20-10-11

Over het prijzen van God en het geloof van een kind.

Praise the LORD, my soul;
   all my inmost being, praise his holy name.
Praise the LORD, my soul,
   and forget not all his benefits!

Vanmorgen las ik de eerste twee versen van deze psalm van David. Deze Joodse koning spoort zichzelf aan om God te loven want deze God is de Bron van alle goede dingen, die hem overkomen. Wat er ook voor goeds door het kanaal van Zijn leven stroomt, het kwam van Hem.
Maar ... hoe zal ik God loven, zoveel eeuwen later? Of als ik een moeilijke tijd mee maak?
Doe het met je ziel, zegt David. Met alles wat binnen in je is. Als je God wilt danken moet er een dankbare herinnering zijn aan al de zegeningen, die je van Hem hebt gekregen. Heb je zo'n herinnering?


Bron van alle goede dingen


Tijdens mij stille tijd dacht ik ook aan de film die ik gisteravond zag (met mijn grotere kinderen.) Een speelfilm over een jongetjes van acht: Tyler Doherty. Hij voert elke dag een dappere strijd tegen kanker. Deze kleine jongen vindt extra moed in zijn rotsvaste geloof in God. Hij ziet hem als Zijn Vriend en Leermeester en hij formuleert zijn gebeden als brieven. Iedere dag schrijft hij zo'n brief en doet hem op de post. Brady, een postbode die zelf worstelt met zijn eigen problemen, krijgt de brieven in handen en weet zich er eigenlijk geen raad mee. Maar naarmate hij Tyler en zijn moeder, oma en broer beter leert kennen, beseft Brady wat hij met de brieven  moet doen. Hij neemt een beslissing die ook Zijn eigen leven ingrijpend zal veranderen.God loven is niet iets dat je alleen doet als alles goed gaat. Deze film Letters to God liet me zien dat er juist in moeilijke tijden momenten kunnen zijn van grote, diepe blijdschap. Niet te geloven ... maar wel de werkelijkheid van een leven met Hem.
Deze film herinnerde mij aan de tijd dat wij zelf, als familie, een jongetje van zes moesten laten gaan na een lange, lange strijd tegen kanker. Waarom ik deze film koppel aan het loven van God. Misschien moet je dan deze film zelf een kijken! Op youtube zijn wel delen te zien daarvan.
Ik dank God voor deze film en ik prijs Zijn Naam voor wat Hij wil doen in situaties, die menselijkerwijs ondraaglijk zijn.  Kijk ook eens bij de onderstaande blog!

http://loveinactionjourney.blogspot.com/2011/10/zacs-birthday-party.html

19 opmerkingen:

 1. Anoniem10/20/2011

  Zal ik zonder meer naar kijken..heb je gelijk we moeten God bedanken ook voor de slechte tijden..en strijd want zonder strijd is geen overwinning..ik had het op de telefoon toevallig over met een zuster in christus..bedankt voor het delen..wens je een gezegende dag..jedidja..groetjes soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is soms moeilijk om Hem ook te prijzen in de donkere dagen in je leven. Maar ik weet uit eigen ervaring dat Hij er juist in die donkere dagen ook voor je is! Hij draagt je dan! En dat vond (en vind ik) dat een heel fijn gevoel!Ik prijs Hem omdat ik nog tijd van leven mocht krijgen!
  Liefs Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Jedidja - a very hard thing to do, praise God when things are bad, but that is all He expects from us. He will do all the changing of circumstance etc. Great post
  God bless
  Tracy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sometimes it is so hard to see the blessings in bad times. Corrie Ten Boom said we should delight in our sufferings because in them we can relate better to Christ who suffered for us.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik geloof VOORAL in moeilijk tijden maar het moeilijkste is voor mij dat mijn man niet meer wil/kan geloven door de ziekte die hem heeft getroffen voor mij is het zwaar mijn dochter heeft heeft extra zorg en liefde nodig om wat ze geeft mijn zoontje heeft ass mijn man kreeg de diagnose manisch depressief toen we nog maar net samen waren mijn moeder heeft al tien jaar parkinson mijn vader zorgt niet goed voor haar en is erg verbitterd man nooit had ik steun bij mijn ouders nooit was/ben ik goed genoeg en ik begrijp dat niet zeker niet sinds ik zelf kinderenheb.. mijn broer 38j heeft sinds één jaar MS en ik was vijf jaar onvruchtbaar was zeven keer bijna zwanger één keer kon het een drieling zijn dan nog een ongeboren kindje van vier maanden verloren omdat het hartje gestopt was ... dan nog drie operatie om weer tot een normaal/gezond gewicht te komen ik ben er nog wij zijn er nog maar soms in het midden van de storm denk ik aan de woorden van moeder theresa : ik weet dat GOD mij niets geeft dat ik niet aan kan maar soms wou ik dat hijmij niet zo vertrouwde (ik vertaal dit slecht : ik bedoel dat HIJ niet zou denken dat ik zoveel aankan)ik denk dat de HEER het zo bedoelde alleen wegen de kwade dagen soms door , maar na regen komt altijd zonneschijn en laatst zat ik te bidden op de fiets dank Heer omdat zoontje het goed doet in school ik ga ervoor elke dat met Uw steun!
  lieve groet vanwege Jezebelle
  liever niet antwoorden via mijn thuis mailadres...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Jezebelle,

