08-07-11

Een doorkijkje.

Ik ben dol op de bossen. Het geruis van de wind door de toppen van oude naaldbomen maakt me helemaal rustig. Ik ben dol op snelstromende beekjes, vooral als je ook nog eens de bodem kan zien en je naar de overkant kan waden. Ik vind het heerlijk om over het strand te lopen met mijn man, met de kinderen. En zwemmen in de golven, is echt super. Zonnebloemen zijn prachtig, hun gouden bloem zachtjes heen en weer wiegend in de wind. Is dat niet geweldig allemaal? Mijn favoriete bloem zie je hieronder. De kleur blauw spat er van af.Al deze ervaringen met mooie dingen zijn niet de hemel - maar ze zijn een glimp, een voorproefje van de hemel. De dingen waar we in dit leven van genieten weerspiegelen het leven waartoe God ons bestemd heeft. de dingen waar we van houden zijn niet slechts de beste dingen die dit leven ons te bieden heeft, het zijn doorkijkjes naar het veel betere leven dat zal komen.

Hier op aarde kun je daar al van genieten. Al is de Hof van Eden verwoest ... de hemel verhaalt nog steeds van Gods heerlijkheid ( psalm 19:2 ).Mijn verlangen naar de nieuwe hemel en aarde, als geredde zondaar door Jezus Christus, is vooral een verlangen naar God. Zijn grootste geschenk aan mij is Hijzelf.

God, U bent mijn God, U zoek ik, naar U smacht mijn ziel, naar U hunkert mijn lichaam in een dor en dorstig land, zonder water. ( Psalm 63: 2 )

nav Randy Alcorns boek: Hoe zal het in de hemel zijn?                                                           

6 opmerkingen:

 1. Beautiful pics. I like those flowers, and the daisy a lot. :)
  Blessings~
  Mikailah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I am amazed at this vibrant blue, how wonderful...Yes it is but a glimpse of Heaven. I read a bout a 4 yrs old boy who visited Heaven and came back. He said the colours are so many and much richer than here...but this blue is surely, Heaven sent. Blessings

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Mikailah : Thanks.
  @Crystal Mary: welcome! And I Like what you write here and on your blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. God's eigenschappen zijn zichtbaar in de natuur ja, zodat de mens geen excuus heeft om Hem niet als Schepper te erkennen, mooi is dat. Ik hou ook heel veel van bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Marja, leuk dat je hier reageert, dank je wel! Jij hebt een prachtige blog. Ik volg je

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Jedidja,
  Glancing through your blog I stumbled on this post and thoroughly enjoyed it.
  ...And I always love your comments on my blog. Thank you!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.