23-01-2012

Maandagmorgen babbel


Maandagmorgen. Ik kijk op mijn planning en zie dat ik deze week ontzettend veel te doen heb. Mijn hersens draaien nu al overuren: hoe krijg ik het allemaal klaar?  Zal ik het goed doen. Haal ik mijn deadline? Combinatie huishouden, gezin, schrijfwerk is soms niet handig.

Gewoon aanpakken, denk ik en terwijl ik een muziekje opzet schiet ik harder op dan ik verwacht had. Ik zet zelfs het verbleekte hout van een kast in de bijenwas. Mmm,  ruikt zo lekker! Het kasteel van mijn zoontje mag blijven staan op de grond. Ik stop alle playmobil poppetjes erin. Ook de zwaarden, pijl en bogen, dolken, schulden. Moordlustig tuig, grrr.  Anders zuig ik het zometeen op. Perongeluk.

Vanmiddag wil ik wat kleding op Marktplaats zetten. Ik heb een eigewijze zoon, die geen geen bloes wil dragen nu hij dertien is. Aan het begin van het winterseizoen kocht ik ze en nog steeds hangen ze in zijn kast. Ongedragen. En ook een broek, die ik mooi vond. (Hij niet.) Samen met wat andere kleding zet ik die vanmiddag op Marktplaats. Natuurlijk moet ik er eerst foto's van maken. Mijn zoon wil alleen effen shirts aan.


Het huis ruikt nu heerlijk naar schoonmaakmiddel. Ik geef de planten water, sop de vensterbanken, maak de stoelen schoon en haal een lap over de leren bank. De wc's zijn al schoon, dat deed ik eerst vanmorgen. Jammer genoeg viel mijn emmer om. Ja, wie zet de emmer dan ook op het deksel van de wasmand? Al het wasgoed nat want het water droop door de gaten naar beneden. Ik laat me niet sacherijnig maken door zoiets stoms. Ik kiep de was op de tegels van de waskamer en zie hoe smerig mijn hoge witte wasmand is onderin. Zand, knopen, een steentje, takjes. Gauw schoonmaken die rommel. Even later staat mijn wasmand weer te pronken naast de wasmachine.
Nu is het tijd voor pauze. Ik smeer een boterham met pindakaas. En pak mok koffie ( rode beker met witte stippen ).

Ik ben benieuwd wat jij gedaan hebt. Hoe is jouw maandagmorgen geweest. Had je een goede start? Of was je moe en is het nog steeds rommelig in huis? Misschien ben je wel super gestructureerd? Dan wilde ik wel een stukje van jou hebben.


The holy God of Israel,
the Lord who saves you, says:
“I am the Lord your God,
the one who wants to teach you for your own good
and direct you in the way you should go.

23 opmerkingen:

 1. Hallo Jedidja,

  Het is inmiddels al middag.
  Vandaag niet veel structuur maar mijn mannetje is dan ook niet vaak thuis en als hij dan thuis is ben ik er helemaal uit.

  6.45 de wekker
  6.55 op staan, broodsmeren voor de meiden.
  7.10 bak koffie en even computeren
  7.25 een moeder bellen hoe we het vandaag met het halen en brengen naar school doen, maar haar dochter was ziek dus we redden ons vandaag zelf.
  7.30 aankleden
  7.45 eten
  8.15 manlief brengt dochter naar school met auto.
  En ik begin met mijn vrijwillergswerk.
  Gisteren bij de kerk de post gekregen.
  Doe de administratie voor onze kerkvoogdij.
  In scannen van alle rekeningen en verdere post.
  Alles op de mail zetten voor de bestemde personen.
  Intussen 9.30 geworden ondertussen wassen gedraaid en opgehangen.
  Verder erg rustig aan gedaan.
  10.15 zijn we weg gegaan naar mijn schoonvader die dementerend is en in een verpleeghuis zit.
  Bij hem koffie drinken en gezellig praatje.
  11.45 weer thuis, eten
  de ochtend is om

  Dus hierbij een kijkje in mijn leven
  Niet zo bijzonder, vind ik zelf.
  Succes en veel Zegen deze week.

  Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. PS en die emmer met sop omschoppen deed ik vorige week op mijn plavuizen.
  Dat viel dus mee, heb maar gelachen want het was al zo nat.

  Groet Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Balanceren in huis, werk, hobby, schrijven... moeilijk ja. Ik ben begonnen met was opvouwen, emails beantwoorden, blogs schrijven. Toen kwam m'n vriendin Marja op de koffie, nodig even bijpraten. Nu slik ik snel een boterham weg, want ik heb vanmiddag een afspraak met m'n uitgever voor een nieuw boek, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. It sounds like you had a hard morning today. Me too. Today I feel catching a cold, but I had to get up at 6:00 as usual to make a boxlunch for my husband. I called him to get up but he overslept and rushed to work a little late. Terrible morning.
  There are ups and downs every day. Have a good cup of coffee with sweets, Jedidja.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vanmorgen snel de was opgehangen en toen weggegaan. (Verlate kraamvisite, uurtje rijden, bakkie doen, nieuwe huis bekijken, uurtje terug rijden...) Niet echt maandag ochtend-achtig dus :-) In de auto vast boterham gegeten omdat het anders zo laat werd. Thuis meteen dochterlief op bed gelegd voor middagdut, wat rommel wweggeruimd en nu even pauze...

  Groetjes! Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zijn minder gestructureerd. Mijn vrouw maakt huishouden en ik ga werken. De laatste twee weken heeft mijn vrouw vaak genaaid (4 zakjes om in te koopen en 2 piraten costuums voor carnaval) en ik heb geblogd na het werk. Daar voor koken, eten, de afwas doen. Zo is thuis een beetje werk blijven liggen. Maar wij vinden dit niet zo erg.

  Groeten uit Duitsland
  Dieter

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk om te lezen ook zo bij de reacties! Allemaal zo verschillend. Hier vanmorgen niet veel aan het huishouden gedaan, alleen gestofzuigd. Ik doe namelijk zaterdagavond als de kids op bed liggen beneden een lapje over de vensterbanken, goed stofzuigen en m'n man dweilen, dus we gaan dan schoon het weekend in en komen er redelijk schoon uit dus hoefde van mezelf niet te huishouden. Al had ik eigenlijk wel een was aan moeten zetten, maar niet gedaan. Dan maar vannacht laten draaien is ook nog goedkoper ;-)
  Wat ik wél gedaan heb: een leuk shirt voor m'n dochter genaaid. Heb 8 tot 5 jaar geleden best veel genaaid altijd voor de kinderen maar toen kwam het quilten en verdween het kleding naaien naar de achtergrond. Maar nu wil ik graag weer een beetje beginnen, zeker met die 2 kleine meisjes is toch wel erg leuk om wat voor hen te naaien ;-) Dus dat heb ik gedaan en natuurlijk gezorgd voor onze tweeling van 10 maanden.

