13-05-2016

Ben ik alleen mooi als ik bloesem draag?

Wat een heerlijk weer hebben we achter de rug! Genieten. Onze prunus bloeide uitbundig. het leek wel een bruid, die zich optooide voor haar bruidegom. Hieronder een foto van onze boom. Klein maar fijn en goed zichtbaar voor iedere voorbijganger.


Onze boom: een schoonheid
Elk jaar kijk ik met verwondering naar de bloesemknoppen die zich koesteren in het zonlicht. Steeds verder groeien ze, verder en verder... tot ze openbarsten en hun schoonheid niet langer verborgen kunnen houden
 
Het sneeuwde roze blaadjes
Nu is de bloesem uitgebloeid. Het sneeuwde dagenlang roze blaadjes in de tuin. Onze prunus staat saai te wezen in het hoekje van onze tuin. Niets aan. 
 

Wat is slecht, wat is goed?
Ik sta vanuit mijn slaapkamerraam op ons prunus neer te kijken en bedenk dat er seizoenen in mijn leven zijn, net als in de natuur. Net als bij onze boom. Goede tijden, slechte tijden. Kou, zonneschijn. Regen, droogte. Maar wat is nou een slechte tijd voor mezelf? En wat is een goede?

Ben ik alleen waardevol en mooi als ik bloesem draag? Als ik bruis van energie en de vreugde uit mijn ogen spat. Of ben ik ook kostbaar in Gods oog als tranen mijn dag beheersen. Als ik geen grip heb op mijn leven.

 

Lord, there are so many seasons
That we go through in life,
May each season bring forth fruit
So you may be glorified.

© By M.S. Lowndes

Door mijn pijn heen (Hem dienen) 
Ik kom tot de conclusie dat ik Hem vertrouw, ook als ik niets van het leven begrijp. Zijn genade is genoeg is om me te helpen en ik vraag aan Hem of Hij me wil laten zien, hoe ik Hem door mijn pijn heen dienen kan. Je weet wel: dwars door alle seizoenen heen.

Bekijk HIER een paar andere foto's van mijn boompje!
 
  • Wat voor moois leerde jij ooit van/uit/door de natuur?
  • Van welke bloemen, bomen geniet jij het meest tijdens deze lente

30 opmerkingen:

  1. Wat schrijf je dit mooi!'Of ben ik ook kostbaar in Gods oog als tranen mijn dag beheersen'......deze zin raakt mij!! Ik wil het liefst ook toch dat sterkte kind van Hem zijn maar voel gelukkig dat Hij van mij houdt ook mét tranen, onrust...in alle seizoenen! Wat een troost om mijn hart bij hem te luchten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We are precious to Him in all seasons of life! Jesus says, "Come unto me all ye that are weary and heavy laden, and I will give you rest!" He invites us to COME! The Bible says, "Casting ALL your care upon Him for He careth for you!" He cares when we are burdened and heavy with care....He says "Come! I will help you! Throw all your burdens on me!" He would not ask us to COME if we were not precious to Him! God is faithful, always the same, and His love is steadfast.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat heb je dit mooi verwoord. Jij bent altijd mooi. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel mooi verwoord. We zijn in elk seizoen van het leven kostbaar voor God. Ook in geniet zo van de prunus, bij mij bloeit hij nog en de rhodondendron de Camelia met nog een paar bloemen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel mooi geschreven Aritha. Zo blij dat God onvoorwaardelijk van ons houdt.💟

