vertrouwen in God in alles..onze kinderen moeten nog groeien is best moeilijk los te laten..maar de goede nieuws is ze zijn in Gods handen..had het met me man over..alsof je gedachten kon lezen..gefeliciteert alvast God zegen rijkelijk voor jou en je mooie gezin..liefs soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat je ondanks alles toch een fijne verjaardag mag hebben morgen.
  Wat moet dat moeilijk voor je zijn. Je kind loslaten, dat gaat niet, hoe klein of groot ze ook zijn... Maar de Heere laat de Zijnen nooit los, ook al doen wij dat wel bij Hem, Hij zal niet laten varen het werk dat Hij begon... Hopelijk mag dat tot een troost voor je zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, joh, wat zou het je verjaardag mooi maken als hij van zich laat horen... Ik bid voor je, en dat je ondanks alles toch een fijne dag mag beleven met je gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Jedidja, veel sterkte gewenst met alles en ik hoop dat je toch morgen een fijne, gezegende verjaardag mag hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En wat een diep verdriet. En heftig plaatje.

  Wij lezen trouwens vast hetzelfde dagboek..
  Wat een tekst vol troost.

  Ik bid morgen voor jou. En wens je, ondanks alles, een feestelijke dag!
  Lieve groet


  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoorde ik viavia van het EVA-vriendinnenweekend:
  Als de Landman je snoeit,dan is Hij héél dichtbij.

