20-12-2019

MIJN NACHT IS ZO LICHT ALS DE DAG

De dagen zijn even lang. Maar het lijkt alsof de helft van mijn tijd in duisternis gehuld is. Gisteren na het avondeten bracht ik wat afval naar de container. Ik bleef daarna even staan in onze achtertuin. Het was nog niet eens half zeven en de straatlantaarns brandden al! Ik voelde miezerige regendruppeltjes in mijn gezicht. Brrr! Gauw glipte ik het warme weer huis in.


Winterseizoen niet leuk
Ik vind dit seizoen niet leuk. Ik ben sneller down en moe en heb minder energie om aan een klus te beginnen. Het vervelende is dat ik veel vergeet de laatste tijd. Mijn hoofd lijkt wel een zeef!

Licht als de dag
Maar ik laat me niet op mijn kop zitten door mijn winterdip. Wat heb ik voor reden om zielig te doen? God is niet van plan om ervandoor te gaan in de winter. Hij is er altijd, dat heeft hij Zelf belooft.Wanneer ik me down voel, is Hij daarmee niet opeens verdwenen. Duisternis mag mij dan overvallen, maar mijn nacht is licht als de dag voor Hem!

Ik denk aan wat Sion zegt, in de Bijbel

De HEERE heeft mij verlaten, de Heere heeft mij vergeten. Kan een vrouw haar zuigeling vergeten, zich niet ontfermen over het kind van haar schoot? Zelfs al zouden die het vergeten, Ik zal jou niet vergeten. Zie, ik heb je in beide handpalmen gegraveerd, je muren zijn steeds voor mij. ~ Jesaja 49:14-16

Vertrouw!
Misschien is het winterseizoen precies de goede tijd om jezelf te oefenen in vertrouwen op de God van ons leven. Hij heeft gezegd dat Hij Zijn volk (de Joden nooit) in de steek zal laten. Ook gelovigen uit de heidenen, die in Jezus geloven, heeft Hij in Zijn handpalmen gegraveerd. Hij denkt aan jou. Ook als jij te moe bent om te denken.


Ik heb Iemand die me onvoorwaardelijk liefheeft: mijn Vader in de hemel. Hij is door Zijn Heilige Geest heel dichtbij me. In mij. Dat maakt alles anders. Hij maakt op Zijn tijd het donker licht. Ik vertrouw op Hem en Zijn Woord.

↬ UpdateDeze blog verscheen voor het eerst op 03-12-2015. Gelukkig heb ik nu niet meer zo'n last van depressieve klachten in de winter. Ik denk dat het komt door het wandelen in het bos. Daar knap ik zo van op. 

Lees hier de 13 winterdip tips van So Chicken

4 opmerkingen:

 1. I used to lament all winter long, too! I now see it as a time to slow down a little and find reasons to be thankful. Yes, it is dark, but I love candles and hot tea and cozy blankets with my kitty on my lap!! I am glad to know you have walks in the woods to encourage your winter soul. :) I had a great Christmas. We kept it very simple due to my husband getting over his surgery. How was your Christmas?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je er minder last van heb, Aritha!
  Ik denk met jou dat wandelen daar zeker een positieve invloed op heeft.
  En ja, vertrouwen leren (o.a.) doen we niet echt als alles voorspoedig is, of gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I am so happy for you that your depression was lifted! And I appreciate you re posting this now though, as I too need to get myself out there in God's beautiful creation more during these cold bleak days of winter. I really liked how you said: "God is not going to run off in the winter." Of course He is always with us..maybe even more so in the darker days.
  I really appreciate you too, my Dutch friend! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Glad to know that your are feeling better. We don't have winter over here in my corner of the world which I am grateful for 'cos I don't do well when it's cold and bleak.

  Happy Wednesday!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.