08-11-11

Help ... mijn moeder blogt

Ik heb een vraagje. Mijn moeder heeft het heel druk, naast haar part-time baan doet ze het huishouden. Ze kookt, ze wast, ze stofzuigt alle kamers. Iedere week gaat ze een uurtje naar de bibliotheek, ze zwemt en brengt mijn broertje naar sport. Ondanks haar drukke leven had ze altijd tijd voor een praatje. Nu niet meer! Tegenwoordig zit ze elk vrij moment met haar laptop op schoot. Help ... mijn moeder blogt! Hoe kan ik meer tijd met haar doorbrengen?


Ik ben dol op blogs. Snel werk ik mijn planning af, zodat ik eindelijk kan gaan zitten om te lezen. Het maakt mijn wereld groter. Ik kijk over de grenzen van mijn leven heen en neem met interesse een kijkje in het leven van anderen. - dichtbij en ver weg. Sommige blogs stijgen boven andere uit qua persoonlijkheid en moed. Bloggen lezen is een geweldige bezigheid, evenals het reageren op een blog. Er is een wereld voor mij opengegaan, die ik niet kende. Ik geniet ook van het schrijven natuurlijk. Mijn hoofd zit iedere week vol ideeën. Mijn leven als bloggende vrouw is interessant! Ik zit al met mijn laptop op mijn knieën, terwijl mijn kinderen nog op bed liggen. Geef me nog tien minuten ... en dan gaan we ontbijten. Ik lees een paar blogs terwijl mijn dochter, naast me op de bank, smeekt om liefdevolle aandacht. Bah, zo wil ik het doen.

BALANS

Ik zoek naar balans. Ik wil een gezonde balans vinden tussen bloggen, mijn werk, het huishouden.
Ik schrijf wat dingetjes op, uit de losse pols ... al schrijvend orden ik mijn leven.
1. Ik bid tot God, Hij zal me hierin op weg helpen.
2. Ik gebruik een kookwekker (de wekker zet ik in de gang, zodat ik het irritante getik niet hoor)
3. Ik beperk mijn blog tijd tot .... uur per dag
4. Ik besluit per dag vijf verschillende blogs te lezen en daar een èchte reactie bij te plaatsen.
5. Ik kies een paar blogs uit die me raken, daar reageer ik altijd op
6. Blog inspiratie schrijf ik direct op en werk het later uit
7. Ik beperk het aantal blogs en laat ze rijpen
Ik wil gewoon een beetje balans en daardoor een beetje meer gezelligheid in de huiskamer, romantiek met de man en vooral meer vreugde in God en in het omgaan met mijn kinderen en vrienden. Dan zeg ik na een dag niet meer: mijn hoofd zit helemaal vol van al die blogs.

Hoe doe jij dat toch?

18 opmerkingen:

 1. Oh Jedidja, wat een herkenning ;-)
  Ik ben ook verslingerd geraakt aan blogs lezen en af en toe natuurlijk ook eentje schrijven!
  Soms moet ik gewoon even lezen en een andere keer kan ik het makkelijk laten...
  Jij sterkte en succes om een goede balans te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. It sure is easy to forget time when you are blogging and reading them. Some are so wonderful and insightful, but it is not good when they take up too much of our time, that is for sure! It's all about balance, like you say!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hello
  ich stimme jane voll und ganz zu.
  hohe berge gibt es im süden von deutschland.da wo ich wohne,ist es eher flach.
  liebe grüße,
  regina
  reginassimplelife.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I understand!! I do not want to neglect my husband & family because of the internet. I love the relaxing of reading blogs, the learning about others and getting ideas - but before I turn my computer on in the morning, I want to FIRST read my Bible, pray, and make a list of what my family & my house need me to do.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, vooral in het lezen/volgen van blogs gaat de meeste tijd zitten vind ik, ik heb toch wel m'n dagelijkse rondje wat ik maak bij verschillende weblogs. Ik probeer het zoveel mogelijk te doen als man en kinderen ook bezig zijn met hun eigen 'ding doen'. Dat is dan vooral 's avonds en overdag als de kids naar school zijn. Maar ook ik heb soms dat ze me nodig hebben terwijl ik net zat te tikken. Dan zorg ik er meestal toch wel voor dat ik het óf ff opsla, of zeg dat ik binnen een aantal minuten klaar ben, afhankelijk van de 'nood' op dat moment.
  Maar...ook ik zit er snel langer achter dan ik vooraf in gedachten had.
  Bij het zelf bloggen ervaar ik geen 'moeten', ik kan makkelijk weken niet bloggen als ik daar geen tijd/inspiratie voor heb.
  Het enige wat bij mij helpt als ik streng wil zijn voor mezelf, is de pc uit laten. Vooral in het weekend komt het voor dat het ding een hele dag uit blijft, en dan mis ik het ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Jedidja - what you say here is so true. I find blogging absorbing more and more of my time and like you I find it so freeing and I'm learning so much. But balance is best. I think to start the day with the Lord is where its at and He helps bring balance in all the other stuff. Great post, lots to think about
  God bless
  Tracy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier zijn de kids wat groter en vragen ze wat minder tijd van moeder... dus er is ruimte voor bloggen. Nu de tijd nog even in de hand houden, maar da´s een kwestie van disipline... best lastig : ))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja Jedidja... dit is echt een punt. Ik ben uit de kinderen en dat scheelt natuurlijk wel, maar dan nog.. je moet echt uitkijken dat je te veel achter je laptop zit en niet eens je bijbel vaker pakt bijv.
  Ik probeer het ook te ordenen, want er moet al zoveel voor mij op de pc.
  Ik denk dat het vooral een zaak is van heel eerlijk naar jezelf kijken.
  Je tips zijn goed.
  En een gastblog is zo gek nog niet.. doe maar een voorstel en ik zorg voor een gastblog bij jou.
  Hoeft niet persé iets van crea te zijn, ik bezit ook andere gaven.
  Groetjes en sterkte met dit fenomeen.
  Elizabeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja meid, ook op dit punt is de verleiding vaak groot en wordt je tijd ingevuld door virtuele contacten..terwijl ik vroeger lekker een vriendin belde, duik ik nu op de bank met de laptop..
  ook ik ben strenger voor me zelf geworden en reageer niet altijd meer, probeer niet op mijn statistieken te letten en de tijd probeer ik echt te beperken..ik voel met je mee!
  Sterkte met een juiste balans vinden, groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem11/08/2011

