11-11-2016

ONDERWEG NAAR DUIZEND DINGEN

Ik ga regelmatig bij een oudere weduwe langs. Afgelopen zaterdag duwde ze me spontaan een CD in handen: "Neem maar mee. Ik heb er zelf zoveel aan gehad!"

DUIZEND DINGEN

Toen ik gisteren naar het revalidatiecentrum reed om mijn vader te bezoeken, besloot ik de geleende CD te luisteren. (Mijn vader werkt hard aan het herstel van zijn gebroken heup.) Ja, ik ben zo blij met die CD! Veel tracks gingen over verlies en de verwerking daarvan. Maar wat me vooral raakte was het stukje over: duizend dingen. Soms ben je druk met duizend dingen. Telefoon, je agenda, email. En dan kom je ook nog eens in de file. Je haalt het niet. Je krijgt je planning niet klaar. Duizend dingen ... Totdat op een dag: de regenboog! God zet je stil.  Source: Wandelen aan zee

PLOTSELING UW REGENBOOG!

Dat is precies wat ik voel. Op weg naar duizend dingen.Veel willen doen en het toch niet af krijgen. Ik betrap me erop dat ik telkens met mijn gedachten terugga naar wat er allemaal gebeurd is de laatste maanden. Omkijken, verwerken. En dan weer rennen en vliegen om alles klaar te krijgen wat op mijn planning staat. Daarom sprak dit mij zo aan, in de auto:

Onderweg naar duizend dingen
- zo noodzakelijk in mijn ogen - 
jachtende van nu naar morgen,
plotseling Uw regenboog.

Onderweg naar duizend dingen,
gaat het vlammend door mij heen;
spreekt God in een zee van kleuren:
Trouw als Ik is er niet één."


Onderweg naar duizend dingen,
heb ik heel lang stilgestaan,
om dit teken van Uw liefde
als een kind te ondergaan.

Onderweg van nu naar morgen
nooit verliest U mij uit het oog.
Met voorbij zien aan mijn ontrouw
spant U, Heer, Uw regenboog.

Uit: Heimwee naar later, Co 't Hart


HIJ IS TROUW!

En zo had verrassend gezelschap onderweg. Van een lied. Van een gedicht. Want soms gebruikt de Heilige Geest woorden van een ander om je bevroren emoties te ontdooien. Om een regenboog in je leven te brengen. Trouw als Hij is er niet één en ik ben kostbaar in Zijn oog.

Wanneer heb jij voor het laatst een regenboog gezien?

22 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig lied. Zo waar dat God ons zo een glimlach een bemoediging geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beautiful song. Beautiful picture of a rainbow. Beautiful thoughts. I cannot count the times that God has broken though my "distance" and drew me closer to Him by little things like you just mentioned! His loving faithfulness to me continues to astound me. God is faithful and God is good! Praise His name!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mij nog steeds een raadsel waarom ik moet reageren als unknown (Google) terwijl ik toch netjes ingelogd ben als Evie van Twinsane & Thriving :-)

  Jij weet natuurlijk zelf het beste welke balletjes je allemaal in de lucht moet houden. Zijn er niet een paar die je kan laten vallen, zodat je weer tijd krijgt om te rouwen? Ik als jou een heel klein beetje ken, ben jij een schrijfster die ook dingen verwerkt door te schrijven... meer zeg ik niet. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Jedidja, I think the word for this post is "beautiful". You have done a wonderful job of putting the words together with the beautiful rainbow photo. Excellent!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lief gebaar die CD. Ik had veel steun aan de een CD van Elly en Rikkert toen mijn moeder pas was overleden. Net als de regenboog is muziek iets dat je even stil zet. Mooi blog. Enne...succes met de duizend dingen die ook moeten gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nog niet zo lang geleden zag ik er 1 blijft altijd bijzonder om te zien krijg er ook vaak mooie gedachten bij. En muziek daar moet je je aan overgeven ik heb te veel mooie cd's om er 1 te kunnen noemen die eruit springt. nu ligt Matthijn Buwalda in de cd speler

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Jedidja, wat lief dat je ondanks je duizend dingen , toch tijd vrij maakt om die weduwe te bezoeken, en dat wordt gezegend met zo,n mooie cd. Ik had hem graag geluisterd , maar dat lukt me niet, maar wat een prachtige tekst. Sterkte in alles hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtig lied! Heel mooi. Dank je dat dit deelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie tekst!
  Vorige week zaterdag heb ik een dubbel regenboog gezien. Erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hi, Jedidja!
  What beautiful lyrics. Warms my heart! I saw a double rainbow this week. Thank you for visiting me and comment. Your writing is beautiful; I want to read more.
  Mary

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vorige week mijn laatste regenboog gezien! Dank je voor dit mooie stukje:)...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. such a beautiful rainbow :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt een mooi stukje geschreven. Er staan twee regenbogen op je plaatje. Een teken om eens extra stil te staan? Dat geld ook voor mezelf. Ik zag afgelopen donderdag nog een regenboog en ik moest denken aan Gods plannen die vast staan ondanks dat het lijkt alsof de wereld op hol slaat. Mooie foto ook van jou regenboog.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem11/20/2016

  Wunderschön so ein Regenbogen und er zeigt uns die Verbundenheit mit Gott.

  Lieben Gruß Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Love that final shot of the rainbow! - Tasha

  BeantwoordenVerwijderen
 16. life is really so short and unpredictable so all we have to do is to take a moment from thousands things ,sit with empty head ,take a deep breath and absorb the message of the eternal beauty of RAINBOW!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. best wishes for you father's hip dear

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hi Jedidja, Just stopping by again to thank you for your kind words on my blog. By the way, I saw a beautiful rainbow a few days ago and will include a photo in my next post in the coming days. Your photo inspired me! :-) Have a wonderful day!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooi stukje! Ik vond de regenboog altijd al zo bijzonder maar zo krijgt hij zelfs nog meer betekenis.
  Lieve groetjes,Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooi! De laatste keer dat ik een regenboog zag, was in de auto. Een boog die helemaal zichtbaar was, tot het punt dat hij de grond 'raakt'. Nog nooit zo'n indrukwekkende regenboog gezien!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.