25-01-2017

IK VANG DE ZON

Brrr ... koud buiten. Ik liep de tuin in om wat foto's te maken van bevroren blaadjes en grassprieten. Stiekem hoopte ik ook een roodborstje te zien.

MET GAATJES

Opeens zag op de grond een verrot blaadje liggen met gaatjes erin. Ik bukte om het op te rapen en bekeek het zorgvuldig van alle kanten. Echt lelijk, dacht ik. Verrot ook. Net als mijn leven. Pijn en schuld hebben er gaten ingevreten. Zo imperfect!


IK VANG DE ZON

Ik hield het blaadje omhoog en zag hoe doorschijnend het was. Ooit fris en groen. Nog hoger hield ik het blaadje in de lucht. Hé, ik ving de zon! De zon piepte net achter een wolk vandaan en scheen precies door een van de gaatjes van het blaadje heen.

SCHITTER!

Wacht, daar wilde ik een foto van hebben! Heel gedoe. Best moeilijk om de zon te vangen. Wat werd het boomblaadje opeens kostbaar in mijn hand. Het licht van de zon schitterde er zo fel doorheen dat ik mijn ogen zelfs een beetje dicht moest knijpen.

                             

HIJ HEEFT LIEF

Zo is God, dacht ik. God zoekt het verlorene. Het verrotte. Mij. Hij raapt me op zegt: Alles aan u is mooi, Mijn vriendin, er is geen enkel gebrek aan u. Ik hoor Zijn stem als ik uit mijn Bijbel lees: "Ik zal u beslist niet loslaten en Ik zal u beslist niet verlaten!" Hoe imperfect ik ook ben, Hij heeft mij lief!

ANDER PERSPECTIEF

Ik heb besloten de les van het verrotte blaadje in mijn hart te bewaren. Want als God Zijn licht over (en in) mijn leven laat schijnen, zet Hij alles opeens in een totaal ander perspectief.

                          

In het begin schreef ik dat ik hoopte een roodborstje te zien. Ik zag hem later onder in de bosjes zitten. Roodborstjes zijn zo mooi! Eén mijn favoriete vogels. De foto is net een zoekplaatje. En hieronder een video van het blaadje met de zonnestralen.

 

Ik maakte die binnen omdat ik zulke koude handen had. 
Leuk om als herinnering te bewaren!

15 opmerkingen:

 1. Wat een mooi beeld, en ik zeg geslaagd. Wat voor ons waardeloos is heeft waarde bij Hem! Mooi dat je dit deelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie blog, ik herken me in dat blaadje. Ik heb iets met liederen dus dacht aan deze :https://www.youtube.com/watch?v=5HmiQO6fB6Y

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat heb je dit mooi verteld en een roodborstje erbij zo heb je weer een mooi dankbaar blogje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig gelukkig ziet God ons niet als rot en schuldig. Door de Here Jezus ziet Hij ons volmaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Such lovely pictures and video! So thankful for God's love to me and my family! Thankful for His compassion! Thankful that He sought me! Outside of His righteousness, My goodness is as filthy rags...Isaiah 64:6--"But we are all as an unclean thing, and all our righteousnesses are as filthy rags, and we do all fade as a leaf and our iniquities, like the wind, have taken us away." But though Jesus everything changes!!! The Light shines though! Thank God for the Light!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Great analogy. Glad you got to see your Robin. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie vertaling naar je eigen leven! Jij ziet het terug in de gewone dagelijkse dingen, dat vind ik altijd zo mooi. Ik zit er nu aan te denken dat ik het met knutselen en handwerken altijd het leukst vind, om van 'niets' (vaak waardeloos materiaal) iets te maken. En dat is eigenlijk ook wat God doet met onze levens.
  Ik zie het filmpje niet, ik zal morgen nog even op de andere computer kijken,
  Fijn dat het lezen van mijn blogje jou ontspanning gaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank je voor deze mooie en wijze levensles! Bij het intikken van het woord 'levensles' krijg ik gelijk in beeld of ik 'levenslied' bedoel. Ja, ook zo galmt je blog na in mijn gedachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. These little miracles make our alldays life so wonderful and rich.
  Cute lovely robin in the cold...

  (hope, my pc STAYS working)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beautiful photographs of nature!
  Greeting

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi. Ik ben dol op de lessen uit de natuur :-) Ik moet ook denken aan de songtekst van Leonard Cohen waar hij zingt: there's a crack in everything, Thats how the light shines throug. ofzo

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi, die vergelijking van dit blaadje met jou, maar ook met mijn leven. Ja, ik ben dankbaar voor de Zon die alles mooi maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat mooi omschreven, Arita. Het blaadje zag er zo mooi uit met dat zonlicht er doorheen. Bijzonder om te bedenken dat God ons ook zo ziet. Ik zal eraan denken als ik weer al die gaten in me voel.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. oh my!!!
  your photography is AMAZING!!!
  i am amazed by your beautiful way of capturing.
  these photos are MARVELOUS!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.