08-11-2012

BANG ZIJN VOOR REUZEN

Ik heb eerder geschreven over vechten tegen reuzen. Ik dacht eraan terug toen ik vanmorgen een stukje uit een boek las over het leven van David.

Toen David tegenover Goliath stond, ging hij hem meteen te lijf. Maar in de stad waar de reus vandaan kwam, ontweek hij de confrontatie. Goed? Slecht?

 
David was doodsbang (1 Samuel 21:10-15) Hij deed alsof hij krankzinnig was en krabde aan de deuren van de poort. Hij kwijlde zelfs in zijn baard. David versloeg niet al zijn reuzen op dezelfde manier blijkbaar. Hij verloor zijn focus op God en zijn vertrouwen wankelde.
 

Ik las ergens dat angst van muggen olifanten maakt. Hoe groter de angst, hoe groter de reus. Reuzen zijn onberekenbaar. Ze duiken plotseling op. Soms als ik ze het minst verwacht en dan zakt de moed in mijn schoenen.

Daarom vind ik dit gebed zo mooi:
   
Heer God, ik bid dat ik nooit een probleem zal afmeten aan mijn eigen kracht, maar aan die van U. Ik bid dat ik me niet bezorgd zal maken over de vraag hoe ik me moet verdedigen, of wat ik moet zeggen, want de heilige Geest zal mij op het juiste moment ingeven wat ik moet zeggen of doen. Er is niets in mijn leven waarin U niet kunt voorzien. Dank U wel, Heer. 


21 opmerkingen:

  1. Lovely prayer.
    they are not my giants, they are the Lord's. It is a spiritual war and Jesus will teach me to overcome in Him. The battle belongs to the Lord. When I am weak He is strong.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi jedidja, wat een mooie blog heb je geschreven. We moeten zoveel leren uit handen te geven aan de Heere! en ik wil het te vaak zelf doen!
    groetjes sarina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reuzen zat, en ja....er zijn er die je moet verslaan, maar soms kun je inderdaad reuzen het beste ontwijken. David was misschien nog zo gek niet. Niet elke reus is het waard om de confrontatie aan te gaan. Verspilde energie. Laat die reus maar in zijn sop gaarkoken en loop er met een ruime boog omheen.
    Grts Irene

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Irene. Voor mij een waardevolle reactie.

      Verwijderen
  4. Mooi stukje Jedidja. Zo is het he, de ene keer kun je alles aan, de andere keer wordt je er letterlijk een beetje gek van...
    Kijk je even naar mijn mail, in je mailbox?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het helpt mij altijd wel als ik ze onder ogen zie, los nog van de vraag of ik er überhaupt wel iets mee moet doen.
    Die foto met die open handen vind ik erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig gebed. Die ga ik van je overnemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtig gebed!

    Meestal lukt het wel, de openlijke confrontatie met de reuzen. Een enkele reus niet, zoals lapjeskat zegt, verspilde energie. Ik gun het die reus niet om te groeien.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Soms is het goed om niet op te zien naar de reuzen in je leven, maar om je te herinneren wie de Heere is. David herinnerde zich voordat hij de reus tegemoet trad dat de God die hem redde uit de klauwen van de leeuw en beer, hem ook zal redden uit de hand van de reus. Ja, de reuzen kunnen er zijn, maar (ondanks mijn gevoel) is het goed me te herinneren dat de Heere altijd groter is!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuk uitziende homepage heb je! Je blog heb ik even goed tot mij laten door dringen. Vannacht had ik ook weer reuzen, maar ze moesten wel het onderspit delven, want de Vader Zelf bemoedigde mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat ik heb geleerd gaat zo (in het engels): When fear shows up, faith leaves...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. I thank God that he helps me face my giants! Have a blessed week end!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik heb al heel wat meegemaakt maar of het reuzen waren....? Ik denk dat mijn echte reuzen nog moeten komen. En ik vertrouw erop dat de Here me dan zal helpen...hoe zou ik er anders doorheen moeten komen?

    ps. stuur me je emailadres... dan krijg je een huisje uit het straatje om in te kleuren met potlood.(je vind mijn email adres op mijn site bij workshops).
    Van maria heb ik m binnen en jullie brachten me op het idee om meer huisjes te tekenen en een straatje te maken.
    Zo kunnen we "buurten" bij elkaar.

    groeten en een goed weekeind.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hello sweet friend, Yes we all have giants in our life. David's was huge and yet God was with him and he conquered. We can do the same if we only trust and believe. As I get older I am more able to do this.. Some things look just too big, yet nothing is impossible with God... "Lord keep reminding me, that you and not I, can win any giant." Much love to you. xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Anoniem11/10/2012

    Hallo Jedidja,
    Er zijn vele situaties in ons leven, die ik als reuzen af kan schilderen. En velen hebben we overwonnen, maar de grootste reus in ons leven, is een hardnekkige. Dagelijks zijn we bezig ons staande te houden in dit gevecht, waar we de ene keer overwinning in boeken, en de andere keer niet een nederlaag maar ons neer moeten leggen, bij een moment van niet sterk genoeg zijn om staande te blijven. Maar dankzij de kracht die we ook elke dag weer mogen ontvangen van onze Heer, kunnen we dan toch de draad weer op pakken om verder te gaan.

    Er zullen nog genoeg reuze komen, maar weet wel dat mijn man en ik niet alleen in die strijd staan.

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Jedidja,

    Even praktisch over het maken van een link: als je een nieuwe blog (bericht) maakt, dan zie je naast het icoontje van een foto invoeren het woord "link" staan. Stel je wilt een link invoeren, dan klik je op link, dan kun je boven in de URL invoeren (dus de daadwerkelijke link) en daaronder kan je het stukje tekst invoeren, waar jij de link aan wilt verbinden. Bijvoorbeeld "blog van tiepmiep" of "klik hier".
    Dat is eigenlijk alles. Ik hoop dat het je lukt! zo niet, dan hoor ik het wel :)
    groetjes en fijn weekend, Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hi Jedidja,
    This is the second post in a row where this story was posted about. I hope God is not preparing me for a giant to appear!..But, then, i guess i should be glad that God prepares us for such an encounter when they come into our path. I like what Brenda said...that the giant is not ours, it is God's giant to fight. ~Good message.
    ~God Bless~ Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Anoniem11/11/2012

    Hi Jedidja, I just wanted to let you know I have nominated you for the liebster blog award. You can find it here: http://mydailywalkinhisgrace.blogspot.com/2012/11/liebster-blog-award-from-angie.html
    Look forward to seeing you there.
    God bless
    Tracy

    BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.