07-03-14

Als ik het niet vast kan houden

 

Ik heb allerlei dingen in mijn handen gehouden
en ik ben ze allemaal kwijtgeraakt; maar wat ik in
Gods handen heb gelegd, bezit ik nog steeds.

~ Corrie ten Boom

 
 
 
Kwijtraken
Eerst vond ik het citaat. Daarna het plaatje. En toen plaatste ik het op Facebook. Mijn gedachten gingen als vanzelf terug naar het kindje dat niet groeide. Ik heb het nooit in mijn handen kunnen houden. Ik ben het kwijtgeraakt. Het stierf een onzichtbare dood. Ook dacht ik aan mijn andere kind. Onze eerste jongen. Zijn tweede naam is Jonathan. Geschenk van God! Dat blijft hij ook. Maar hij is weggeglipt uit mijn handen toen hij langzaam de grip op zichzelf verloor.
 
Gods handen
Ik ben zo blij dat het citaat van Corrie ten Boom niet stopt bij het woordje kwijtgeraakt. Corrie heeft het over Gods handen. Dat betekent impliciet dat er een veilige plek is voor mijn gevoelens rondom iets dat ik kwijtraak. Of iemand die ik kwijtraak. Ik denk opnieuw aan het mini-mensje. Ik raakte het kwijt maar God nam mijn kindje op en droeg het Zijn heiligdom binnen, als een kostbaar kroonjuweel. En mijn zoon? Moeilijk. Maar niet onmogelijk. Ik leg hem èn mijn pijn, in Jezus handen.
 
 
 
 Soms gelovig,
soms met een hart vol pijn
 soms in tranen,
beveel ik mijn geest
 en mijn lichaam,
al mijn kinderen
en wat me bezighoudt
in Gods handen.

Waar dacht jij aan bij dit plaatje?

Linked to: The Weekend Brew
 

22 opmerkingen:

 1. Ik denk heel vaak aan jou en je zoon, ook toen ik laatst zoiets bemoedigends las: "in ieder geval helpt het niet om bezorgd te zijn. Dat maakt het alleen maar erger, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kind. Want dat is het ergste, als hij merkt dat u weinig geloof voor ze hebt, of helemaal geen geloof! Dat helpt ze de verkeerde kant op, zodat ze zelf het laatste sprankje hoop verliezen. Het beste is, dat zij duidelijk kunnen merken dat wij (ondanks alles) goede hoop voor ze hebben. Wie werkt, moet werken met hoop, zelfs als je geen licht ziet." Ook al zie je hem misschien niet vaak, je kunt wel voor hem bidden. En de keren dát je hem ziet, krijg je misschien de gelegenheid, al is het nog zo kort, om hem deze hoop te laten merken. Wat een mooie zin van Corrie ten Boom, het is zó waar! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een bemoedigende reactie Karien!

   Verwijderen
 2. En ja, ik dacht aan een ander citaat van Corrie, even in eigen woorden. Dat je bij je gebed je last af moet leggen, aan Hem geven en niet zelf weer op moet nemen. Wist je maar of je zoon weer terug kwam, bij jou of bij God. Maar daarom vind ik de reactie van Karien ook zo mooi, om niet bezorgd te zijn, maar de hoop uit te stralen. Die onthoud ik ook maar even...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, I can relate to this pain of yours! So we place these little ones in God's loving hands,just as corrie said!
  Dear Jedidja, we will see our 'missing' children one day in heaven with the Lord! All will be made perfect and we will see it all clearly...He will show us the 'whys' and God's greater plan for us, them, and our living children. May we be 'all there' (heart, mind, and soul) for those we have with us now to love them well. I long to see the baby I killed over 35 years ago and ask for forgiveness. It hurts, but God has forgiven and restored...He does that when we ask Him! I long to be in the presence of Christ, for this world hurts too much! Come quickly Lord Jesus!
  Blessings and a hug to you today, sweet friend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit berichtje zet mij even 15 jaar terug in de tijd... toen verloren wij ook zoals jij het noemt een mini-mensje. Nooit gezien, niet vastgehad, maar toch voor altijd in mijn hart. God houdt onze kinderen in Zijn handen, absoluut, ook als het moeilijk is. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi,

  Vanmorgen zat ik in de auto en luisterde zoals altijd Groot Nieuws Radio. Hoorde de dagtekst die mij zeer bemoedigde en hopelijk ook jou: Spreuken 22:6
  Leer een kind van jongs af aan de juiste weg,
  en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is.

  Ook al is je kind nu ver bij de juiste weg vandaan, deze tekst is een belofte. Houd daar aan vast!

  Groeten van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I am trying once again to comment and have it publish!
  I am familiar with that quote from Corrie Ten Boom...It is such good advice!
  Yes, the things that we are unable to hold onto were meant to be given (back) to God for His special care, beyond what we are able to give to them.
  Thank you so much for your love and prayers, You have mine as well, my friend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi, visiting back here after you posted on my blog last week. this is a very special post for me. I have two brothers and a sister in heaven, as you saw from my post last week (you knew my path). Sometimes I really miss them, expecially now that I am caring for my dad. thank you for this lovely thought.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helo Aritha.

