18-02-2014

Neem me mee naar de Rots

Soms lees ik iets verrassends. Dat moet ik onthouden, denk ik dan. Jacqueline deelde deze prachtige quote en ik wil hem graag aan jullie doorgeven.

Believe God's love and power more
than you believe your own feelings and experiences.
Your rock is Christ,
and it is not the rock that ebbs and flows
but the sea.
 
 
Alles heeft invloed
Alles wat ik meemaak heeft invloed op me. Mooie dingen maken me blij. Mijn zoontje fluisterde bijvoorbeeld in mijn oor: 'Ik zou wel heel lang met je willen knuffelen. Je bent zo lief.' Daar werd ik zo blij van. Maar even later zag ik verschrikkelijk dingen op het nieuws en voelde me alweer verdrietig.
 
Vaste grond
De spreuk, die Jacqueline deelde bracht me weer op de goede plek. Er is houvast in de stormen van het leven. Christus is mijn Rots. Als ik me aan Hem vastklem vind ik rust in Zijn liefde en kracht. Vaste grond onder mijn voeten in alle seizoenen van het leven. Veiligheid. Niet door de afwezigheid van gevaar maar door Zijn aanwezigheid. 
 
 
Oefenen
Dit is waar ik me in oefen als ik 's-nacht niet kan slapen. Of wakker word met angst. Ik oefen mijzelf om mijn ogen op God te richten. Als mijn Rots. Van mij mag je mee bidden:
 
Hoor, mijn God, hoe ik roep,
luister aandachtig naar mijn gebed.
Ik roep tot U van de rand van de aarde,
mijn hart gaat het begeven;
neem mij mee naar de Rots daar ver boven mij.
U bent toch mijn Schuilplaats,
mijn Bastion tegen elke vijand?

 
 

07-02-2014

Ik, een parel?

Deze week had ik iets met parels. Dat komt door wat ik afgelopen zondag in de kerk hoorde. De voorganger had het over een koopman, die mooie parels zocht. Hij haalde ook het refrein van een bekend liedje aan:

Weet je, dat de Vader je kent.
Weet je, dat je van waarde bent.
Weet je, dat je een parel bent?
 Een parel in Gods hand.


 
Ik?
Er zijn tijden geweest, dat ik echt niet kon geloven dat ik een kostbare parel was. Zo voelde ik me helemaal niet! Imperfectie overheerste. Mijn dagen waren donker. De toekomst onbekend. Ik was moe en wanhopig. De glans was van mijn leven af. Ik worstelde.

Geen nestje bouwen
Heb je net als ik last van deprimerende gedachten? Maarten Luther heeft er een een mooie uitspraak over gedaan: Je kunt niet verhinderen dat er vogels (gedachten) over je hoofd vliegen, maar je kunt wel verhinderen dat ze in je haren een nest bouwen. Emoties zijn niet de enige waarheid in mijn leven. Ikzelf wil die donkere gedachten niet langer koesteren! Ook niet als ik moe ben. Mijn waarde hangt niet af van hoe ik me voel. En donker dal heeft niet het laatste woord.

Linettes shop
 

God zegt iets
Soms is medicatie nodig: als je een depressie hebt. Een ander krachtige middel tegen moedeloze gedachten is Gods Woord lezen (of een lied over Hem zingen). Als ik in de Bijbel lees kan het zomaar gebeuren dat Hij me aanraakt. Dan tilt Hij mijn hoofd als het ware omhoog en zegt: Alles aan jou is mooi, Mijn vriendin, er is geen enkel gebrek aan je. Je weg is niet verborgen voor Mij. Ik geef je nieuwe kracht. (zo was het onder die preek, afgelopen zondag)

Ja,
ik ben kostbaar.
 Elke laag parelmoer is betaald
door Jezus, mijn Redder.
Ik ben
een  parel in Zijn hand.

Deze blog is gekoppeld aan: My Freshly Brewed Life
 
  
Mijn Give Away is gewonnen door: Anita.