15-04-12

Over graffiti en ingraveren

Met interesse bekijk ik graffiti. Wat voor verhaal zou er achter zitten. Wie heeft het er neergezet en waarom?  Op muren van openbare wc's ( scholen) valt veel te lezen: schunnige teksten, raadsels, haat en liefde teksten of alleen een handtekening.

Psychiaters zeggen dat het schrijven op muren en deuren veel te maken heeft met identiteit. Als je eenmaal je naam of iets anders hebt achtergelaten, ergens waar anderen het zullen zien, maak je die plek tot jouw terrein en dat vergroot je zelfvertrouwen. Ik weet niet of dat echt zo is, zou kunnen.Vroeger speelde ik vaak buiten met mijn broertje. Op een dag schreef hij zijn naam heel groot op de muur van ons huis. Later vroeg mijn moeder: 'Waarom heb je dat gedaan?'
Toen zei hij zoiets: 'Dan kan God mij altijd terug vinden.'

Wat betreft God. Adriann Plass zegt: Ik ben niet van plan God te vergelijken met iemand die lelijke dingen schrijft maar ik vind het wel boeiend dat Jezus in Openbaringen  3: 12 vertelt wat Hij van plan is: Hij zal de naam van God, de stad van God en ook zijn nieuwe naam op ons ( figuurlijk dan ) schrijven zodat we publiekelijk en voor eeuwig met Hem verbonden zijn.

and I will write upon him the name of my God,
 and the name of the city of my God,
 the new Jerusalem,
 which cometh down out of heaven from my God,
and mine own new name.

Graffiti kan verwijderd worden. De regen spoelde de krijtletters van mijn broertje van ons huis. Daarom ben ik blij met het andere voorbeeld uit de bijbel. God vergeet mij niet.


* Heb jij ooit je naam ergens op geschreven?
Op een boom, muur of deur ...
Die van mij staat nog steeds ergens in een boom.
Samen met de naam van een jongen. Hij werd niet  mijn man :-)

ps. Afgelopen week ben ik erg druk geweest. Maar deze week kom ik bijlezen!

5 opmerkingen:

 1. De tekst op het plaatje uit Jesaja vind ik altijd erg mooi. Dat bemoedigt mij altijd.
  Eigenlijk heb ik mijn naam alleen maar op beslagen spiegels en ramen geschreven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nee ik heb het nooit gedaan,wat mooi van je dat je daar over na denkt.

  fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. The Google translator didn't want to interpret all of your blog for me, but I could read enough to be blessed! I am so glad that my name is written in His book and on his hands!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is idd zo. Onze kinderen schrijven ook hun namen op muren en ramen en op behang... Meestal weten ze zelf niet waarom... zelf zal ik het ook wel gedaan hebben, weet niet meer.

  De tekst is heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lianne4/16/2012

  Mijn zoon schreef ooit met stoepkrijt in de poort achter ons huis "geloof in God"
  Toen ik opmerkte dat ik het heel mooi vond, maar dat mensen het misschien een beetje "dwingend" ervaren,pakte hij zijn stoepkrijt en schreef er met grote letters achter A.U.B.

  En het regende hierna weken niet......

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.