  I read one quote about Mom's heart on your pintererst other day. It was exact with what my mom needed at the moment. My youngest brother skipping home for almost a week. I knew my mom's heart at the moment. I was wondering if you feel the same thing too.

  Then here I just read about this. I'm sorry to hear this.
  Will be praying for you.
  Love,
  Delvalina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ontroerend en bemoedigend tegelijk! Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. So heartbreaking dear friend; special prayers for the emptiness in your heart, and for your son. ♥ God is our source of strength; nothing or no one else can give us that…only Him! The comfort of God’s helping hands is our ultimate source when we are overburdened and weak. Blessings Aritha for your loving and kind heart! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat mooi is dit. Ik wens je veel liefde wijsheid geduld en moed toe.
  En zoals je schrijft, leg het in Zijn handen, ze zijn veel sterker dan die van ons.
  Liefs
  Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 12. A heartfelt post from a loving.mom who trust God. I do put the lives of my children in God's hands:)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Similar prayers and trust is mine. Beautiful quote and post and very much what I needed. Thank you!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is uiteindelijk de bedoeling dat we loslaten. Het overgeven in Gods handen. We zeggen wel eens 'toen de kinderen klein waren, spraken we met ze over de Heere; nu spreken we met de Heere over onze kinderen'. We kennen de zorg die blijft als een kind een kind blijft - de regie voor het leven niet zelf kan worden gedragen en je toch het los moet laten - maar het niet kunt! Die pijn blijft en kan de Heere alleen verzachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtige citaten van Corry, zowel in jouw blogje als in de reacties. Daar kan ik mij echt aan optrekken. Ik bid voor jouw omstandigheden!
  Lieve groet, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beautiful post Jedidja, and what a lovely quote from Corry, We truly have a God who does not let go of us and who is able to comfort us in every situation. May the Lord comfort you always in your sad times as He has done in the past.
  God bless you

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik denk bij deze foto aan een opa of oma, of overgrootvader of -moeder, die vanuit het laatste deel van zijn leven zijn kleinkind de handen reikt. Waar de opa of oma al lang overleden is, daar blijft dit gebaar bestaan in de herinnering van het kind. Er spreekt ook broosheid uit de foto, het leven is kwetsbaar, maar aan de ouderdom van de handen zie je dat het toch best lang mee kan gaan. Maar dat weet je niet van tevoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier krijg ik tranen van in mijn ogen lieve Jedidja...
  Dit stukje raakt zo diep...

  Het eerste wat in mijn gedachten komt is onze grote GOD en liefdevolle Vader.
  Hij liet Zijn geliefde eniggeboren zoon LOS om ons te redden.
  Zelfs nedergedaald tot in de diepste duisternis moest Zijn geliefde zoon gaan om voor ons de weg vrij te maken.
  Wat een LIEFDE!
  Soms kan ik dat haast niet bevatten...

  DANK U JEZUS voor dit GROTE OFFER!
  DANK U VADER dat u los wilde laten om de weg te herstellen tussen u en ons.

  En nu denk ik in tranen aan jouw geliefde zoon,
  die je los moest laten.
  Die vrijwillig een keuze maakte om een andere weg te gaan.
  Maar weet je allerliefste Jedidja...
  HET IS VOLBRACHT!
  ZIJN LICHT kan zelfs de duistere plaatsen in het licht zetten als wij biddend om jouw lieve kind heen gaan staan.
  Als ZIJN LICHT helder gaat schijnen daar waar hij zich nu bevindt,
  in het leven waar hij momenteel voor heeft gekozen...
  Zal de duisternis moeten vlieden.
  Komt jouw geliefde zoon terug,
  want HIJ LAAT NOOIT LOS WAT ZIJN HAND IS BEGONNEN!!!
  Dat...
  dat is ZIJN LIEFDEVOL GENADEWERK!!!

  Ook het prille leven dat jullie verloren lieve Jedidja mag nu veilig en geborgen zijn.
  Door Zijn liefde intens omarmd.
  Zo pijnlijk dat jullie het moesten verliezen...
  maar gered door Zijn liefdevolle genade!
  Wat jullie los moesten laten lieve Jedidja,
  is in de eeuwigheid liefdevol omarmd en binnengehaald in Zijn hemelwoning.
  En al jullie tranen heeft Hij gezien en bewaard...

  Een liefdevolle groet uit mijn hart,
  Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een mooi citaat van Corrie. En wat vind ik het erg om te lezen van de situatie van jullie mini-mensje & zoon. Ik hoop dat je vertrouwen mag blijven houden dat God niet loslaat wat Zijn hand begonnen is, dit geldt ook voor jullie zoon. Ik bid dat jij Jezus'vrede zal blijven ervaren (en vasthouden) en dat jouw zoon mag ervaren dat hij nog steeds geliefd is (ondanks andere keuzes). Veel sterkte. Onze hemelse Vader heeft het in Zijn handen.
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Geweldig mooie citaat van Corrie. Het toont verdriet, maar ook vertrouwen en rust. En dat bid ik jou toe. Dat je ruimte hebt om je verdriet te tonen en een plaats te geven en dat je het vertrouwen in Hem mag hebben, dat Hij weet wat Hij doet en dat het ontladen en hebben van vertrouwen jou rust mag geven. Dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.