09-05-2015

ONWEER IN HET BOS


Toen het eindelijk droog werd besloten mijn zoon en ik afgelopen woensdag een paaltjeswandeling te lopen. Die begon vlakbij een vakantiepark in Kootwijk. We maakten allebei foto’s van de mooie dingen die we zagen onderweg.


Bijvoorbeeld van deze kale boom. Ooit door de bliksem getroffen. Wat mooi hè, met die Hollandse lucht erboven. We genoten enorm. Maar toen we ongeveer twintig minuten gelopen hadden verdween de zon en het werd een beetje somber in het bos. Er klonk een vaag gerommel in de verte. Op aandrang van mijn zoon besloten we de wandeling af te breken en terug te lopen.

ONWEER IN HET BOS

Het onweer kwam razendsnel dichterbij en de wind stak op. De boomkruinen schudden heen en weer en er was een enorm geruis van wind door de takken. Bliksem, storm, takken, opvliegend zand, donder: het was er opeens allemaal. Doodsbang grepen we elkaar vast en ik riep: Laten we schuilen langs de rand van het bos en ons klein maken. Maar hij wilde rennen. Dat deden we. We renden over het zandpad en baden hardop tot God.


VEILIG

Hijgend bereikten we de ingang van het vakantiecentrum. Wat een opluchting om een dak boven ons hoofd te hebben! Toen het onweer voorbij was liepen we naar ons huisje terug (zie foto hierboven, wazig doordat de lens van mijn toestel beslagen was). We hebben direct God gedankt dat Hij ons hielp in de storm.

TE MOGEN LEVEN!

Te mogen leven is het een wonder! Ik zei tegen mijn zoon: Je zult misschien nog veel stormen meemaken in je leven. Moeilijke dingen. Denk dan terug aan deze storm. God hielp ons erdoorheen en bracht ons veilig thuis.

Lees meer over mijn midweekje weg.

18 opmerkingen:

 1. Wat zal dat beangstigend geweest zijn! Ik moest denken aan het lied Cornerstone van Hillsong, Through the storm He is Lord, Lord of all.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verschrikkelijk angstig moment moet dat zijn geweest...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met tranen in mn ogen gelezen.. die angst, en dan dat veilig thuiskomen...
  Het ontroert me.
  Wat zullen jullie gedànkt hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat God jullie veilig thuis bracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Fijn dat jullie zo'n geweldige ervaring mochten beleven van Gods trouw en bescherming tijdens de storm. Prachtig geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I love life lessons and think God allowed you and your son to experience this storm so you could give him the words of wisdom about other storms he'll face! What an awesome Mom you are....Happy Mother's Day, my sweet blogging friend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een kostbare ervaring en dierbare herinnering !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Good to know that God answers our prayers and protect us:)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een angst...ik ken dat. Toen de kinderen klein waren hebben wij ook ooit in een onweersbui met zijn vijven (!) onder één paraplu gestaan. Kinderen in het midden en wij, ouders beschermend om hen heen. Wat ben je dan dankbaar dat de bui voorbij is en je weer "gewoon" kunt verder lopen. Jij gaf je zoon een hele wijze les mee, helaas hebben wij dat toen niet gedaan. (Een spijtige misser)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oja...ik weet nog precies hoe dat voelt. Voor mijn gevoel gebeurde het vrij regelmatig toen ik klein was dat we op vakantie waren en op de hei liepen en steevast kwamen er van die grote donkere dreigende donderwolken aan waar soms ook de bliksem uitsloeg. brr... Maar ook de opluchting van het ´veilig thuiskomen´! Dat zullen we straks ook beleven!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. You inspired me to write a locus. :-)

  THE SHELTER

  To find a shelter in the storm
  to perspicacious is the norm.
  And Christ is it in any way
  a storm turns up to make your day.

  (\__/)
  (='.'=)
  (")_(")

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie les voor je zoon en voor jou. In mijn angst riep ik tot de Heer, en hij hoorde mijn gebed !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. angstig om in zo'n bui terecht te komen heerlijk om dan weer veilig thuis te komen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat spannend om mee te maken en wat mooi dat je er zo samen achteraf met je zoon over kon praten!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oei dat lijkt me ook helemaal niks zo in het bos met het onweer. Zeker niet na het nieuws van vorige week met die twee meisjes.

  Gelukkig is het goed afgelopen voor jullie. Zeker iets om dankbaar voor te zijn! Op zulke momentje word je er toch weer even bij bepaald...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gelukkig dat het goed afgelopen is..pas zijn er ook weer 2 mensen overleden door t onweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Beautiful story! God was so good to keep you safe! Blessings!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.