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Beautiful, and insightful post. Thank you for sharing. Shine your Light.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel mooi, Aritha.
    voor deze zinnen raken mij:
    'Ben ik alleen waardevol en mooi als ik bloesem draag? Als ik bruis van energie en de vreugde uit mijn ogen spat. Of ben ik ook kostbaar in Gods oog als tranen mijn dag beheersen. Als ik geen grip krijg op mijn leven.'
    Als ik deze zinnen lees (en het citaat er onder) begint er van binnen iets te borrelen ...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dank je wel! Mooi geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. mooi geschreven, dank je voor het delen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi beschreven en mooi onderwerp. Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi stukje. Mooie foto. Ik vind het ook altijd treurig dat onze prunus maar zo kort bloesem draagt, bij regen zelfs korter dan een week. Maar dit jaar was het toch wel een paar weken! Ik denk dat het boompje er geen last van heeft :-) maar als mens kun je je zo kwetsbaar voelen als je even niet bruist en niet weet welke kant je op moet. Het lijkt wel of Hij dat van ons wil, dat we klein en kwetsbaar zijn. Omdat we dan dichter bij Hem kunnen zijn? Die gevoelens komen ook steeds terug, net als de seizoenen. Dank je voor het mooie stukje!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat mooi beschreven, ik kan mij er helemaal in vinden. De natuur bepaalt mij bij genieten van het moment. De schoonheid van bloesem is maar zo kort, die zou je vast willen houden. Het boompje waar jij over schrijft vind ik zo prachtig. Tijdens de bloei voel ik mij soms ook wat triest, want hooguit 2 weken dan is het weer voorbij. Ik kan er wel eens moeite mee hebben als er thuis een rustige periode is, om daarvan te genieten. Bijna alsof je erop voorbereid moet zijn, dat het mooie vast snel weer voorbijgaat en er weer een heftige periode aankomt. Daar dacht ik aan, toen ik van de bloesem genoot. Toch wil ik ook leren te genieten, zonder mij zorgen te maken over wat daarna zal komen. We weten het niet, maar God blijft dezelfde in alle seizoenen.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. a lovely garden!

    What lessons have I learned from nature? Hmm...an acorn is tiny and small and dull brown, but it becomes a tall oak tree with beautiful green leaves.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Beautiful garden! And I like the scripture. We can glorify Him in any season!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik denk er vaak aan dat bloesem hoort bij de jeugd van je leven. De jeugd verdient een plekje in de spotlight, dat hebben ze nodig en we genieten er allemaal van. Daarna komt de zomer, en beginnen de kiemen van de vruchten te groeien, waarvan de basis in de lente is gelegd. En als het herfst wordt, rijpen de vruchten.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat mooi geschreven! Als het boompje bloeit is het idd zo prachtig en zo kort. Zo kan het leven ook zijn: want het meeste ervan is moeite en verdriet.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wonderful photographs and beautifully narrated :)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Anoniem5/18/2016

    Mooi stukje:)! Het is soms een kunst om de mooie dingen in moeilijke tijden te vinden en te zien omdat ze dan beter verstopt zitten, denk ik soms. Maar gelukkig zijn ze er wel:)!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. I would love to have that beautiful blooming tree in my yard.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een helder beeld leg je hier neer. Wanneer vinden we ons zelf kostbaar, iets waard, is vaak wat ons gevoel bepaald. Mijn gebed is dat het beeld dat God van ons heeft, ons leven mag beinvloeden, doordrenken en ondersteunen! Dank je wel voor het delen..

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik moet bij dit mooie verhaal ook denken aan de momenten waarop wij als boompje gesnoeid moeten worden. Dat doet pijn, maar levert wel meer vrucht op in het komende seizoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Your blog is beautiful. Thank you for coming over to my blog and luring me here. I've loved visiting. I'm following you now!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hi! Nice photos in your front yard. I enjoyed your post very much.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Beautiful blossoms on the tree there, so pretty! - Tasha

    BeantwoordenVerwijderen
  25. This little tree is blooming so beautiful. Thank you for showing us this wonderful pictures. I cant understand what you are writing, but I very like your photografs. Have a nice weekend Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Beste Jedidja,
    Bedankt voor je bezoek en commentaar!
    Wat doet het goed om mijn lievelings prunus hier nog weer eens te kunnen zien.
    Heel mooie foto's ook. Ja, dat was al weer 33 jaar geleden dat ik die had in Nederland. Hier in de USA is ie niet te krijgen en ook verboden om in te voeren... Dus moet je 'm missen.
    Lieve groetjes,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je reactie! Dank je wel.