01-06-2020

TERUG NAAR HEM

Heb ik echt zomaar een uur op mijn nieuwe stretcher gelegen? Zomaar naar de wolken gekeken? Ja dus! De witte wolken  schuiven langzaam voor de zon, er ook overheen. Ik hoor de wind door onze eik ruizen en ik denk aan wat iemand zei: als je je ogen dicht doet en naar de wind luistert, die de bladeren laat ruisen, dan lijkt het net of je de golven van de zee hoort.


Ik doe het even. 
Het lijkt net echt.

Herinneringen
Ik denk terug aan de keren dat ik als kind naar de zee ging en herinner me die ene keer dat ik zo’n lol had met mijn nichtjes, op vakantie in Domburg. De golven waren vreselijk hoog en we sprongen er midden in. We doken er dwars door heen en lieten ons mee terug drijven naar het strand. Ik ben die middag nooit vergeten en ik dank God voor de leuke momenten die ik me opeens herinner.

Mijmeren
De wolken boven mijn hoofd pakken zich samen. De wind neemt wat toe en ik voel een frissere luchtstroom onder mijn stretcher doorgaan. Het is heerlijk om zo te liggen en te mijmeren nu ik me zwak voel door de tweeweekse penicillinekuur tegen Lyme. 

Back to the basis is dit voor mij. 
Terug naar Hem!


Citaat J.C. Ryle
Ik denk aan het citaat dat mijn man gisteren deelde:

We moeten wel begrijpen dat beproevingen horen bij het dieet dat alle ware christenen kunnen verwachten. het is één van de middelen waardoor hun genade wordt bewezen en waardoor ze ontdekken wat in hen leeft. Zowel winter als zomer, kou als hitte, wolken als zonneschijn zijn nodig om de vruchten van de Geest tot rijpheid te brengen. We zouden liever 'het meer' oversteken bij kalm weer en gunstige wind, Met Christus altijd aan onze zijde en de zond die in ons gezicht schijnt. Maar het mag niet zo zijn. Op deze manie zouden Gods kinderen nooit "Zijn heiligheid deelachtig worden" (Hebreeën 12:10) Bron: Een jaar lezen in  Johannes

Beproevingen, groot of klein zijn niet leuk. Ik word er niet blij van. Maar toch is het goed omdat ik weet dat God goed is. Het loopt Hem niet uit de hand. 

Mij wel.
Hem niet.


Sharons Insta
Mijn Engelse vriendin Sharon schreef iets moois op haar Insta en ik vertaal het en deel het hier omdat het mij zo bemoedigde:

Er zijn zoveel moeilijke dingen in het leven: rouw, pijn, verraad, ziekte. Maar voor de ware gelovige is er een bijzondere troost in deze moeilijke dingen en dat is dat Jezus het weet en het begrijpt. Hij weet het niet alleen, Hij hoort en troost ook degenen die naar Hem toe vluchten in hun problemen. Misschien heb je hetzelfde  gevoel dat David had toen hij zei: Och, gaf iemand mij vleugels als van een duif! Ik zou wegvliegen naar waar ik blijven kon ' We kunnen misschien niet wegvliegen uit onze situatie, maar we kunnen wel naar Christus vluchten en wegschuilen in Zijn liefde ... Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik ZAL u rust geven. Neem Mijn juk op u, en leer van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en u zult rust vinden voor uw ziel; want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht.
Ik doe het. Terwijl ik hier lig, vlucht ik naar Hem, zoals ik vaker doe.
Hij ZAL rust geven.

Mijn hart is vol aanbidding en liefde voor Hem.

🎧  Eleicha (Coming Back to You)

6 opmerkingen:

 1. Ja zo is het: Ons is geen kalme reis beloofd, wel een behouden aankomst. Hij is altijd dichtbij. Van harte beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is het ja, terug naar Hem, zitten en naar de hemel staren. Het kan, het mag, het moet... in de stilte luisteren naar Zijn stem. Mooie blog zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem6/04/2020

  Wat is dat waar Aritha. Hij zal rust geven. Ondanks het juk dat op je ligt en de last die je draagt. Beterschap en sterkte in deze weg die God met je gaat.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi Aritha om je weer tot rust te komen bij Hem. Ik vind het zelf ook heerlijk rustgevend om naar de wolken te kijken en stil te staan bij Zijn grootheid, maar tegelijk ook Zijn liefde!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat bijzonder; we halen exact dezelfde Bijbeltekst aan in onze blog! Ik wens je Beterschap en Zijn rijke zegen. Bedankt voor de post!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor deze prachtige en bemoedigende blogpost Aritha! Het doet mij denken aan de volgende tekst uit Opwekking 488: 'Als ik U ontmoet, vind ik rust bij U'. Van harte beterschap en Gods zegen toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.