  Heel veel sterkte, ik hoop dat je met alle anderen die je lief zijn toch een fijne verjaardag mag hebben, ondanks de schrijnende plek in je hart!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alvast Gods zegen voor je nieuwe levensjaar gewenst. En Hij weet ook waar je zoon is.....
  Sterkte...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Jedidja. In ieder geval gefeliciteerd met je verjaardag en ik wens je Gods' zegen.
  Ik hoop dat je toch een beetje kunt genieten van deze dag. Ik zal voor je bidden.
  Je titel geeft een vraag aan, zal hij morgen aan mij denken? Ik denk dat hij sowieso wel aan je denkt.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Jedidja! I want to greet you a very happy birthday and I wish and pray that you will get the desires of your heart.
  I had been dissappointed many times over how my children react and by the wrong choices they chose in their lives. But, I suppose I have to let them live their lives, made mistakes and hopefully learned from them.
  It hurts though when I know that the only right road to travel is the narrow road to God's kingsdom and they are walking the other way around. But, I believe there is power in prayer. So I continue to pray and I know you do.
  have a nice sunday and birthday celebration:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi, gefeliciteerd met je verjaardag...moeilijk he als je kind niet aan je verjaardag denkt...ik weet er alles van...
  bij ons een klein lichtjepuntje zoonlief heeft eindelijk iets contact gezocht met ons en op ons advies hulp in geschakeld...hij krijg nu vanaf volgende week een Maatschappelijk Werker...hopelijk de stap naar (weer) beschermd wonen en dus stoppen met zwerven.
  gr Carlien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Dubbel gevoel waarschijnlijk.
  Ik kan me indenken dat het steeds weer een worsteling is om te hopen op liefde die je niet krijgt. Daar kan geen blogreactie tegenop. Het is gewoon moeilijk en pijnlijk.
  Ik hoop dat je weet dat God onze tranen telt. Zelfs de tranen die niemand ziet. Die tranen die niet vloeien maar verstopt zitten achter vrolijkheid en lach.
  Ook je zoon is Gods kind. Hij houdt nog meer van Hem dan jij als moeder kunt voorstellen. Dat troost mij altijd, ik hoop dat dit jou ook mag troosten. Gods zegen voor je nieuwe levensjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Jedidja, ik wens je een hele fijne verjaardag toe. Ik hoop dat je zoon iets van zich laat horen en God je rust geeft en blijdschap. liefs Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wil je op de valreep nog feliciteren met je verjaardag.
  Met al de troostende woorden van de lieve zussen hiervoor, heb ik weinig toe te voegen, mijn gedachten en gebed zijn bij je.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dear Jedidja,I hope that your birthday will be a happy one for you. When I went through a similar experience with my son, times like this reminded me that I was to focus on Him, the only One that we can truly trust and have faith in. Remember that Lot and his family had to leave everyone and follow. When his wife turned back because she was hesitant to leave all behind, she lost her life for the disobedience. Many good Christian women put their children above the Lord. It is easy to do. A happy family life is wonderful, it is a blessing, but yet, it is of this world and we are commanded to love the Lord above all others. Still, I'll pray that your son remembers you on your special day! Just remember that it is children's nature to be thoughtless so don't feel too bad if he doesn't.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hopelijk heb je een goede verjaardag gehad met degenen die je dierbaar zijn. Het plaatje met de vlinder is veelzeggend. Hoe maak je duidelijk wat je als ouders doormaakt? Hoeveel energie en emoties dit kost is niemand uit te leggen. In het diepste lijden om je kind sta je toch vaak alleen. De 'waarom-vragen' doorworstel je wel, maar krijg je vaak geen antwoord op. Jullie met je zoon, wij met onze dochter. Wat een zegen als je er samen als man en vrouw voor staat en je je gedragen mag weten door de Heere. Weinigen beseffen hoe bemoedigend het is te horen dat ze voor je bidden. Dwars door alles heen mogen jullie weten dat de Heere betrokken is op jullie en zijn situatie. Veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb de hele dag aan je gedacht, ook wat betreft je zoon. Hopelijk laat hij snel weer wat van zich horen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Verjaardagen vallen in het niet bij verdrietige omstandigheden. Liefde kan ontzettend pijn doen. Vooral onbeantwoorde liefde ... Toch, maar één advies: bidden. Het helpt, misschien niet direct, niet zoals jij wilt, niet zoals gehoopt. Maar God weet alles, vertrouwen op Hem geeft rust. Weet je gedragen door de gebeden en wensen van al de mensen, die met je meebidden ...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik hoop dat je ondanks het verdriet en gemis, toch een mooie dag hebt gehad, gisteren. Ik wens je veel sterkte en alles wat je nodig hebt toe, in je nieuwe levensjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ook van mij hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! Ik lees je blog al een tijdje, heb er sinds kort zelf één. Ik kwam je blog tegen via een ander blog en raakte verbaasd over jouw omstandigheden, die voor een deel overeenkomen met die van mij. Nu ook las ik weer dat je ADHD hebt, bij mij is dat ADD, ik ben één jaar ouder. En de omstandigheden met je zoon... Ook wij hebben een heel koppel kinderen. Ik kan verder niet te veel vertellen, omdat ik wel onder een pseudoniem, maar niet helemaal anoniem blog. Ik heb veel steun aan mensen om ons heen van wie ik weet dat ze voor onze omstandigheden bidden. Zelf doe ik dat natuurlijk ook en ik word toch het meest bemoedigd door Gods beloften in de Bijbel. Hij vraagt van míj dat ik dicht bij Hem leef, hem gehoorzaam en belooft dan: Vraag wat je maar wilt en je zult het ontvangen... (ik weet zo even niet waar), en Jak. 5: Het gebed van een rechtvaardige mist zijn uitwerking niet. Ook put ik veel troost uit een tekst in Job: Job hield een reinigingsritueel voor zijn kinderen, want 'Misschien hebben mijn kinderen wel gezondigd en God in hun hart vervloekt'. Wat een taak hebben wij als ouders! Nee, God verhoort niet altijd zoals wij dat graag willen, het liefst direct. Maar Hij belooft wel dat onze gebeden kracht hebben en vraagt volharding van ons. Ik leer ook steeds meer om ondanks mijn omstandigheden om mij heen te blijven kijken en voor anderen te bidden. En daar werd ik onlangs zó door bemoedigd: God verhoorde binnen 2 weken mijn gebed voor een zuster, die al jarenlang een probleem had. Wat een God hebben wij, houd moed!! Een Noord-Koreaanse zuster zei het zo op de Open Doors-dag: Zodra wij tot geloof komen, mogen wij voor onze families om vergeving gaan bidden. Dat vond ik zo bemoedigend ook om te horen! Ik hoop dat je toch een goede verjaardag gehad hebt en ik zal ook voor jou bidden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik heb je blog nu gevonden en ga je volgen :-) Hier ook 3 jongens/3 meiden. Fijn dat je voor me wilt bidden en bedabkt voor je openheid.