  Groetjes, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi , hier op 5h45wekker opstaan oudste wakker maken zij moet om 7h18 de bus naar school nemen droogkast legen hervullen aansteken idem voor de wasmachine een beetje was buiten ophangen koffie drinken brood smeren voor dochter zoon en mezelf medicijnen nemen tandenpoetsen tussendoor dochter uitzwaaien mijn haar opsteken een lijnte make up de boekentas controleren zoontje koek agenda fruit kleren en schoenen aan een zoen en een knuffel voor de mannen die nog in bed liggen en dan de spurt naar de bus die neem ik om m7h32 eindelijk rust en ik lees een boek om 8h25start mijn werk en na een pauze van 15min en terug de bus ben ik om 14h10 thuis en nu noeg het huishouden en een warme maaltijd .. om 17h eten we warm en dan huiswerk na wat TV duik ik hopelijk om 21h mijn bed in anders haal ik vrijdag niet!! lieve groet Jezebelle
  oh ja ik heb wel een man maar die werkt fulltime en weekends en feestdagen en die is pas om 20h30 thuis dus ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gee! I'm such a slacker! All I did so far (it's early here) is take the dog for a walk, take out the garbage, feed the dog, and make breakfast and wash the dishes. If I didn't have the dog I might well still be abed! Off to make the beds now!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hmmm, 'k had wilde plannen over het poetsen van het kantoor, maar zag ze in andere zaken verdwijnen. Eerst op de fiets naar de mondhygiënste, toen ik uitgeput thuis was heb ik koffie gedaan onder het lezen van blogjes.
  Toen rap-rap de kamer nog, de keuken ook maar rap-rap mee, zodat ik morgen... je snapt het vast al. Was draait, even plat gegaan want uitgeput en toen moest ik nog wat mails afhandelen... en nu zit ik hier een heel bericht te typen terwijl dat niet de bedoeling was en ik ga nu gauw verder, eten klaarzetten en dan zijn de jongens weer thuis....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I've gone to work at 7:15 am. Now i'm waiting for the kids to come from school and we'll do homework, dinner, ... lots of things till 9pm when the kids will be sleeping and I'll rest for a while.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hi Jedidja, it sounds like you had a wonderful morning and accomplished a lot of work! It always feels so good to have the house clean and fresh. I hope you have lovely afternoon! Delisa :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. maandagochtend.. Fijn dat onze (pas) getrouwde dochter een nachtje is blijven slapen. Ze moet vanochtend al wel weer weg. Ze zit gezellig met mijn man en mij te ontbijten zoals zo'n twee jaar geleden voor ze op zichzelf ging wonen.
  We zwaaien haar uit. Vandaag wat huishoudelijke klusjes. ik weet ze niet eens meer allemaal. De kamer op orde na het weekeind. Was afhalen, was in de machine. Wc's schoonmaken. Stofzuigen, dat soort dingen. Tussendoor even de internet post afhandelen. Boodschappen doen. Koffie drinken, eten, thee.

  Bijtijds eten vanavond want ik heb al een tijd geleden me laten verleiden tot een oriflame avond hier.. Na ongeveer zo'n 40 dames benaderd te hebben, komen er ongeveer 7..
  Als het voorbij is, vind ik het vast heel gezellig geweest..maar ja. meestal zie ik tegen zulke "organisatiedingen met visite" op

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik stond op om 6.15 uur.
  Brood gesmeerd voor manlief.
  Aardappelen geschild, was gestreken, keuken en bijkeuken gedweild.
  Daarna gedouchet, samen met Rick ontbeten en toen op weg naar mijn werk.

  Soms kijken we overal zo tegenaan, maar als je er gewoon aan begint, valt het vaak best wel mee he?!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik heb ook best veel gedaan vandaag, eerst kon ik vanmorgen niet op gang komen maar rond half 11 toch maar begonnen, eerst de ramen gezeemd binnen en tussen door de was er in en s,middags stofzuigen en dweilen en de wc,s en eten gekookt en nog naar de stad geweest want jedidja haar bril was kapot en nu is het avond.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoiii! Jouw site lukt dus wel! Gelukkig. Ik ben vanmorgen wezen sporten, nadat ik een blogje schreef, natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hi Jedidja - so weird, I had a peanut butter sandwich today! Also had to do lots today. One thing at a time, right? God bless
  Tracy

  BeantwoordenVerwijderen
 18. I work Monday evenings so I like Monday morning because I can sleep in and don't have to rush around. Today I stayed in bed till about 9:00 reading False Pretenses by Kathy Herman. Very good book, hard to put down. Then I did some cleaning, made a couple phone calls, washed dishes and have some chili cooking for supper tonight. Smells so good in here!
  Love your blog! Janice

  BeantwoordenVerwijderen
 19. After a busy weekend, sometimes my Mondays are slow - and I get more busy on Tuesday. :) Happy Week to you!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hi Jedidja,
  Taking care of puppy then off to work. Work from 6 in the morning until 3;30. Now sitting at computer. The day is done!
  Blessings...Chelle

  BeantwoordenVerwijderen
 21. And I thought my Monday was crazy. Praying the rest of your week is peaceful.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. passing by to remind you of my valentine giveaway..if you like to participate just leave a comment and let me now friday night i will choose a winner and saturday will be sending the giveaway little too early but it takes a week to arrived..hope you join...you can read about it on my blog...god bless you...loves soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wow, wat een actie op maandag. Ik heb helaas niet veel gedaan die dag vanwege drie zieke kinderen. Dus het is nog steeds een rommel.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.