09-09-2016

Hij is bij ons in onze chaos

"Mam, waar zijn mijn sokken?" vroeg mijn dochter op maandagmorgen. "Ik heb echt helemaal niets meer." Ik wist onmiddellijk waar ze waren. Ze lagen op een hoopje te wachten tot die vervelende wasmachine het weer deed.

Kapotte wasmachine
Mijn dochter baalde natuurlijk heel erg. Ze trok toen maar sokken van iemand anders aan. Zucht. Kapotte wasmachine, vieze sokken en een uitpuilende wasmand.


Glinsteringen
Mijn vriendinnen werkten mijn handdoeken weg. Oké, genoeg over mijn wasmachine. Ik wil graag het moois delen dat ik gelezen heb in Glinsteringen van genade.

Hij is niet afwezig in ons lawaaierige, chaotische leven. Hij is bij ons tot het einden van de wereld. En als dat waar is, dan is Hij ook bij ons tot het einde van onze autorit. Hij is bij ons als de koelkast leeg is terwijl we pas over vier dagen weer boodschappen kunnen doen. Hij is bij ons tot het einde van die lange nacht opzitten met een huilende baby. Hij is bij ons tot het einde van een feestje waar we liever niet waren geweest of dat we liever niet hadden gegeven, om welke reden dan ook. Hij is bij ons tot het einde van een hectische ochtend waarop van alles gebeuren moet. Hij is bij ons, zelfs tot het einde van een vreselijke dag waarop niet leek te gaan zoals gepland. ~ Glora Furman

Quote John T. 
When Christ saith: "I am with you always" you may add what you will: to protect you, to direct you, to comfort you, to carry on the work of grace in you, and in the end to crown you with immortality and glory. All this and more is included in this precious promise.

Hij is bij ons in onze chaos
Dit veranderde de manier waarop ik reageerde op onze wasmachine. Zijn aanwezigheid laat geen ruimte over voor zelfmedelijden.


Trouw verschijnt. En dit is het werk van onze God, als Hij ons ontmoet bij de wasmachine, in de rij van de supermarkt of waar dan ook.

Wat een kostbare glinsteringen van Zijn genade. 
Hij is bij ons in onze chaos. Ervaar jij dat zo?

11 opmerkingen:

  1. Anoniem9/09/2016

    Klinkt idd als een prachtig boek:)! Hoop voor je dat je wasmachine snel weer zn werk kan doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi! Ik hoop het boek ook nog te bemachtigen. Mooi verjaardagscadeautje denk ik :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn om zo'n boek te lezen! Dank voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed idee, ik heb nog een boekenbon liggen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit vind ik ook zo'n prachtige, kostbare zin:
      'En dit is het werk van onze God, als Hij ons ontmoet bij de wasmachine, in de rij van de supermarkt of waar dan ook.'

      Dank je.
      Enne.. ik word gewoon benieuwd naar je boek!

      Verwijderen
  5. I LOVE the fact that Christ is ALWAYS with us no matter what we are going through! It is such a comfort! Such a faithful Savior! Such a compassionate Friend!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat kun je blij zijn met een werkende wasmachine! Zoals je - na een periode waarin iets niet vanzelfsprekend bleek - blij kunt zijn met een heleboel dingen die eerst zo gewoon leken. Ik zal kijken of ik dat boek eens te pakken kan krijgen; het lijkt me mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi blog. Wat fijn om te kijken naar alle gewone dingen en te bedenken dat alles bijzonder is omdat Hij erbij is.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lijkt me een mooi boek.
    Alles lijkt zo normaal en gewoon, maar als je bedenkt dat Hij bij je is al de dagen van je leven, wordt het alles zo bijzonder en elke dag zo kostbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Beautiful words of truth and hope! My thoughts and prayers are with you and your mama.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtig geschreven! Herkenbaar en bemoedigend!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.