28-05-2015

Al gaat mijn weg dan door een donker dal ...

Zodra mijn pad de verkeerde kant op lijkt te gaan, word ik onrustig en ga ik piekeren. Ik schrik terug voor moeilijke dingen. Dat vind ik heel erg. Ik wil op mijn God vertrouwen. Ook als het niet zo goed gaat. Ook als het langdurig niet goed gaat en ik reële zorgen over kinderen heb. En verdriet.

Piekerfase
Wat ben ik blij met het boekje dat ik lees. Het heet: "Hoe een herder Psalm 23 ziet" en is geschreven door een ervaren herder. Het helpt mij door mijn piekerfase heen. Dit boek, ik kreeg het precies op tijd, verdiept mijn liefde en het wakkert mijn vertrouwen in de goede Herder weer aan.

Transparante wolken, roodomrand
Een oceaan van licht.....
"Al ga je door een donker dal
 Wees niet bang, in geen geval
 Hij beloofde jou Zijn trouw
 Zijn stok, Zijn staf, ze steunen jou."

Citaat

Het is over het algemeen het ‘onverwachte’ dat de meeste angst veroorzaakt. Wanneer we door angst gegrepen zijn, vinden we het moeilijk om met de ingewikkelde problemen van het leven om te gaan. Vaak is onze eerste reactie, net als die van de schapen, opspringen en wegwezen. Maar dan, te midden van onze ellende, dringt opeens het besef door dat Hij, de Christus, de goede Herder, bij ons is. Dat maakt alle verschil. Zijn aanwezigheid zet de zaak in een heel andere licht.Al gaat mijn weg ...
En dat is zo. Het besef dat mijn Meester, mijn Vriend en mijn Herder, de situatie onder controle heeft, is een geweldige bron van rust en vrede! Al gaat mijn weg dan door een donker dal ...
Klik hier om het boek van binnen te bekijken.
Klik hier om Albèrtjes echte schapenblog te lezen.

21 opmerkingen:

 1. I love the thought that even though we walk in the valley of the shadow of death, we will fear no evil...God is with us!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes, He is with us. just as you say! In the period of mourning, like you and in periods of lost dreams, like me. God bless you and your family.

   Verwijderen
 2. Afgelopen woensdagavond ging ons gesprek over - zorgen! We kwamen tot een conclusie dat zorgen maken ook een soort van Angst genoemd kon worden. Angst voor het onbekende. Angst omdat je de touwtjes niet in handen hebt in een situatie. Angst voor de toekomst van je kinderen, baan, gezondheid, inkomsten, relatie. Piekeren ook wel zorgen maken genoemd, vreet energie en zorgt voor het niet helder kunnen denken/doen. Er was niemand in de groep die er op een of andere manier geen 'last' van had of had gehad. Het speelt in ons als mens zijn. Een heel bemoedigende tekst vol belofte is die van Matt 6:24-34 - God zorgt voor ons allemaal. Jedidja, fijn dat jij ook uit het boek wat je nu aan het lezen bent - bemoediging en kracht put. Hopelijk geeft de tekst van Matt ook extra kracht en vertrouwen dat God de Vader jou in je twijfel momenten extra vast houd en lief heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Anita, voor wat je vertelt over dat gesprek. Ja, het vreet energie, dat piekeren, en dat is helemaal niet de bedoeling natuurlijk! Die mooie teksten uit Mattheus ga ik vanavond lezen in mijn studiebijbel ( vind ik leuk, met verwijzingen enzo ).

   Verwijderen
 3. mooi dat de Herder zijn schapen zoekt en wij mogen achter de Herder aan gaan Kostbaar geluk !!!
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, het is inderdaad zo belangrijk om te beseffen en te weten dat De Goede Herder in alle situaties bij ons is! Fijn hè als zo'n boekje precies op tijd komt!Toen ik je stukje las moest ik denken aan het lied: Mijn Herder van Sela. Hier het linkje: https://www.youtube.com/watch?v=4AJx8QQ8jNU. Een prachtig lied, misschien ken je het al wel, 't is best wel bekend.
  Liefs en zegen van Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ken het. Elke maandagmorgen zet ik het even op, als ik huishoudelijk werk doe. Dank je voor je reactie!

   Verwijderen
 5. Hi Jedidja! I'm so glad you found that book. I don't think it was a coincidence either. God gives us just what we need at the right time. He is our gentle leader...which is good. Because when I'm nervous or worried, I need a gentle Lord.
  Nice to see you again :)
  Ceil

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Ceil, for your comment on my blog. I love it what you write: we need a gentle Lord. An He is.

   Verwijderen
 6. Een prachtig boek, lang geleden las ik het.
  Helaas heb ik het niet meer.
  Met heel mijn hart kan ik beamen, al ga ik door een duister dal, ik hoef niet te vrezen, want U bent bij mij!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, het is opnieuw uitgegeven ... zet maar op je lijstje :-)

   Verwijderen
 7. Angst werkt verlammend Jedidja. En nu ik terug kijk op mijn leven, denk ik dat juist die periode's geloofsoefeningen zijn en we er sterker uit komen.Het loopt bij God nooit uit de hand, dat is zo'n rust. En stapje voor stapje leer je los te laten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Dicky. Ja, misschien moeten we het zo wel zien. Dat van die geloofsoefeningen en sterker eruit komen met God. Dank je wel!

   Verwijderen
 8. Veel liefs voor jou vandaag!
  Omdat je dwars door de strijd in je hoofd (piekeren/op je Heere vertrouwen/piekeren/het loslaten in Zijn Herdershanden/enz) toch telkens weer naar je Herder vlucht -zelfs door het donker heen-.

  Dank je wel voor je mooie blog.

  ps: Heb je mn mail nog gehad over mn blog (dat ie foetsie is)? Of heb ik n tè oud mailadres gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, niet gezien en ik heb heel ver gekeken. Wat jammer. Wil je niet meer bloggen of was het per ongeluk?

   Verwijderen
 9. Kan ik je het mailtje doorsturen op je goede mailadres? (ik had denk ik n oud adres van je)
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Love reading about the Good Shepherd. Thinking about you !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb ook het boek gekocht! Ben heel benieuwd;) Naar aanleiding van jouw blog werd ik erg nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Remember your Good Shepherd has said that He will never leave you, nor forsake you! If you must go through hard times, He will walk with you through it all!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik ben heel blij met je comment! Dank je wel.