19-07-11

Van hart tot hart.

Ik was het aanrecht aan het schoonmaken en dacht na over mijn laatste posting. Ik vond mezelf niet eerlijk. Ja, ik weet  het - samen dingen doen in het huishouden is leuk. Kinderen klusjes geven ook. Maar het kan opeens zo anders gaan. In het klein, dat las ik net in een reactie ( als ze allemaal willen helpen, waar dan weer  gekibbel uit voorkomt) maar ook in het groot als er een onverwachtse wegversperring is, waardoor niets meer leuk is en alle vanzelfsprekendheid weg blijkt te zijn. Ik dacht terug aan die vakantie, dat ik met m'n ouders weg was als kind. Een geweldig uitje moest het worden naar een soort gezins-beurs. En het was ook leuk totdat onze namen omgeroepen werden in verband met sterfgeval in de familie. En wat denk je van die ouders uit onze kerk,  wat maakten ze mee toen hun meisje van drie,  ineens niet meer kon lopen? Achteraf bleek het acute rheuma te zijn maar dat weet je niet direct. Ikzelf heb drie miskramen gehad en maak me dagelijks zorgen om een kind, dat de verkeerde weg insloeg.  Mijn dochter werkt bij een vrouw van midden veertig: hersentumor. Anderen ervaren het misschien als een kruis dat hun relatie niet meer bloeit. Er is zoveel pijn. Daar dacht ik aan toen ik mijn aanrecht schoonmaakte. Het leven is zo simpel niet en ik weet dat iedereen zijn eigen blokkades heeft.


Wat ik wil zeggen, een eenvoudig blogje over hoe het zou moeten en hoe fijn is in een gezin, snel gemaakt is. Maar de werkelijkheid van elke dag is weerbartiger.Vandaag denk ik daarom aan Paulus. Het is duidelijk dat God de deur sloot naar een probleemloos, pijnloos leven. In plaats daarvan voorzag Hij hem van Zijn genade voor elke dag en voor al zijn behoeften. Paulus ontving iets beters dan een zorgeloos bestaan: Hij zou van God alles ontvangen wat hij nodig had om dat wat hij op zijn levenspad tegenkwam aan te kunnen.
Charles Ryrie merkte op: De kracht van Christus in Paulus was belangrijker dan het vrij zijn van pijn.
Ik ben benieuwd of jullie je ooit krachteloos gevoeld hebben - alsof je helemaal geen kracht had. Dan is er goed nieuws! Het is juist jouw krachteloosheid die ervoor zorgt dat Gods kracht in jouw leven geopenbaard kan worden. Dat stelt ons overigens wel voor de keus. 'Hij' of  'ik'? Zal ik vertrouwen op God, op Zijn kracht en genade ... of blijf ik vertrouwen op mijn persoonlijke vaardigheden en hulpmiddelen.  ( naar een boek Elizabeth George)

It is clear that God closed the door for Paul to a smooth, painless life. Instead He provided him with His grace for every day and for all his needs. Paul received something better than a carefree life. Charles Ryrie commented: The power of Christ in Paul was more important than freedom from pain.I think you often felt powerless - as if you had no power. There's good news today! It is precisely your weakness that makes God's power in your life can be revealed. Is it:  "He" or "I"?  Will I trust trust in the Lord - in His strength and grace ... or trust I on my personal skills and tools. (After a book by Elizabeth George)

13 opmerkingen:

 1. En daarom vind ik het zo fijn dat je dit blog ook plaatst! Nee het leven is niet simpel.
  Bedankt!
  Naast elkaar zijn deze 2 heel waardevol.
  (Dat boek zoek ik op)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Jedidja. Dankie dat jy by my blog gekuier het. Ek verstaan hou blog so klein bietjie want ek kan afrikaans verstaan. Ek hoop jy kan my verstaan.
  Mag Jesus jou sieen.
  Tracy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Tracy, ik kan jouw afrikaans lezen. Wat mooi is dat. Welkom op mijn blog en jou engels op de je blog is goed te doen voor mij.
  @RiaN, dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thanks so much for stopping by my blog. Growing up in a farmer's village sounds wonderful.

  Fondly,
  Glenda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thank you for your visit to my Joy4Today blog. Although my mother was from the Netherlands, I never learned to speak Dutch. She immigrated to Canada as a baby, and learned English when she started to school, then went home and taught her parents English. I would love to visit the Netherlands sometime, but I would definitely need an interpreter!

  Your quote "The power of Christ in Paul was more important than freedom from pain" was very powerful and spoke to my heart.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goeie post! Het leven met God is niet zonder problemen, maar wel met de mogelijkheid er anders mee om te gaan denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zo he, dan word je weer even met beide benen op de grond gezet he als je zoveel narigheid om je heen ziet en hoort,nee het leven is niet zomaar er op los leven alhoewel het wel vaak de makkelijkste weg is,vind ik,ik vind het dan moeilijk om op god te vertrouwen als je zoveel narigheid mee maakt.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg mooi dat je hier zo uitgebreid op terugkomt! Tussen de afwas door reageer ik er even op ;-)Ik ervaar het leven toch vaak als een switchen tussen 2 niveaus, aan het oppervlak het gewone dagelijkse wat 'iedereen' kan zien en daarnaast de zorgen die je zo dikwijls boven het hoofd lijken te groeien. Door de zorgen die je hebt is het soms moeilijk om met vreugde de dagelijkse taken te doen, maar anderzijds kunnen de gewone 'kleine' vreugden (die de kinderen je zo graag willen geven) de zorgen ook weer draagbaar maken.
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem7/19/2011

  Heey Jedidja! Bedankt voor het volgen van mijn blog! Supermooi stukje hier, door jou geschreven, ik zal blijven kijken.
  En ik hoop dat jij ook regelmatig op mijn blog kijkt! :-)

  Groetjes, Charline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Jedidja,
  Wat een mooi bemoedigend stukje geschreven, recht uir mijn hart. Dank je wel.
  En dank je voor het volgen! Veel leesplezier! Ik volg Charline nu, door jou ook te gaan volgen. Volgzame familie he.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig verwoord, echt waar. Wat sluit jou blog mooi aan op de blog van 'God is in de stilte'. Openbaring 21: 4. Geweldig wat een troost.

  Ondanks de blokkade, het diepe dal dat je doormaakt mag je troost ervaren. Op Hem steunen. Ik heb eind mei mijn moeder begraven, wat een geweldig troost te weten waar ze nu is.

  Ik wens je Gods nabijheid toe!

  Groetjes,
  Gerreke

  (en ik ga je volgen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik denk dat we allemaal wel een boek kunnen vullen met wat we meemaken. De vraag is inderdaad wel of het ons dichter bij God brengt. Dan is de moeite en lijden niet tevergeefs. Het is zo bevrijdend om alles (even) los te kunnen laten en als een kind te vertrouwen op Hem.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.