01-09-2016

KOESTEREN DIE MOMENTEN!

Soms verzin ik de titel van een blog op het laatst. Nu niet. Hij staat er al: Kostbare momenten zijn er om te koesteren. Want daar wil ik het over schrijven. Over de kostbare momenten. Hoogtepunten zelfs! Augustus was de maand dat ... hè, waarom aarzel ik nou? Ik stop zelfs met typen en loop even naar de keuken om koffie klaar te maken.


IN DE WAR

Ik schud mijn hoofd. Waarom heb ik nu de neiging om dieptepunten op te noemen, hier op mijn blog? Staan die zo op de voorgrond? Dat wil ik niet. Ik raak een beetje in de war en laat onze vakantie nog eens de revue passeren:

IN MIJN HART BEWAREN

De zonsondergang aan de Belgische kust was beslist een kostbaar moment. Tot twee keer toe zagen we de prachtige kleurnuances van ondergaande zon. Zo maar tussen de regenbuien door. HIER een linkje naar wat foto's. Nog meer kostbaar was het om er af en toe tussen uit te knijpen met mijn man. Dat kan als je kinderen ouder worden. Samen van de natuur te genieten. De mooie dingen die we besproken, bewaar ik in mijn hart.  


IK EEN SPELBREKER?

Het meest kostbare hoogtepunt was Gods spreken tot mij. Doordat het niet zo goed ging met mijn heup, was ik erg bang dat ik de vakantie zou bederven. Dat ik een spelbreker zou zijn. Ik kon niet langer dan een half uur lopen. Stel dat het erger werd. Of dat ik ... Mijn bezorgdheid maakte dat ik me soms niet echt ontspannen kon. Tot ik op een dag iets las met als thema: Kijk naar de lelies in het veld! 
Kijk naar de lelies in het veld, hoe ze groeien; ze werken niet en spinnen niet; en Ik zeg u dat zelfs Salomo niet gekleed ging als één van deze. Als God nu het gras op het veld, zo bekleed ... zal Hij u niet veel meer kleden, kleingelovige? (Matth. 6:19-24)

HIJ ZORGT

God, die voor de lelies zorgt, zal ook voor jou en mij zorgen. Onze hemelse Vader weet exact wat we nodig hebben. Kostbaar zijn we in Zijn ogen. We gaan zelfs die prachtige lelies ver te boven. Dat was ik even vergeten. Later las ik een mooie Engelstalige uitleg bij dit vers: 

Take no thought for your life. Not about the length of it; but refer it to God to lengthen or shorten it as he pleases; our times are in his hand, and they are in a good hand. Be not anxious for the future, how you shall live next year, or when you are old. The conclusion of the whole matter is, that it is the will and command of the Lord Jesus, that by daily prayers we may get strength to bear us up under our daily troubles, and to arm us against the temptations that attend them, and then let none of these things move us. Happy are those who take the Lord for their God, and make full proof of it by trusting themselves wholly to his wise disposal. Let thy Spirit convince us of sin in the want of this disposition, and take away the worldliness of our hearts. (Matthew Henry)
Hij zorgt voor mij. Dat is genoeg!KOESTEREN

Vanuit dit kostbare hoogtepunt kon ik genieten van heel veel andere mooie momenten. Ik heb er een paar verzameld op mijn andere blog: Moments, frozen in time. Want kostbare hoogtepunten zijn er om te koesteren.

Welke kostbare momenten wil jij koesteren?

17 opmerkingen:

 1. er is elke dag wel iets wat je kan koesteren dat doe ik dus ook. soms zijn het grootse dingen maar vaak hele kleine dingen. Vandaag nog ff naar ma gefietst fijn dat ze er nog is en altijd blij is

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven! Ik hou sinds kort een puntenboekje bij van de dingen waar ik die dag dankbaar voor ben. Het helpt me beseffen hoe goed God is. Maar ik vind het tegelijk heel spannend hoe het nieuwe seizoen zal gaan. Dank voor de herinnering dat God zorgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi geschreven!Het mooi om het kostbaren, klein of groot te benoemen en te mogen koesteren. Toch mag je ook je dieptepunten delen hoor.
  Dat is ook weer heel menselijk.
  Het leven kan zo prachtig en genieten zijn maar tegelijkertijd ook weer zó pijnlijk soms.
  Onze Vader weet inderdaad precies wat wij nodig hebben!Mooi dat je dat vertrouwen ook uitspreekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thank you for sharing these amazing photos and wonderful encouragement!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je voor het delen van je gedachten! Ik ben zelf geneigd mij te focussen op de schaduwen die er waren, zijn of misschien komen. Vanmorgen vroeg ik mij wat verdrietig af hoe dat toch komt. Toen las ik jouw blog. Dank je, ik ga het doen: kijken naar de bloemen en het gras en focussen op Hem. En (wat al heel lang mijn voornemen is): Elke dag een foto maken van een genietmoment, hoe klein ook, Dan zullen de schaduwen kleiner worden en hopenlijk verdwijnen.
  Lieve groet van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie Bijbeltekst! Vind het altijd verbazingwekkend hoeveel we kunnen leren uit alleen al een paar zinnetjes uit Zijn Woord. Mooie foto's ook trouwens:)!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi geschreven, zo zie je maar weer dat wij ons al te veel overal zorgen om maken. Een mens wikt, maar God beschikt.
  Maar we mogen het alles in Gods Handen leggen. Er zijn elke dag zoveel (kleine, maar ook grote) dingen waar je bij stil kunt staan en Zijn Goedheid in kunt zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je het maar wilt zien, dan zijn dagen gevuld met prachtige momenten om te koesteren. Op dit moment bijvoorbeeld zit er een klein jongetje tevreden op mijn schoot een crackertje te eten (en probeert hij ook wat te typen....)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi en kostbaar om deze momenten in je herinnering vast te leggen. Prachtige foto's! !!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je mooie momenten koesteren. Zo mooi als jij beschrijft om je momenten te koesteren. De tekst die jij aanhaalt is mij niet onbekend, ik betrap me er vaak op door te hollen. Mooi om deze tekst, mèt deze beelden, weer even in herinnering te krijgen. Bedankt.
  Groeten, Hannie van www.familiedubbelop.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi! ook om te beseffen dat er heel vaak meer mooie dan minder mooie momenten in een dag zijn. Als je maar goed kijkt..
  Geniet ervan. En de mindere momenten mogen er ook zijn. Die kunnen zelfs ook heel kostbaar zijn, hoewel dat vaak achteraf pas zichtbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, zo mooi om te beseffen. Dat van die lelie's, daar moet ik ook vaak aan denken.... Mijn momenten om te koesteren liggen vaak in het lieve gewone leven...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ach er is zo veel om te koesteren vooral ook in het dagelijkse leven. Maar op dinsdag leg ik er altijd weer 1 vast op mijn blog en daar door is de dinsdag al heel speciaal .
  Mooi blogje weer met pracht foto's Jedidja !!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. The "every day", ordinary moments, if suddenly taken away from us would become very precious! There is so much beauty in the "every day." Too many are looking into something future to give satisfaction and pleasure, but if we could only really, really taste how good our ordinary bread and butter is life would be one grand picnic on a daily basis!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Está precioda con un hermoso color lila!!
  Buen fin de semana.
  Besos.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Das sind ja ganz fantastische Makros! Die feinen Einzelheiten im ersten Bild und die wunderbaren Farben!
  Liebe Grüße aus dem Nachbarland von
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.