07-12-2012

DEZE KLEINE EEKHOORN

Soms kom je dingen tegen, die een herinnering opwekken. Dit kleine eekhoorntje bijvoorbeeld. Hij lag onder in mijn klerenkast in een doos.

Ik nam het mee naar buiten om er een foto van de te maken.


Midweek Putten
Dit beestje kocht ik in februari 2011, toen ik met de kinderen in Putten op vakantie was. Na lang op de wachtlijst te hebben gestaan, was onze zoon eindelijk opgenomen voor onderzoek en diagnostiek. Ik schreef toen:

Deze week ben ik even weg met de overige vijf kinderen. Om ons evenwicht te hervinden. Dat lukt aardig. Veel gezwommen met de kleintjes en geklets met de meiden. En ik ben een hype/fiep voor eekhoorntjes aan het ontwikkelen. Wat zijn ze leuk, die beestjes. In Putten zie je ze overal. Links, rechts van het huisje. In de bomen en op de grond. Zo leuk.Met dit beestje in mijn handen herinner ik me, dat het zo'n gek gevoel was om opeens weer te genieten van iets. Dit eekhoorntje staat symbool voor een nieuwe periode in mijn leven. Hoeveel verdriet het me ook deed om mijn zoon achter te laten, het leven met de andere vijf ging door.

Hier nog twee foto's uit de oude doos.


Heb jij ook voorwerpen met herinneringen?

37 opmerkingen:

 1. Wat grappig, ik heb ook herinneringen aan een eekhoorntje!
  Leuk te lezen.
  Ik heb twee dierbare herinneringen, een tekening die ik zelf heb gemaakt (in opdracht overigens) en een heel bijzonder kruisje. Beide hangen hier in de kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat kom je soms een boel herinneringen tegen, bij het foto's kijken, kast opruimen en noem maar op. En het is goed om soms even terug te kijken......... Al doet het soms pijn, of verdriet, toch zit er soms nog een zonnestraaltje tussen... die lang na blijft schijnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem12/08/2012

  goede en minder goeie herinneringen..ik moet ook me zoon los laten..wat ik heel moeilijk vindt ze hebben een eigen leven en toch willen we dat ze de goeie kant op gaan..inderdaad mooie herinneringen zijn zoveel ...zoals de dag dat ik gedoopt werd...ik zou dat moment willen herleven...alles nieuw..vindt prachtig dat u zo geniet van u kinderen..zijn gods geschenk...wenst u een heel fijne weekend aritha...groetjes..soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat iedereen wel een voorwerp heeft met een herinnering, de ene mooier dan de anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat kan ik met allerlei dingen hebben: Een voorwerp, maar ook een lied of een geur, dat ik ineens een associatie krijgt met een gebeurtenis, soms járen geleden! En is het gevoel van toen er ook weer, je ziet als 't ware een film voor je ogen afspelen.
  Putten... daar ging ik als kind altijd heen op vakantie, jaren achtereen. Zo mooi is het daar, ik bouwde hutten in het bos (en ging zo minutieus te werk dat het elk jaar bleef bij een hout-walletje. Wij zijn er de afgelopen jaren ook nog een paar keer een weekend geweest (op dezelfde camping).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem12/08/2012

  Ja, 1 ding wat me erg dierbaar is: Een kerkkaars, gekregen van de ziekenhuispastor toen het erg slecht met me ging. Die kaars was om te branden elke keer als ik het niet meer zag zitten allemaal. Destijds heeft ie vaak gebrandt. Nu gelukkig niet meer:-)

  Fijn weekend!

