09-07-2011

Een weekje sober leven

Dit was de eerste week dat ik serieus met mijn eetprobleem bezig was. Ik lette er op wat ik at. Wat mij opviel is dat ik vaak gedachteloos aan het eten was. Met de kinderen meedoen, tijdens het bakken lekker snoepen van het deeg, extra dikke plakken kaas op mijn brood, teveel boter ook. En vooral die hagelslag van Vens hè, met die funnies ( kleine snoepjes). Je blijft gieten! Dat moet ik afleren. Ik wil dat en dan moet het lukken! Deze week kwam er een soort bewustmakingsproces op gang denk ik.


Gisteren praatte ik erover met mijn man. Hij steunt me door dik en dun en zei: 'Zorg dat je minder snoep en minder koek in huis haalt.' Eerst was ik geïrriteerd. Ja duh! Maar er zit wel degelijk iets waars in wat hij zegt. Dus gaan we minderen. Gezonde tussendoortjes nemen, ook voor de kinderen is teveel zoetigheid niet goed. Heb jij een idee voor gezonde tussendoortjes?


Het gaat niet hard met mijn gewichtsverlies. Amper een kilo eraf. Maar is een beginnetje! Het is zo leuk dat mijn man en kinderen me promoten. Zelfs de jongste helpt mee. 'Nee, mama wil geen patat met mayonaisse, ze moet afvallen.'

10 opmerkingen:

 1. Wat je nu doet is een beetje zoals mijn idee is van "mentaaldieetplan". Dat volg ik niet precies, maar ongeveer...succes! Ook ik viel deze week ongeveer 1 kg af.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. o, wat een moeilijke vraag... ik weet genoeg verstandige dingen om te eten, maar het lukt me zelf niet om dat vol te houden. Dus wie ben ik om dan....je weet wel.
  wat ik wel lekker vind om te knabbelen zijn verse bospeentjes of aardbeitjes een lekkere appel, maar dat zijn wel voor de hand liggende dingen die je zelf ook vast al kent.
  heel veel succes.
  lieve groet Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fruit is wel goed, maar als je er teveel van eet, word je er ook weer dikker van.
  Zelf probeer ik ook wat minder tussendoor te nemen. Liever een flink stuk ontbijtkoek (= niet vet) en dan niets meer tot de lunch, dan een klein koekje en dan toch weer snoep nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem7/11/2011

  Ik kwam vandaag voor het eerst op je site, en ik reageer eigenlijk nooit ergens, maar dit wil ik je even meegeven. Ik worstel ook mijn hele leven al tegen overgewicht, heb veel geprobeerd, maar het is allemaal voor korte tijd. Sinds Januari dit jaar doe ik de internetcursus van setting captives free. Ze hebben een cursus voor eetproblemen en die heet 'de tafel van de Heer' Goede bijbelstudie en soms een heel andere kijk op je eetprobleem. Ik doe de cursus nu voor de 2e keer, wilde het me nog wat meer eigen maken. En ik ben er 15 kilo van afgevallen...
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Rian, dan lopen we gelijk! Is het moeilijk, jouw dieet?
  @Anneke, die bospeentjes zijn een goed idee!
  @Anneke, idd minder tussendoortje! Vind ik wel moeilijk hoor. Ik moet mijn gedachten trainen dat ik het niet nodig heb.
  @Joke, welkom hier! Ik heb gelijk gekeken naar jouw dieet. Is het goed vol te houden? Ik vind het een mooi iets. Misschien na twee weken brooddieet ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik mijd hagelslag met Funnies zoveel mogelijk, want mijn kinderen gieten net zo lang tot ze er 1 hebben! Die pakken hagelslag gaan dus enorm snel op bij ons. Dat is natuurlijk ook het plan van de fabrikanten...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Brrr, afvallen is zó moeilijk vol te houden... Ik doe het het liefst heel streng, want een beetje vind ik moeilijk. Maar streng is ook weer zo slecht vol te houden, en ongezond bovendien, zo'n crashdieet! Bewustworden waarom je zo'n zin hebt in iets, dat helpt heel veel. En dat dan omzetten in iets beters.
  Veel bewegen, veel water drinken en genieten van wat je dan wel eet. En ja, het in gebed brengen, dat helpt ook echt!

  Maar, nou ja, ik moet ook prednison slikken, dus het schiet niet zo op bij mij.

  De stukjes van 'Je goed voelen kun je leren', een blog dat in mijn lijst met blogs staat op mijn blogspot, helpen me ook met bewustwording.

  Succes! Ga met God!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Vlijtig Liesje: Hier dus ook. Maarre...koop ik die pakken niet, doet mijn man het wel. En de kinderen gniffelen natuurlijk!
  @Purperpolletje Welkom en dank je wel voor die tip van 'Je goed voelen kun je leren' Ik heb haar nu ook in mijn lijst! Als je prednison moet slikken is het vechten tegen de bierkaai, denk ik? Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. That is very hard... When anyone of us is craving something to eat, we try to eat things like whole carrots, and fruit. A lot of fruit!! :)
  Good luck!
  Blessings~
  Mikailah

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.