  Zelf zorg ik ervoor dat ik overdag NOOIT achter de laptop zit, alleen voor een dringende zakelijke verkoopfactuur. Wij willen graag dat onze kinderen van 2, 4 en 6 jaar (buiten) spelen; ze mogen dus geen spelletje of filmpje op de PC. Dus moet ik zelf ook niet achter de laptop gaan zitten.
  Natuurlijk zijn blogs soms leuk om te lezen - de leukste staan in mijn favo's en check ik bijna dagelijks 's avonds - maar naast leuke en gezellige info die je er op doet, blijf je er vooral leeg van. Ik verzeker je: even praten of kroelen met je kinderen verrijken jou en je kinderen meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. jaaa zo herkenbaar,nu vraagt jedidja ook steeds wat aan mij en ik zeg nu ook steeds,even stil ik moet even lezen en even wat typen,mij heeft het ook zooo in de greep e dat wil ik helemaal niet, ik moet ook een vast moment uit zoeken wanneer ik achter de pc ga zitten, maar het wil nog niet echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb een vast ritme gecreëerd, en vaste tijden die ik besteed aan bloggen. Dat werkt heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hi Jedidja,

  Great post; I love the saying "It's not the amount of time we have, it is what we are doing with our time"!

  Many times we are so distracted by all the things we have to do that we miss out on the opportunity to connect, share, and make memories with those we love.

  I am also so thankful for all of my bloggy friends and the love I share with each and everyone!

  Blessings and hugs,
  Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Grenzen stellen ter zelfbescherming, dat is belangrijk. Ik beperk het aantal blogs dat ik lees, dat moet gewoon wel, bovendien wil ik serieus reageren op bepaalde blogs. meestal schrijf ik 2x per week een post en op die dagen doe ik mijn blog rondje, daartussenin dus niet. tsja, dan mis je wel eens een post van anderen, maar daar is niks aan te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bij mij gaan man en kinderen voor. En mijn huis, want dat heb ik ook graag netjes. Zelf lees ik mijn favoriete blogs tijdens het koffiedrinken. Je kunt dan best veel lezen. Voor het schrijven zelf heb ik geen vaste tijd. Dat gaat gewoon tussendoor. De kaartjes waar ik over blog maak ik meestal in de avond. Als alles rustig is. Aan tafel in de woonkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jedidja.... dank voor de award. Leuk dat je mijn blog zo waardeert.
  Ik heb even geen tijd om het uit te voeren. Ga eerst maar eens boodschappen halen voor het Alpha weekeind waar we vanavond aan beginnen.. (ben teamleider.) Misschien willen jullie bidden voor zegen van God over dit weekeind. Groeten Elizabeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mens, wat verwoordt je dit toch weer geweldig herkenbaar;-) Haha! Ik merk dat het bij mij 'tijden' zijn, maar wat meer regelmaat of orde hierin zou inderdaad welkom zijn! Hoe gaat dat nu bij je? Wil je daar weer eens een blogje aan wagen??

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.