20-09-12

Niet te lang naar scherven kijken.

Heb jij ook van die dagen, dat somberheid op de loer ligt? Dat je het hoofd laat hangen. Te weinig energie. Geen zin in iets leuks. Deprimerend nieuws op het journaal, verdriet van anderen, onbegrepen dingen, de crisis binnen en buiten je huis, of ...
 
O Lord, how many are my foes!
Many are rising against me;
many are saying of my soul,
there is no salvation for him in God.
psalm 3 

 
The Lifter of my head
Soms kijk ik te lang naar de lelijke dingen. Naar de scherven. Maar ... er is hoop. Jezus is zelf door een dal van donkerheid gegaan. Hij kan mijn hoofd omhoogheffen. In het engels staat zo mooi: He is the Lifter of my head. Hij voelt mij aan. Hij kent mij. Ga ik naar Hem toe met het lelijke in mijn leven dan tilt Hij mijn hoofd omhoog. Hij tilt me op uit mijn donkerheid en kijkt me diep in de ogen van mijn ziel. Bij Hem is aanvaarding, begrip en vergeving. Deze derde psalm is één van mijn favorieten.
 
Verhalen delen
We hebben allemaal ons eigen verhaal. Soms een verhaal vol verdriet en gebrokenheid. Het is goed om open te staan voor elkaar. Om verhalen te delen ...
 
 
Ik ervaar dat Hij mijn scherven opraapt er ze gebruikt tot iets waardevols.

But you, O Lord are a shield about me,
my glory, and the lifter of my head.
I cried aloud to the Lord,and he answered me from his holy hill.

( volgende keer een blij blogje, ik beloof het )

24 opmerkingen:

 1. That Psalm is so appropriate for the times we live in, don't you think?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je. Had ik even nodig! Mooi, hoe je verwoord dat de dingen er wel blijven, maar dat God je eruit omhoog kan tillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ps. die tussenkopjes vind ik heel prettig. Dan is de tekst niet zo'n lap voor je gevoel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sometimes God puts us through sorrow, I think so we can mourn with those who mourn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind het ook zoo zwaar op het moment,ik ervaar GOD niet elke dag maar toch weet ik wel dat die ons probeeert te helpen,maar mijn hoofd erbij laten hangen heb ik wel heel snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor de complimenten en erg leuk dat mijn blog in je zijkantje komt te staan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zelf heb ik er gelukkig weinig last van, van somberheid. Het lijkt me heel vervelend als je zo voelt zoals je beschrijft.
  Gelukkig hebben we Hem die ons altijd weer opbeurt en bemoedigt om verder te gaan. Ik wens je Zijn vrede en liefde toe.
  Sterkte Jedidja!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij het lezen van deze blog komen heel sterk deze woorden: Hij heft je hoofd omhoog en doet je beker overvloeien...Dit wens ik je van harte toe. liefs Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dag lieve dame, de Heer "verdient" het dat ik mijn best doe Hij deed en doet zoveel voor mij,maar ik begrijp je zo goed het gaat soms anders dan je wil wenst droomde verlangt maar ook met die puzzel met een stukje tekort of geschonden kunnen we iets moois maken , het moet; niet gaan bestaat niet moeilijk gaan wel en messchien is op het einde het resultaat wel mooier dan anders??? géén lotusbloem zonder modder maar toch is het zwaar en messchien is ons geschenk wel dat als het lukt als er een fijn moment is dat we nog meer genieten dan , elders waar het gaat als vanzelf , we hebben elkaar en we maken het beste ervan maar al die gekwetsen zielen bij ons thuis het vreet energie (vooral naar vreemden / familie ook want mensen weten echt niet wat autisme is)hij is niet stout hij denkt anders en reageert anders , voelt anders en mijn hart huilt want het zo'n eenzame ziel in dat lieve lijfje...
  en een vrolijk blogje mag ook maar hier is het een beetje als bij een huwelijk vreugde en verdriet delen dank voor het delen dame ik stuur je kracht , en een dikke knuffel vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow Jezebelle, dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I love that image of God as the lifter of my head. There are days where it takes effort to lift my head off the pillow or lift my head after bowing for prayer. Thank you for that beautiful picture.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi, en dus toch dus uiteindelijk een blij blogje. Juist op de dieptepunten is de Heere aanwezig: troost als we het zelf niet kunnen. Zelf vind ik het zo bijzonder dat ook deze momenten kostbaar zijn voor Hem: Gij hebt mijn omzwerven geteld; Leg mijn tranen in uw fles;
  Zijn zij niet in uw register? Psalm 56:9

