12-11-2018

HET LICHT DAT JE NODIG HEBT


Het benauwt me dat het zo diepdonker is 's-morgens vroeg. Ik trek de gordijnen open maar er is nog geen spoortje licht te zien. Grauw is buiten. 

DAGLICHTLAMP

Gelukkig heb ik twee jaar geleden een lichtlamp van iemand gekregen en deze lamp is effectief tegen mijn sombere stemming. Iedere morgen zet ik hem een half uur aan. Ik doe dan gelijk Bijbelstudie en ik bid. Zo begin ik mijn nieuwe dag.

Of het helpt? Ja. Ik ben energieker. Ik geniet weer van de kleine dingen (die doen er toch toe ?)


THE LIGHT YOU NEED

Vanmorgen zag ik opeens de kleine lettertjes op mijn daglichtlamp: The light you need ... every day! In mijn hoofd maakte ik gelijk de vertaalslag naar mijn Redder en mijn God, de Heere Jezus. Hij zegt:


 Ik ben het Licht der wereld. 

Dat is Hij en hoeveel mooier is Hij dan het blauwe licht van mijn daglichtlamp. Jezus maakt steeds weer dat ik mijn gezicht vol vreugde ophef. Mijn lasten voelen lichter als ik Hem ontmoet. Hij troost me, verwarmt me. Al mijn geluk vind ik in Hem.

====

GOD IS NOG STEEDS...

Vijf jaar later. Ik heb  inmiddels een nieuwe daglichtlamp gekocht. Het licht pept me op en daardoor heb ik weinig last van een winterdepressie. Mijn Bijbelstudie doe ik niet meer bij de lamp in de vroege morgen - meer verspreid over de dag. Maar nog steeds is God mijn Licht en mijn Redding. 


IEDERE DAG NODIG

Hij is het LICHT dat ik iedere dag nodig heb. Ik heb Hem steeds meer nodig, lijkt het wel. Erbaar jij dat ook? Op Hem blijf ik hopen. Lees meer over het Licht in berichtje: kralen die stralen of maak Hem blij met je liefde.

 • Ik hou zo van het licht. Jij ook?
 • Kan jij goed tegen het donkere seizoen?


↬ Update: Deze blog verscheen voor het eerst op 29 november 2015 en werd op 12 november 2018 geactualiseerd. Ik paste ook de tekst een heel beetje aan.

6 opmerkingen:

 1. Zo fijn dat die lamp zo goed helpt!
  Bijzonder vind ik wat erop staat; ik zou die vertaalslag zelf ook gelijk hebben gemaakt 😊 want ja, dat Licht heb ik echt iedere dag nodig.

  Zelf heb ik geen enkel probleem met het donkere seizoen, eigenlijk vind ik het wel heel gezellig.
  Gordijnen dicht, lampjes aan ...
  Ik vind het altijd ook wel iets veiligs en geborgen hebben.
  Al houd ik zeker ook van licht 🌞

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja iedere dag heb ik dat licht nodig !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat die lamp zo goed helpt. En bijzonder hoe je oog ineens o die kleine lettertjes viel.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zo apart is dat soms. Dat je kleine details ziet.

   Verwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.