  Ik beloof je een blog te schrijven over de woorden van moeder Theresa! (Over een week, of twee weken.) Ik hou veel van haar. Maar deze uitspraak vind ik soms best moeilijk.

  In het lijden dat jou getroffen heeft ( ik herken dat )denk ik dat jij en ik meer houvast kunnen vinden in het unieke lijden van Jezus dan in het gezegde van moeder Theresa. Hij lijdt zeker weten mee. Hij wil ons ondersteunen als we tot Hem komen in het bidden. Teruggegooid op mijn draagkracht zal ik het nooit redden. Dank je wel voor je reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank voor deze post Jedidja, ik had al wel van die film gehoord, maar je hebt me nu nieuwsgierig gemaakt. Dat lijden inspireert is zo iets raars, vind het moeilijk om me daar een voorstelling van te maken, maar zo'n film bewijst het weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem10/21/2011

  Wow.. wat moeten we hier verder nog op zeggen? Wat een prachtig verhaal!
  Ik ga het eens you-tuben. Kijken hoe ver ik kom.
  Dank je wel voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. bedankt voor je antwoord ik kijk er al naar uit!!
  lieve groet en een fijn weekend!
  vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Jedidja,
  We hebben deze film niet zo lang geleden ook met elkaar gekeken, hij is erg aangrijpend en zet je zeker aan het denken.
  Dank je voor je verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. That sounds like a wonderful movie, praising God is what gives us an open heaven and you are right, we should praise God no matter what situation we find ourselves.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dank voor je bemoediging en aansporing! Het lied 'Praise You in the storm' van Casting Crowns komt nu in mij op. Dat geeft ook heel scherp weer dat je kiest om God te prijzen ook al zit je middenin een levensstorm. Omdat je weet dat God je draagt en elke traan bewaard! "You never left my side, and though my heart is torn, I will praise you in this storm!"
  Ook via youtube te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat mij helpt is de stille tijd tijdens de G3 (gebedstrio), maar ook luisteren naar Psalmen van Nu of opwekking van Lydia en Marcel Zimmer. Geweldig. Daar kan ik zo door worden opgebouwd!

  Fijn weekend!
  Gerreke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hi Jedidja,

  This sounds like an inspirational movie of faith and trust; I will put it on my list of movies to watch! :) What a lovely story that leaves a lasting impression on our hearts, and reminds us to bless and thank God in all circumstances.

  Great post; thanks for sharing! :)
  Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hi Jedidja ~ What a great post. We do need to praise Him through all things. He is the only one that can get us through our problems and messes of this life. Without Him...we are nothing! Have a blessed day today...Chelle

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo waar, God is het waard om altijd geprezen te worden.
  Ik vind het zelfs in moeilijke tijden makkelijker, dat klinkt misschien raar maar juist dan voel ik me zo gedragen.
  Zonder God zou ik echt mijn leven niet door kunnen.

  Liefs Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ben erg benieuwd naar de film en ga er zeker naar opzoek.
  Bedankt voor je mooie vehaal.

  Groetjes jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hi Jedidja I just found your lovely blog. We watched that movie several months ago it was a hard movie to watch as our son was being treated for the very same cancer as the boy in the movie. We have learned to praise him in the hard times as well as the good times.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.