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, veel dierbare herinneringen. Ze zijn tastbaar of zitten diep in mijn hart. Te kwetsbaar om aan te komen soms, ik koester ze als herinnering aan hen die ons zo jong ontvielen. Eén bijzondere tastbare mag ik gebruiken, dat is de fiets van mijn opoe. Ik heb hem al wel zo'n 25 jaar. Vorig jaar heb ik hem helemaal laten opknappen, een heel oude opoefiets. Uit de vele kleindochters mocht ik hem hebben. Wat hield ik veel van haar. Altijd zat ze met de koffie klaar en je was elk tijdstip van de dag welkom. Keek ze naar je uit. Kreeg je een beschuit met roomboter en lichtbruine basterdsuiker bij de koffie, nooit wat anders!! Had ze belangstelling voor jou en je verhalen. Die fiets (waar ik overigens helemaal NIET op kan fietsen want dat kan ik alleen maar op een electrische :) ) is me zo dierbaar!! soms probeer ik nog wel een stukje ;-) Snappen jullie waarom ik hem op liet knappen?? Hij was van Opoe!!! Wat steekt een mens toch bijzonder in elkaar.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk, dat eekhoorntje en die herinneringen.
  Ook ik heb warme herinneringen aan een eekhoorntje, al gaat die herinnering heel wat jaren terug, namelijk naar de lager schooltijd.
  Daar lazen we uit het boekje 'Loeki, de eekhoorn'.
  Tot dat ik verkering kraag met mijn man (waarmee ik inmiddels 29 jaar getrouwd ben) had ik nog nooit van mijn leven zo'n beestje in het echt gezien.
  Oorspronkelijk kom ik uit Leerdam en mijn man woonde zo'n beetje in de bossen en bij hem thuis zag ik zo'n beestje voor het eerst.
  Óch, wat een schatje', zei ik tegen mijn schoonmoeder,'nog een jonkie.'
  'ëen jonkie', zegt zei, welnee, meid, dit is een volwassen eekhoon, ze zijn niet groter.'
  Tja, daar ging mijn beeld van de 'grote eekhoorn Loeki'.
  In mijn herinnering door die boekjes, was hij als maar groter geworden, denk ik.
  Maar nog steeds als ik er eentje zie, gaan mijn gedachten naar Loeki.
  Leuk, Aritha, zo even herinneringen ophalen.
  Fijne dag toegewenst.
  Lieve groet, Rita.
  (Ben trouwens benieuwd of meer mensen dit boekje lazen op de lagere school)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ikke. En ik herinner me nog de sprookjesachtige sfeer die opgeroepen werd. Eekhoorntjes zijn echt klein hoor!

   Verwijderen
  2. Ik ook! Ik zag er gelijk een plaatje bij van de voorkant van het boek. Even gegoogled, maar het is 'm!

   Verwijderen
 9. Een knuffelbeertje, zo'n lekkere harde :-), ooit gekregen van mijn opa, die me altijd deerntje noemde... Aaah, warm gevoel nu!
  Beertje staat op onze slaapkamer

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heel veel herinneringen komen er nu langs..ik ga heel binnenkort verhuizen en ben nu de zolder aan het leeghalen...al die mooie maar ook verdrietige dingen die ik nu tegen kom...baby foto's, knuffels, speelgoed....en helaas kan ik weinig mee nemen...maar de herinneringen in mijn hart blijven...maar nu komen vooral de mooie dingen aan mijn oudste zoon boven..die er zeker ondanks zijn stoornissen ook waren...en zijn knuffels end gaan wel mee...heb ik toch niet iets van hem, al is hij dan zelf onbereikbaar.
  gr Carlien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een prachtige rode oude emaille broodtrommel.. Die staat altijd op een prominent plekje, ook toen ik nog thuis woonde. Dat doet me herinderen aan een oudtante van me. Ik heb 'm van haar geërfd. Ik aasde er al op toen ik nog een jaar of 8 was.. We brachten altijd de sokken en kousen bij haar om te laten herstellen, dus zodoende kwamen we daar zeker wel maandelijks. Dan kregen we altijd chocomel met een vel (bleh!) erop. (als ik een vel op de melk heb moet ik ook aan haar denken :-) )
  Dat waren zulke waardevolle uren die ik daar doorgebracht heb!! Mooi heh, al die herinneringen! Fijn weekend! Groetjes, Marike

