01-11-2018

GEEF MIJ OOK ZO'N NOVEMBERREGEN

Gisteren kocht ik een doos lange lucifers voor mijn kaarsjes. Ik heb nog een heleboel kaarsen in mijn kast en ik ben van plan om ze allemaal op te branden deze herfst. Gewoon om het een beetje gezellig te maken in huis. Nu het zo vroeg donker is kunnen we wel wat sfeer gebruiken toch?


 • Hoe maak jij je huis gezellig in de herfst?KAARSJES HELPEN (maar niet altijd)

Maar op dagen dat ik het moeilijk hebt, kan ik kaarsjes branden zoveel als ik wil. Ik krijg er echt geen zonnig humeur van. Zo uitgeput en down kan je soms zijn. Dat had ik anderhalve week terug en weet je hoe ellendig dat is. Gelukkig kwam daar verandering in. Ik fleurde op door één zinnetje uit een artikel:

Dit gebeurt er als het regent in de droogste woestijn ter wereld.

Een gortdroge Atacama woestijn die tot leven komt. Novemberregen die de bloemen, die onder het oppervlak hun winterslaap hielden, op laat bloeien. Wat een feest! Ik werd blij van de tekst en bad:

Geef mij ook zo’n novemberregen, Heere God. Laat mijn bloemen bloeien. Binnen in mij en op mijn pad.


KOSTBARE BELOFTEN

Als christen geloof ik dat God altijd aanwezig is. Ook als ik het niet voel. Onder het oppervlak van mijn herfst of woestijnperiodes liggen onverwachte zegeningen te sluimeren: kostbare beloftes van God. Ze lijken wel op bloemen die openbloeien juist onder de moeilijkste omstandigheden. Ik weet dat geestelijke groei zelfs kan beginnen met verlies.

De woestijn? De woestijn zal een zee van bloemen zijn.
Ze zal bloeien als een roos! ~ Jesaja 35:1

↬ Update: Deze blog verscheen voor het eerst op 11 november 2015 en werd op 1 november 2018 geactualiseerd met nieuwe plaatjes. Ik paste ook de tekst een heel klein beetje aan.

4 opmerkingen:

 1. Je gebed bracht het lied van M. W. Smith - Healing Rain in mijn gedachten.
  Special to me :)


  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Atacamawoestijn, ik en er geweest... geen bloemen toen :(
  Alleen in de woestijn vinden we oases....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, wat verrassend dat je daar geweest ben. Hoe vond je het er? Het lijkt me heel erg warm, benauwd. Is waar, alleen de woestijn kent haar oases.

   Verwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.