   Verwijderen
  2. Wat bijzonder, nog meer overeenkomst! :-) Welkom als volger van mijn blog. Ik vind het fijn jouw blog te volgen, dat helpt en bemoedigt mij ook!

   Verwijderen
 20. Kracht uit je geloof putten om door verdriet heen te komen is waarschijnlijk de beste..

  Nog gefeliciteerd!

  Hoe was je verjaardag? Heb je er een mooie dag van kunnen maken?

  Liefs Famke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, toch wel al was hij het vergeten :-) Zulke leuke cadeautjes van de kinderen. Nou ga ik sokken breien want ik heb zo'n loom gekregen met pinnetjes ...

   Verwijderen
 21. Oh friend, I pray you have a happy birthday through this tough time. May His peace be your birthday present.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. I hope all is well in your home now, especially with your son. I also had a birthday this month, a little older than you.
  Karen

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Goedenavond lieverd,

  Heb je al iets van je manneke gehoord? Je bent in mijn gedachte en gebeden hoor.

  Weet dat God alles onder controle heeft. Ik wens je Gods zegen toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gisteren is hij weer teruggekomen op de groep. Het gaat niet goed met hem maar fijn dat hij ( voor even?) terug is. Dank je wel dat je ernaar vraagt.

   Verwijderen
 24. Wat vreselijk moeilijk voor je.
  Gods ondersteuning toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Anoniem11/20/2012

  Vanuit het diepst van mijn hart wens ik jullie allen Gods warme zegen toe. Ik hoop dat je ondanks je pijn toch dankbaar hebt kunnen zijn voor het jaar dat je weer hebt mogen krijgen.

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Alsnog van harte gefeliciteerd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik denk dat jouw zoon heel veel op die van mij lijkt.
  Maar wat hou ik van hem, maar wat doet die me soms "pijn". Hoop dat je iets van hem gehoord hebt, en alsnog van harte.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik hou ook zielsveel van hem :-) En er zijn nu weer dagelijke app-jes.

   Verwijderen
 28. Nog van harte gefeliciteerd al is het aan de late kant. Wat Ron en Anton schrijven, daar kan ik me ook in vinden. Jedidja, laten we maar voor elkaar bidden en voor zovelen, die hun zonen en dochters missen, terwijl ze die zo liefhebben! Wij kunnen ze niet uit het moeras trekken, maar dat kan God alleen! Zelfs niet met onze zorgen. Alleen met gevouwen handen.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. I thank God for your Birthday and for meeting you. I will remember to pray for you and your son, that God will lift your heart and strengthen your faith, and that He will keep your son in His wise and tender care.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. I pray that God will turn your son's heart towards Him and towards home. I hope you had a very great birthday in spite of it. Blessings and love!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Lieve Jedidja, sorry maar ben te laat voor je verjaardag. Maar het ging ff niet zo lekker met me. Ik schreef er net over in mijn blog.
  Wat een zorg heb je weer moeten dragen meis. Hoop dat inmiddels hij weer wat heeft laten horen, en je weet dat alles toch wel oke is.
  Hele lieve groetjes.
  Wij zijn overigens in afwachting nu, van nieuws over het advies voor onze dochter. Spannend.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.