22-03-2016

God is geen slaperige Vriend

Ik was vanmorgen bezig met mijn ochtendgebed maar mijn concentratie was ver zoek. Mijn dochter zocht luidruchtig haar spullen bij elkaar. Opeens ging de deur van mijn kamer open. "Help alsjeblieft, ik heb me verslapen. Ik moet me nog aankleden, mijn nog brood klaarmaken en ..."

Mopperen
"Ik ben aan het bidden hoor!" zei ik. Ge├»rriteerd brak ik mijn gebed af en ging naar beneden om haar te helpen. Twee boterhammen voor school, twee voor in haar hand, een flesje vitaminewater, schoolkoeken. Zachtjes mopperde ik: had dat brood dan gisteravond klaar gemaakt! Terecht toch? Het was niet eerlijk dat ik met mijn slaaphoofd brood moest te smeren omdat zij ...


Vriend, leen mij ...
Toen mijn dochter weg was (na spontaan bedankje) dacht ik opeens aan die man uit de Bijbel. Hij was al half in slaap toen zijn buurman  irritant op zijn deur begon te kloppen en riep: "Vriend, leen me drie broden!" Jezus zegt: Al zou hij niet opgestaan zijn en ze hem geven omdat hij zijn vriend was, dan zou hij toch om zijn onbeschaamdheid opstaan en hem er zoveel geven al hij nodig heeft.

God lijkt niet op deze slaperige vriend. Hij is veel genadiger dan welke menselijke buurman dan ook. En veel behulpzamer dan ik voor mijn dochter was. Hij wil je Schuilplaats zijn in tijden van verwarring, chaos en terreur. 

Omdat Hij goed is
Verlies de moed niet! Bid met gedurfde volharding omdat God goed is. Omdat Hij goed is, zal vasthoudendheid beantwoord worden. Zoek Hem in de chaos van dit leven. Hij zal je horen.Vind rust in Jezus. Hij kan je de allermooiste vrede geven, zelfs al is het oorlog is om je heen.Bijna Goede Vrijdag. 
Bijna Pasen. 
Vergeet voor Hemelvaartsdag niet!

Wat er gebeurde op deze dagen is de reden dat ik met vrijmoedigheid durf te bidden. Jezus heeft het offer voor mijn zonden gebracht. Hij stond op uit de dood. Hij ging naar de hemel om daar te zijn, voor mij en voor al mijn broeders en zusters. Zo intens blij met deze God! 

Druk!
In mijn leventje is het af en toe een echte chaos. Zo voelt het aan in mijn hoofd. Twee kinderen (15 en 17) werken aan de voorbereidingen voor hun examen, met alle emoties die er bij horen. Ik rondde het schrijven van mijn boek af, dat binnenkort verschijnt. Dat gaf  een bepaalde spanning. Kan ik het? red ik het? Het huishouden in combinatie met ADHD is een hele klus. Telkens oplettend proberen te zijn, steeds mijn prioriteiten opnieuw bekijken en afwegen wat wel en niet haalbaar is. Ik wil er met mijn hele hart zijn voor mijn man, de kinderen en ons kleinkind. Maar ik heb mezelf tegen. Ik ben zo imperfect.

Daarom intens blij met God. Hij is geen slaperige Vriend. Hij is mijn Helper, mijn eeuwige Toekomst. Hij herschept mijn chaos van stap tot stap in de stralende werkelijkheid van het leven met Hem.
Ondanks de schaduwkanten, waar ik geregeld over schrijf, vind ik het leven zo kostbaar en zo mooi. Ook zo kwetsbaar. Het allerbeste deel komt nog! 

21 opmerkingen:

 1. Heel mooi, Jedidja, en weer zo herkenbaar! En succes met je boek :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om (weer) eens aan herinnerd te worden.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. helemaal met je eens Jedidja maar oh wat een chaos weer in de wereld,
  goed dat we op Hem kunnen bouwen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi stukje. Een pakkende titel ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Onze dominee heeft er onlangs ook over gepreekt, dan gaat zo'n stukje nog meer leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi stukje, zo worden Zijn woorden door de Geest ons te binnen gebracht en zet Hij ons weer op onze voeten. Ik herken wel dingen in je stukje, mooi dat er meer zijn die hiermee geconfronteerd worden, dat geeft moed om met vallen en opstaan Vader dichtbij te weten die je weer overeind zet. Succes met je boek en met Hem bij je komt het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We zijn idd imperfect maar als ik lees wat jij tussen jouw tekortkomingen door allemaal voor mooie dingen doet denk ik dat God daar best heel blij mee is:)!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooi stukje weer! mooi vooruitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem3/23/2016

  Wat mooi geschreven Jedidja!
  Ik zou wel met jou Bijbelstudie willen doen, jij hebt zulke mooie en wijze inzichten!

  Liefs,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo mooi geschreven! Ik ben het boek over vrouwen met ADHD aan het lezen. :-)
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi stukje met aandacht gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi geschreven en wat een troost is dat in deze tijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. I love this sentence....

  "He can give you the most beautiful peace even though the war is all around you."

  I pray for that peace that's in Him!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bedankt voor deze woorden Jedidja!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi stukje! rust in de chaos.. ik kan daar nog flink wat van leren!
  succes met je boek!

  groetjes Elise

  http://laesperanzanicaragua.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi stukje. Ik ben benieuwd naar je boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wonderful-- so happy to find this.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.