15-05-2014

MAAR GOD GEEFT GOUDEN STRALEN

Voor Moederdag kreeg ik van mijn zoontje de nieuwe Eva. Hij was helemaal trots omdat hij voor het eerst geen school-cadeautje gaf maar iets dat hij samen met zijn vader had uitgezocht in de boekenwinkel.

Mooi
In dit magazine staat een artikel in dat me diep raakte. Jirska Alberts vertelt hoe alles in haar leven veranderde, nadat er botkanker bij haar werd gediagnosticeerd. Lang leven was niet meer vanzelfsprekend. Nadat ze een nieuwe kans kreeg is haar uitdaging nu om elke dag te leven zonder angst. Een heel erg mooie uitspraak: 'Als ik opsta ... zeg ik tegen mezelf: 'Jirs, je gaat genieten van deze dag, want je hebt hem gekregen.'


Jirska's verhaal doet me, ondanks het erge dat haar overkwam, denken aan een citaat van Octavius Winslow over donkere wolken en gouden stralen.
Menige donkere wolk van mijn pelgrimstocht hebt U met gouden stralen omzoomd.
Wolken en gouden stralen
Ik heb Jirska's uitspraak deze week een paar keer voor mezelf herhaald: Ga genieten van deze dag, want je hebt hem gekregen! Fijne dagen wisselen moeilijke af. Ondanks verdriet en pijn is iedere nieuwe dag een gift van Boven.

Ik wil die gouden stralen koesteren waarmee God mijn donkere wolken omzoomt. Stilletjes dank ik voor het Licht in mijn leven: Jezus Christus. Want al gaat mijn pad door dalen van duisternis, Hij is erbij! Ik heb ervaren dat Hij me nooit alleen laat.

 Laten we genieten van elke nieuwe dag. 
We hebben hem van God gekregen.
Donkere wolken en duistere dalen horen bij het leven
... maar God geeft gouden stralen!