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vorig jaar kocht ik een hertje. De jongens vonden het zoooo lief.... het werd als een kostbaar kleinood zorgvuldig in de tas gedaan en na thuiskomst mocht het bij het lantaarntje staan. Af en toe bij het langskomen werd er over het velletje geaaid...
  Nu staat het er nog steeds en met afstoffen denk ik steeds aan hun liefdevolle voorzichtigheid met het kopen en het vervoer naar huis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ich habe ein Büchlein mit meinen kleinen Gedichten und dazu die Bilder gemacht als Erinnerung für meine Kinder.
  Viele Grüße zum 2. Advent, Ulrike

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bijzonder, herinneringen aan iets. Dat ken ik ook wel. Het zijn herinneringen aan bijzondere, bepaalde momenten. Kostbaar, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. erg mooi he zo,n herinnering,zo krijg ik al meer dingetjes wat mij zo herinnert aan mijn moeder,ik hoop dat ik iets krijg wat speciaal van haar is,een sieraad ofzo wat ik elke dag kan dragen,maar daar moet mijn vader eerst aan toe zijn,dat durf ik nu nog niet te vragen aan hem

  fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Anoniem12/09/2012

  This is something to ponder. It is good to think of the good things. Sometimes I think of the sad memories when I see certain things but I am working on changing that way of thinking. Blessings to you Jedidja!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. I think with me the things that bring back memories are just pictures I get in my mind. Some are of my father making up bedtime stories that always had happy endings (which I love), and my mother leaving lip prints on my father's photograph after he had died (that's how I knew she kissed his photo every night before she went to bed),and the beautiful smile of my sister who died.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. heb je 6 kinderen?? Wat een boel! Fijne herinnering! Leuk dat je daar dan zo'n tastbaar aandenken aan hebt. Heel leuk idee om het beest in de sneeuw te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dag Jedidja,
  vind ik leuk dat je ses kinderén heeft. Dit zijn twee keer zoveel dan wij hebben. Mooie herinnering aan de vakantie. Wij hebben ook vele kleine dingen die wij uit de vakantie naar thuis meegevoerd hebben. Zij staan graag in een winkel. Als wij deze dingen ontdecken, beleeven wij oude herinneringen.

  Groeten uit Duitsland
  Dieter

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Anoniem12/10/2012

  Het eekhoorntje bracht mij in herinnering terug naar vorig jaar. Toen wij voor het eerst in 22 jaar op vakantie mochten via LIJN5, die dit voor ons geregeld hadden. Een kleine bijdrage van ons zelf en toen zaten we een volle week in EPE bij RCN camping. Hoewel het zwaar was, want onze dochter was erg moeilijk in die week, hebben we toch enorm genoten. Elke dag de eekhoorns op tafel en in je voortuintje. Wat een feest was dat.
  Nee het zal niet gemakkelijk toen voor je zijng geweest vrouwtje, maar je hebt het niet zo maar gedaan als een paar oude schoenen die je weg gedaan hebt. Dit zijn pijlijke lange termijn overwegingen, gedachten, gebeden, gesprekken, tranen, vertwijfeling enz enz. En dan ineens dat eekhoorntje.
  Mooie herinneringen die het mee brengt.
  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi, wat een fijne blog heb jij! Je had gereageerd op mijn blog vandaar dat ik keek op jou blog wat een herkenning heel fijn ga zo door! groetjes jennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik durf het haast niet te zeggen maar mijn lievelingsdier is ook een eekhoorn...dat kan ook niet anders als je in Putten woont toch? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nou jaaaaa... en ik stuurde jou een kaart met een eekhoorntje... ik wist het niet, en toch... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. ik zie jammergenoeg de eerste twee foto's niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat heb je het bijzonder verwoord.
  Mooi, je eekhoorntje als symbool voor een nieuw stukje vreugde (na een periode van misschien alléén maar pijn), ondanks alles.

  Hé, wat is je lay-out mooi, zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een schitterende kopfoto heb je vandaag geplaatst!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wauw, wat is je blog prachtig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. 't Ziet er prachtig uit hoor, je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Je nieuwe 'look' ziet er fris uit Jedidja, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Anoniem12/20/2012

  Lovely memory! Blessings!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.