04-06-2015

Kostbaar dagelijks leven

Die juni-dagen kunnen zo mooi beginnen! Vanmorgen vroeg heb ik speciaal het rolgordijn he-le-maal omhoog getrokken om de ochtendzon op de vensterbank te zien schijnen. Precies op mijn tomaat, peterselie, calendula en pompoen. Gauw nam ik een foto (deze zonnige vensterbank-momenten zijn zo gauw voorbij). Links zie je een stukje groene stoel. Fijn plekje om de dag te beginnen. 

 
Ontbijten bij Intratuin
Deze week had één van de kinderen een dagje vrij. We gingen naar de Intratuin om lekker te winkelen en te eten. Want mijn zoon had nog niet ontbeten. Lekkere koffie dat ze daar hebben! Ik kocht een mooie blauwe gieter, slaplantjesaardbeienplantjes met veel bloemetjes en twee vaderdag-cadeautjes (ssssst ...) Het leuke was dat er boven allemaal van die schaaltjes met lekkere dipsausjes stonden. In het culinaire gedeelte. Mijn zoon maakte daar een foto's van met zijn telefoon omdat ik de schaaltjes zo leuk vond. Ik kon de verleiding trouwens niet weerstaan en heb daar een potje Hollandse mayonaise gekocht. Zeker de lekkerste: met honing! En zonder toegevoegde E- conserveer en E-kleurstoffen.  
 

 
Bloem en tuin
Langs onze straat staan allemaal paarse bloemetjes. Om de tuintafel op te vrolijken plukte ik er een paar voor in een jampotje. Wat zou het voor soort zijn? Het is één lila bloemenzee en er komen veel hommels op af. Onze eigen tuin ligt er ook weer mooi bij, dankzij mijn man. Dat was me een knip-werk met al die heggetjes! De rozen gaan leuk bloeien. De lavendel ook bijna. Kijk maar op de onderste foto ... Misschien gaan de bloemetjes morgen open want er wordt een warme dag verwacht!
 Schrijven en breien
Aan het af-schrijven van mijn boek kom ik niet toe. Soms heb ik zin maar dat zin- gevoel van mij ebt telkens weg als ik wil beginnen. Ik heb me nu voorgenomen om elke dag een kwartiertje te schrijven. Dat idee vond ik op Anita's blog. Ook ben een paar kleine handwerkprojectjes gestart. Zoals het breien van kleurige vingerloze handschoenen voor mij dochter (22) Ik brei zoooo langzaam. Dus ik schat dat ze rond december af zijn en dan heb ik een origineel kerstcadeautje :-) Ze houdt van kleur en aparte dingetjes.
 
Misschien ga ik nog meer breien want volgende maand is mijn oudste dochter (23) uitgerekend. Ik word oma! Eens vragen of zij van gebreide spulletjes houdt.


Kostbaar dagelijks leven
Dit is een huis - tuin - en keuken blog geworden. Niet erg toch? Dit is mijn kostbare dagelijkse leven waar ik van probeer te genieten. Ja, ik heb momenten dat ik flink aan het dippen ben. Piekermomenten en huildagen. Maar ik weet dat mijn tranen  niet verloren gaan. Ze zijn kostbaar in Gods oog. En ik denk dat het is gezond is om af en toe te treuren. Dingen moeten nu eenmaal verwerkt worden.

Maar nu ... die zon!
Het is zo lekker. Ik word er blij van.
Wat heb ik veel om dankbaar voor te zijn.

Jij ook?      

17 opmerkingen:

 1. Wat gezellig klinkt dat! En voor het eerst oma? Bijzonder altijd weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat tof dat je deze blog weer gaat gebruiken. Het klinkt zo gezellig, alsof ik even bij jou thuis ben!♡

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dit zijn de meest gezellige blogjes om te lezen, van alles wat, daar houd ik van! spannend, een kleinkind op komst!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. helemaal leuk zo'n blog leuke layout trouwens ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk he al die planten en bloemen die groeien en bloeien. En wat gaaf een kleinkind! Spannend ook!
  Mindere dagen mogen er ook zijn! Maar als ik je blog lees dan kun je ook erg goed genieten van kleine dingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja hoor huildagen mogen er ook zijn. Dapper om ze te benoemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem6/05/2015

  Oh, die schaaltjes van Intratuin zijn echt leuk zo te zien.
  Leuk dat je er bent wezen winkelen.
  En super dat je oma wordt, proficiat!

  Die paarse bloemetjes die je geplukt heb staan hier ook heel veel maar ik heb geen idee hoe ze heten.

  Fijn weekend!

  Lieve groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We vonden het elke keer weer fijn om te bidden voor het nog ongeboren leven. Soms is een afstand niet gemakkelijk te overbruggen, maar mag je zo toch tot zegen zijn. De komst van een kleinkind is een wonder en het grootouderschap blijft bijzonder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pragtig! Ouma word, te wonderlik!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fleurig, dat breisel!
  En ja, vreugde en verdriet liggen vaak zo dicht bij elkaar. Mooi juist dat je dan toch opgebeurd mag worden door die dagelijkse dingetjes, ik herken dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oma! Wat een bijzondere tijd!
  Geniet van het mmoie wonder van groei ...en bloei in je tuin;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een fijn blog zo! Mooi om te genieten van al die momenten en dagelijkse dingen!! gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem6/06/2015

  Oma!! Gefeliciteerd.
  Dat is echt genieten.
  Ik word over een week of 5 voor de 2e keer oma :)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ah voor het eerst oma worden spannend. wat een leuk blogje weer met nieuwtjes die ik nog niet weet , bij de intra tuin etenswaren ????
  Heerlijke tijd is dit toch ook als alles groeit en bloeit ! en de vingerloze handschoen is dat een soort mofje zonder vingers ?? waar heb je dat patroon vandaan als ik het vragen mag ?
  Nou ik ben weer helemaal op de hoogte Jedidja dank je wel en geniet van deze dankbare dinsdag !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier staat het patroontje. In het echt is hij met een hartje. http://haakmaaraan.blogspot.nl/2013/10/gebreide-vingerloze-wanten.html

   Verwijderen
 15. Huis, tuin en keuken blogje!!!! Jedidja, een kostbaar toevoeging aan mijn dagelijks leesvoer. Dankjewel. Houden zo!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.