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem9/21/2012

  bedankt voor de boodschap...dit spreekt me zo aan deze tijden...ik hou van als uw schrijft dat hij uw scherven opraapt en maakt iets waardevol van...dat maak ik zelf mee liefs uit arnhem

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Soms voelt het leven wel eens zwaar. Fijn dat je dan ergens steun kunt vinden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Schitterend beschreven Jedidja. Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. zo mooi! Juist omdat je pijn en verdriet van binnenuit kent is dit écht! Daarom komt het ook binnen bij mensen die dit herkennen. Geen woorden die dooddoeners zijn, maar ervaring met God als de opheffer van je hoofd! Fijn om te lezen, dank je wel voor het delen.
  Ook ik kon het net even gebruiken!
  Samen zijn we kinderen van dezelfde Vader!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hoi jedidja, wist je dat je door goede voeding voor een deel je gevoelsstemming kunt beinvloeden? we eten nu sinds 4 weken volledig biologisch en al heel lang slechte enummer vrij, en sinds die tijd geniet ik eindelijk weer echt van mijn gezin, ik ben weer echt vrolijk, en heb weer veel meer geduld! Het klinkt misschien raar, maar als je lichaam de goede energie binnenkrijgt heb je meer kracht om moeilijke dingen het hoofd te bieden. dit alles moet wel gezegend worden door de Heere, maar het proberen waard!

  groetjes sarina

  BeantwoordenVerwijderen
 18. We zijn mensen met gevoelens en emoties. Er gebeurt soms zoveel in ons leven of er komt soms zoveel op je af, dat je er niet overheen of er doorheen kunt zien. Toch beloofd de Heere dat Hij je nooit zal begeven, noch verlaten. Laten we maar met onze nood tot de Heere gaan en het allereerst bij Hem brengen. En dan mag je het ook wel aan een ander vertellen, als je daar behoefte aan hebt, als je weet, dat je die ander kunt vertrouwen. Om je te uiten, maar niet om het van die persoon te verwachten.
  Verwacht het van de Heere alleen, want die kan alleen helpen! En het geeft niet Jedidja, als het niet lukt om je volgende blog een blijde blog te laten zijn, we zullen voor je bidden
  en weet dat de Heere Zelf voor je bidt!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. I try to avoid the news programs as much as possible. And like you, I put my hope in Jesus and try to go forward as best I can.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Anoniem9/21/2012

  I'm actually going through a time right now where things in life are quite difficult for me so I'm glad you shared this post.

  Life, sometimes, it's not always cheery, even when we think positive and attempt to make the best of things. We live in an imperfect world, so unpleasant things sometimes happen to all of us.

  Thank you for reminding me to turn to Him during my sorrows and pains. Sometimes I forget to do this through my own stubbornness.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel open en eerlijk verwoord, want zo is het weleens in het leven. En dan richt Hij ons op, en laat Hij weten: IK BEN er!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je schrijft: volgende keer een blij blogje.
  Maar weet je wel hoe bemoedigend je blog is? Je schrijft over emoties, over wat er door je heen gaat of kan gaan. Je schrijft hoe Hij the lifter of our head is. Dat is toch super nieuws?

  Het feit dat we mogen weten dat Hij onze scherven opraapt en ze gebruikt tot iets waardevols is een waarheid waar ik heel vrolijk van word. Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Yes, Jedidja, I feel just like this lately.
  Thank you for this uplifting post! You are right, it is important for us to share both our joys and our sorrows...I love your blog also. It is very honest, and precious indeed!
  ~God Bless~ Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooi geschreven! En het niet te lang naar scherven kijken is een mooie tekst om te onthouden. Wat is het toch mooi dat wij alles kunnen neerleggen bij onze Heer, ook al ervaren we niet altijd zijn aanwezigheid, Hij is er! Ik ervaar altijd heel sterk dat ik juist na een zware periode er alleen maar sterker uit ben gekomen en dan weet ik, Hij heeft me erdoor heen geholpen. Ik bidt en hoop dat jij dit straks ook zo mag ervaren!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.