16-06-2014

NEEM MIJN GEBROKEN VLEUGELS

Toen kwam ik thuis en zag op de tuintafel een dode vogel liggen. Ik probeerde er niet naar te kijken en liep naar binnen om uit te zoeken hoe die vogel daar terecht gekomen was. Mijn zoon had hem opgeraapt. Hij vond het zielig om hem te laten liggen en wilde hem een mooie begrafenis geven.

Dat deden we.  
.

Ik dacht terug aan al de vogels, die ik ooit op raapte. Meesjes, merels en ook een keer een duif. Sommige waren dood, sommige vlogen opeens weer weg. Ooit was er eentje met een gebroken vleugel: een meeuw. Het ging dood.

Zo voel ik me soms ook. Broken wings... alsof ik nooit meer vliegen kan. Alsof ik nooit meer zingen kan. 
  
Ik ben geen fan van de Beatles, maar zij hebben een song gemaakt waar ik van houd. Ze gaven naar mijn idee de Afro Amerikanen een stem en riepen hen op om hun gebroken vleugels in liefdevolle handen te nemen en opnieuw te leren vliegen.

Blackbird singing in the dead of night
Take these broken wings and learn to fly
All your life
You were only waiting for this moment to arise

Blackbird fly
Blackbird fly
Into the light of the dark black night
 
  
Soms lukt het niet om je eigen vleugels te helen. Dan heb je iemand anders nodig. Ik vind mijn bestemming en rust in God: Neem mijn gebroken vleugels Heer. Ik schuil bij U. 

Hij neemt de pijn niet altijd weg maar geeft wel kracht om er door te gaan. Om te dragen wat er is. Om te zingen in de nacht. Om uit te zien naar een nieuwe morgen.

02-06-2014

Ook als ik geen goud meer vind

Vanmorgen was ik aan het stofzuigen en toen ik onder de trap zoog hoorde ik: tikketikketik. Ik schrok; daar ging het goud! Mijn zoontje had er uren over gedaan om het te verzamelen. Zittend op een steen beleefde hij zijn geluksmomentje: goud delven. 


Gouden momentje
Ik zette de stofzuiger gauw uit en kroop op mijn knieën onder de trap om de rest van het goud bij elkaar te zoeken. Gelukkig was het nog heel wat ober en met de brokstukjes in mijn hand dacht ik terug aan dat leuke dagje uit, een paar weken terug. Wat was het fijn en hoe goed gingen de kinderen met elkaar om die dag.

De herinnering bezorgde me een fijn gevoel. Zomaar een gouden momentje tussendoor, onder de houten trap. Ik heb een erg drukke week en voel me niet lekker maar er is ook goud te delven, geluksmomenten. Deze herinnering bijvoorbeeld, aan het leuke dagje uit in Voorthuizen.

 
Delen
Ik wil mijn gouden momenten bewust beleven en natuuuurlijk deel ik die met mijn man. We praten niet alleen over wat er zwaar en moeilijk is. 

Ook als ik geen goud meer vind
Geluksmomentjes gaan zo voorbij, ze vervagen... net als de regenboog. Soms gebeurt er iets vervelend, waardoor het veel te snel voorbij is. Daarom richt ik me dappr op de Gever van het echte geluk. Want de schatten die ik in het gewone leven verzamel zijn gevoelig voor invloeden maar Jezus Christus niet. Hij is een veilige Schuilplaats, een betrouwbare Hulp in nood. Door Hem beleef ik heel wat mooie momenten. Ook als ik geen goud meer vind

Doe je mee? Tel je zegeningen. Er is goud te delven. Deel gerust je kostbare momenten in een reactie hieronder. Ook als je geen goud meer vind, praat erover.